Διαφήμιση
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 23:16

H SCHOEPS στην Audigys

Από την εταιρία Audigys λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου μέσω του οποίου μας ενημερώνει για την έναρξη της συνεργασίας της με τη φημισμένη Γερμανική εταιρία κατασκευής μικροφώνων Schoeps που ιδρύθηκε το 1948απο τον Dr Karl Schoeps...

Audigys - Δελτίο τύπου
H Audigys ανακοινώνει την συνεργασία της με την SCHOEPS. Το όνομα SCHOEPS ειναι συνώνυμο με την ρεαλιστική καταγραφή και απόδοση του ήχου, τη σχεδιαστική αρτιότητα και ταυτόχρονα πρωτοπορεία, και είναι μια απο τις πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες στην κατασκευή μικροφώνων- και μόνον- μέσα από μια παράδοση σχεδόν 70 ετών.
Η SCΗOEPS GmbH (Schalltechnik Dr-Ing SCHOEPS) ιδρύθηκε το 1948, απο τον Dr Karl Schoeps, εδρεύει στην Καρλσρούη (Karlsruhe), και το ασυνήθιστο (για εταιρεία) όνομα ‘Schalltechnik’ - που μεταφράζεται ως ‘Τεχνολογία Ηχου’ και σημαίνει εδώ  ‘η πρόθεση της ενασχόλησης με όλες τις πτυχές του ήχου’. Σήμερα απασχολεί 50 άτομα στο εργοστάσιο κατασκευής.
Η περίφημη Φιλαρμονική του Βερολίνου ( Βerliner Philarmonia) οι Jose Carreras, Αndreα Bocelli, musicals όπως το Les Miserables, η Decca Classics αναδεικνύουν την μοναδικότητα αυτών των 'πτυχών του ήχου'. 

Σημεία Αναφοράς:
Το 1964 παρουσιάζει το CMT 20, το πρώτο μικρόφωνο στον κόσμο που λειτουργεί με τροφοδοσία τύπου Phantom Power.

Το 1973 παρουσιάζει την φημισμένη σειρά ‘Colette’ (ίσως το πιο ευέλικτο και ‘επεκτάσιμο’ σύστημα μικρόφωνου που έχει κατασκευαστεί ποτέ) που κυκλοφορεί έως και σήμερα, και η οποία αριθμεί (21) διαφορετικά διαφράγματα (capsules) και (6) προενισχυτές (microphone -body-amplifiers)

Το 1976 παρουσιάζει το ‘MSTC’ το πρώτο Stereo μικρόφωνο βασισμένο στην τεχνική ORTF.

Το 1994 παρουσιάζει την σειρά CCM (Compact Microphones), βασισμένα στην τεχνολογία της σειράς ‘Colette’

Το 1998 παρουσιάζει το ‘Polar Flex’, μια τεχνική που επιτυγχάνει (μέσω λογισμικού) την ‘μίξη’ και επεξεργασία (2) μικροφώνων με διαφορετικό πολικό διάγραμμα, με αποτέλεσμα, την δημιουργία εντελώς νέων ηχητικών χαρακτηριστικών.

Το 2005 παρουσιάζει το υψηλής πιστότητας και ειδικά σχεδιασμένο shotgun μικρόφωνο, ‘CMIT 5 U’ και το 2010 δημιουργεί την ψηφιακή του έκδοση: ‘Super CMIT 2 U’.

Το 2014 παρουσιάζει το ‘V4 U’ Studio Vocal Microphone.

Περισσότερα για τη Schoeps (μοντέλα μικροφώνων, τοποθετήσεις τους σε όργανα και κυρίως ηχητικά δείγματα ανά μικρόφωνο και τοποθέτηση), θα βρείτε εδώ.
Ωστόσο, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Audigys...

Επαφή
Audigys

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση