Διαφήμιση
Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 23:59

Νέοι Ορίζοντες για την FBT

Η σειρά Horizon αποτελεί το νέο μέλος του οπλοστασίου της FBT. Η σειρά πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην περυσινή έκθεση Prolight+sound της Φρανκφούρτης και πλέον είναι ήδη έξω στην αγορά με αξιώσεις.
Η σειρά Horizon αποτελεί το Vertical Horizontal Line array της FBT που ήρθε για να ‘κλείσει την τρύπα’ ανάμεσα στις σειρές Vertus και Muse.
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για σειρά, αλλά για σύστημα, μιας και το σύστημα Horizon αποτελείται από το δορυφόρο VHA 406A και δυο επιλογές sub, το sub VHA 112SA (ουσιαστικά πρόκειται για το flyable bass extension module, που ως καμπίνα έχει ίδιες φυσικές διαστάσεις με το δορυφόρο VHA 406A) και το 18ιντσο VHA 118SA. Αμφότερα τα sub είναι ενεργά. Οσον αφορά το configuration του συστήματος, αυτό είναι πλήρως ευέλικτο, καθώς ο δορυφόρος VHA 406A μπορεί να συνοδευτεί είτε από το VHA 112SA, είτε από το VHA 118SA, είτε και από τα δυο μαζί αν οι απαιτήσεις για low end είναι αυξημένες. 

VHA 406A - Vertical Horizontal Line array
Το νέο VHA 406A της FBT ‘φοράει’ τέσσερα 6,5άρια γούφερ κι ένα HF driver 1,4 ιντσών με πηνίο φωνής 2,5 ίντσες. Ο κεντρικά τοποθετημένος κυματοδηγός του εξασφαλίζει διασπορά 90 μοιρών στον οριζόντιο και 20 μοιρών στον κάθετο άξονα, ενώ η απόκριση συχνότητάς του εκτείνεται από 65Hz έως 20kHz και το SPL του στα 128dB cont και 133dB peak.
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του Horizon είναι η ισορροπημένη διασπορά του, η συχνοτική του πληρότητα και η πλούσια μεσαία του περιοχή σύμφωνα με την FBT.

Την οδήγησή του αναλαμβάνει ο ενσωματωμένος ενισχυτής τάξης D με αποθέματα ισχύος 600Watt για το low section και 300Watt για το HF. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος DSP επεξεργαστής του υποστηρίζει αλγόριθμους νέας γενιάς και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 8 διαθέσιμων preset για να σετάρουν το σύστημα στα μέτρα τους και της ανάγκες της κάθε παραγωγής και του κάθε χώρου. Το βάρος κάθε καμπίνας VHA 406A είναι 29 κιλά.
Οσον αφορά τo εξελιγμένο και ολοκληρωμένο κρεμαστικό του, αυτό επιτρέπει την ανάρτηση έως και 6 καμπινών ανά πλευρά ενώ οι κλίσεις είναι μεταβλητές από 5 έως 20 μοίρες (με βήμα 5 μοιρών).

VHA 112SA flyable bass extension module
Το VHA 112SA αποτελεί όπως προαναφέραμε το flyable bass extension module του συστήματος, ιδανικό για να καλύψει το συχνοτικό φάσμα μεταξύ 45 – 120Hz (-6dB), ενώ η καμπίνα του είναι ακριβώς ίδια σε εξωτερικές διαστάσεις με αυτή του VHA 406A προκειμένου να ματσάρουν πλήρως σε σύνθετες flyable εφαρμογές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η FBT, το VHA 112SA είναι ιδανικό για μικρομεσαίου βεληνεκούς παραγωγές. Στην ‘καρδιά’ του συναντάμε ένα 18ιντσο γούφερ της B&C και έναν ενσωματωμένο ενισχυτή τάξης D με αποθέματα ισχύος 1.200Watt rms (2.400W/peak) που διαθέτει DSP με 8 preset αλγόριθμους. Το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 131,5dB / 135dB peak, ενώ το βάρος του ανέχεται στα 25 κιλά.

Το ground-stacked VHA 118SA
Σύμφωνα με την FBT, το ground-stacked sub VHA 118SA θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία του με την αναλογία SPL / μεγέθους που επιτυγχάνει. Το VHA 118SA αποτελεί ένα ευέλικτο sub που συμπληρώνει ιδανικά ως προς το low end το σύστημα Horizon της FBT με απόκριση συχνότητας που εκτείνεται από 30-100Hz (-6dB). ‘Φοράει’ ένα 18ιντσο woofer της B&C με ευμεγέθες 4ιντσο πηνίο φωνής, είναι φόρτισης ανάκλασης χαμηλού (bass reflex) και ενσωματώνει ενισχυτή με αποθέματα ισχύος 2.500 W rms ενώ το μέγιστο SPL που επιτυγχάνει ανέρχεται στα 144dB (138dB continuous). Το βάρος του φτάνει στα 61 κιλά και όπως είπαμε αποτελεί το ground-stacked φορμά της σειράς Horizon που συνδυαζόμενο με το VHA 112SA λειτουργεί ως Infra, και η απόκριση συχνότητας του συστήματος εκκινεί από τα 30HzζHzH   . Φυσικά, μπορεί να συνδυαστεί και από μόνο του με το δορυφόρο VHA406A λειτουργώντας ως ολοκληρωμένο subwoofer.  

Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά Horizon, καθώς και για διαθεσιμότητας και τιμές, θα σας δώσουν στην εταιρία Digikal…

Επαφή
Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση