Διαφήμιση
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 00:03

Η Avid ανακοίνωσε την απόκτηση της Euphonix

Απ’ ότι φαίνεται η Avid περνάει στην επίθεση στον τομέα των ψηφιακών μίξερ και οι εξελίξεις μοιάζουν καταιγιστικές. Το προηγούμενο Σάββατο η AVID ανακοίνωση την ενσωμάτωση των ψηφιακών μίξερ Venue της Digidesign κάτω από το δικό της brand name, ενώ μια μέρα αργότερα, την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε την επικείμενη απόκτηση της Euphonix, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Ως γνωστόν, η Euphonix κατασκευάζει large-format digital audio κονσόλες, media controllers και περιφερειακά.
Ανάμεσα στα μελλοντικά πλάνα της Avid είναι η ανάπτυξη ενός ανοικτού πρωτοκόλλου που θα εξασφαλίζει συμβατότητα ανάμεσα στις επιφάνειες ελέγχου της Euphonix και στα προϊόντα της Avid αλλά και στα προϊόντα και άλλων audio και video κατασκευαστών για μια ευρύτατη γκάμα εφαρμογών.
Οσον αφορά τους υπάρχοντες πελάτες και χρήστες της Euphonix, η Avid ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το EuCon, το υψηλής ταχύτητας, όσον αφορά τη μεταφορά δεδομένων, Ethernet πρωτόκολλο της Euphonix, που επιτρέπει τον έλεγχo του software τρίτων κατασκευαστών μέσω της επιφάνεια εργασίας της κονσόλας.

Σε σχετικές δηλώσεις για τη συνεργασία αυτή προέβη ο Gary Greenfield, πρόεδρος και CEO της Avid, ο οποίος τόνισε ότι με αυτή την απόκτηση η Avid έρχεται πιο κοντά στο όραμά της που είναι η υλοποίηση επιφανειών εργασίας που θα ελέγχουν από κοινού audio και video εφαρμογές. Και όσο για το video ως γνωστόν η AVID είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο παραδοσιακούς ‘παίκτες’ στον κόσμο, ενώ στον τομέα του audio είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τόσο στον τομέα του στούντιο (βλέπε pro Tools) όσο και στον τομέα του Live που μέσω των μίξερ της Digidesign άλλαξαν τα δεδομένα της ψηφιακής μίξης πρίν από μερικά χρόνια…

Επαφή
Euphonix, www.euphonix.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση