Διαφήμιση
Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2021 19:45

Ενας Χρόνος HERCA

Από τη HERCA (Ελληνική Ένωση Εταιριών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύστασή της. Ενός χρόνου ιδιαίτερα δύσκολου (ελέω πανδημίας) για το σύνολο του ευρύτερου κλάδου και συνάμα ενός χρόνου ιδιαίτερα δραστήριου, εποικοδομητικού και δημιουργικού από πλευράς HERCA. 

Δελτίο Τύπου - Ενας Χρόνος HERCA!
"Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ίδρυση της Ελληνικής Ένωσης Εταιριών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων - HERCA. Αφορμή η πανδημία και οι τεράστιες συνέπειες που υπέστη ο κόσμος των εκδηλώσεων· αιτία, αφενός το γεγονός ότι ένας κλάδος που αριθμεί δεκαετίες στη χώρα μας μέχρι στιγμής δεν είχε συλλογική εκπροσώπηση και αφετέρου η ανάγκη μέσω της ένωσης και της συνεργασίας να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες των εταιριών που ασχολούνται με την ενοικίαση εξοπλισμού για τη διοργάνωση όλων των τύπων εκδηλώσεων - πολιτιστικών, εταιρικών και κοινωνικών, συνεδρίων, εκθέσεων, αθλητικών και τηλεοπτικών-διαφημιστικών παραγωγών.

Η Ένωση, προσπαθώντας να αντιστραφούν οι συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, έθεσε ως προτεραιότητα τη συνομιλία με το Κράτος. Πληθώρα επιστολών που περιέγραψαν τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, τη συμβολή του στον θεματικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας και την ανάγκη για στήριξη εστάλησαν με την πιο πρόσφατη να αποτελεί διαμαρτυρία για την απαγόρευση της μουσικής στις κοινωνικές εκδηλώσεις και την στοχοποίηση των επαγγελματιών. Με πρωτοβουλία της HERCA, μάλιστα, συνομίλησαν και συνενώθηκαν 7 φορείς - σύνδεσμοι  και συνέταξαν επιστολές προς την Κυβέρνηση, ξεκινώντας έτσι μια ευρύτερη συνεργασία στον χώρο της Ψυχαγωγίας, του Πολιτισμού και των Εκδηλώσεων, ο οποίος στερείται δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου.

Κατά τον πρώτο αυτό χρόνο, η Ένωση συμμετείχε, επίσης, στην παγκόσμια εκστρατεία #WeMakeEvents, προκειμένου να προβάλλει ότι ο κόσμος των Εκδηλώσεων στην Ελλάδα, ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερες τεχνολογικές και οργανωτικές δυνατότητες, βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

H HERCA αριθμεί, πλέον, 50 εταιρίες - μέλη σε όλη την Ελλάδα που έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν κάτω από πνεύμα συνεργασίας και συνεχούς διάδρασης. Η Ένωση έχει σαν στόχο να αποτελέσει στήριγμα για τα μέλη της, βοηθώντας με κάθε μέσο την εξέλιξή τους και προβάλλοντας τις δυνατότητές τους στη διοργάνωση μοναδικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Λίγες πληροφορίες για την Ένωση:

Η Ελληνική Ένωση Εταιρειών Ενοικίασης Εξοπλισμού Εκδηλώσεων (HERCA) ιδρύθηκε το 2020 με τη φιλοδοξία να γίνει ο κοινός τόπος και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των εταιρειών ενοικίασης εξοπλισμού για events, συναυλίες, συνέδρια, τηλεοπτικές και γενικότερα στις παραγωγές στο χώρο του πολιτισμού, του θεάματος και των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ιδρύθηκε με σκοπό την προαγωγή με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της. Ειδικότερα, κύριο μέλημά της αποτελούν τόσο η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μελών, όσο και η προώθηση - υποστήριξη των αιτημάτων τους στην Ελληνική Πολιτεία, με την εκπόνηση μελετών και την κατάθεση προτάσεων που σαν στόχο έχουν την προάσπιση των κοινών οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων. Ο δεύτερος άξονας της δραστηριότητάς της αφορά την προώθηση κανονισμών ασφάλειας, πιστοποίησης και προδιαγραφών κατά την ανάληψη έργων, καθώς και τη θέσπιση κανονισμών για τη στήριξη του υγιούς ανταγωνισμού.

Μέλη της Ένωσης μπορούν να γίνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θεάματος (συναυλίες, φεστιβάλ, κινηματογραφικές, θεατρικές, τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές), στον τομέα των events (πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις), των συνεδρίων και γενικότερα στη βιομηχανία του πολιτισμού και του τουρισμού και παρέχουν υπηρεσίες με την ενοικίαση:

μουσικών οργάνων

εξοπλισμού ηχητικού, φωτιστικού, προβολικού

συστημάτων στήριξης και ανάρτησης (μεταλλικά χωροδικτυώματα - μοτέρ ανύψωσης)

εξεδρών, μεταλλικών ικριωμάτων, κερκίδων, κιγκλιδωμάτων, διαχωριστικών

γεννητριών σταθερών και αυτοκινούμενων

μηχανημάτων εφέ (laser, καπνού, ξηρού πάγου, εκτοξευτές CO2, κομφετί, φλόγας)

τεντών, στεγάστρων

επίπλων, τραπεζοκαθισμάτων, εξοπλισμού catering (πιάτα, ποτήρια, σκεύη μαγειρικής κ.α)

φορητών μηχανημάτων θέρμανσης, ψύξης

μοκετών, χαλιών, προστατευτικών χλοοταπήτων

ηλεκτρολογικών πινάκων, καλωδίων, φωτιστικών για εκθέσεις

συστημάτων σήμανσης και προβολής, αλουμινένιων και ξύλινων πάνελ και διαχωριστικών

καμερών, βαν καταγραφής και μετάδοσης τηλεοπτικού και ηχητικού σήματος

φορητών wc

διαφημιστικών περιπτέρων και δομών

 Εκτός από τους σκοπούς που έχει θέσει η Ένωση, όπου η επίτευξή τους αποτελεί εξ ορισμού κέρδος για όλα τα μέλη της, ακολουθούν και κάποιοι ακόμα λόγοι που ωφελούν τους συμμετέχοντες σε αυτή:

 τη δικτύωση με άλλους επαγγελματίες του κλάδου, τη συνεργασία και συμβουλή

την προάσπιση και την προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών τους συμφερόντων

τη διαρκή ενημέρωσή τους μέσω κλειστών ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

συνεχής κατάρτιση και ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις του κλάδου

νέες ευκαιρίες συνεργασιών μεταξύ των μελών και καθιέρωση του brand σε αντίστοιχες Ενώσεις χωρών της ΕΕ

η καθιέρωση του logo σαν σήμα ποιότητας στην παροχή των υπηρεσιών θα αποτελέσει το διαβατήριο για τη συμμετοχή σε δημόσια και ιδιωτικά ποιοτικά events με πελάτες τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από το εξωτερικό

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες μας:

www.herca.gr

Facebook: @hercagr

LINKEDIN: https://www.linkedin.com/company/herca-greece

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=CDF7lPOb8qU

Επικοινωνία
Γραφείο Τύπου  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
6972285666 - Χρυσούλα Χατζηπαπά"

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση