Διαφήμιση
Παρασκευή, 27 Μάιος 2016 00:59

Το Bon Studio στη Music World Expo 2016

Στα αντικρυστά booth του Bon Studio μοιράστηκαν και χώρεσαν τα προϊόντα απ’ όλα τα τμήματα της εταιρίας. Στο δεξί τμήμα του περιπτέρου κυριαρχούσε το μουσικό κομμάτι, ενώ αριστερά το μουσικοτεχνολογικό, ο ήχος και το φως… Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά. Οσον αφορά το επαγγελματικό audio παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή Soundcraft Vi3000 (που συγκέντρωσε πολλά hands on και παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του 3ημέρου της έκθεσης), καθώς και η εξίσου νέα M5000 της Roland, ενώ τη γκάμα των μίξερ συμπλήρωσαν οι Soundcraft Impact και οι προσιτές ψηφιακές Ui12 και Ui16 (που αποτελούν ολοκληρωμένα ψηφιακά μίξερ δίχως φυσική επιφάνεια εργασίας) καθώς και η αναλογική σειρά Signature της Soundcraft. Οσον αφορά τη Vi3000 σε αυτή επέστρεφαν 16 κανάλια από το Cubase ενός laptop (μέσω router) που δεχόταν DMS 800 και τον Rednet 4 preamp της Focusrite. Σύνολο 22 κανάλια εισόδου στη Vi3000 μέσω πρωτοκόλλου DANTE (και ενός απλού Cat5 καλωδίου) για hands on από τους ενδιαφερόμενους. Είδαμε επίσης τις νέες  διαφορετικές σειρές prosumer, consumer προϊόντων Acton, Stockwell και Stanmore της Marshall καθώς και όλα τα προϊόντα της Apogee (One, Duet κλπ). Φυσικά το παρών έδωσαν και οι δημοφιλέστερες σειρές ηχείων της JBL, όπως οι σειρές PRX 700, SRX 800, VRX, όλη η σειρά EON και η σειρά STX, καθώς και οι ενισχυτές της Crown και αρκετά ακουστικά της AKG (όπως για παράδειγμα τα K182 που απευθύνονται σε studio και DJ εφαρμογές, τα K72 και τα entry level K92 μεταξύ άλλων). Είδαμε επίσης τον λαμπάτο προενισχυτή μικροφώνου 676 της dbx, μαζί με τον επεξεργαστή DriveRack Venue 360 καθώς και το ασύρματο 4κάναλο σύστημα μικροφώνων Tetrad της AKG, ενώ ανάμεσα στα highlight βρισκόταν και το Clarett της Focusrite…

Στο section των μουσικών οργάνων ξεχώρισε αναμφίβολα το ψηφιακό Grand Piano Kurzweil MPG200 το οποίο ‘τίμησε’ και ο μεγάλος Μίμης Πλέσσας μετά τα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή, καθώς και ο ενισχυτής της σειράς Jubilee της Marshall, ενώ ξεχωριστό κομμάτι όσον αφορά τις κιθάρες ήταν η custom ακουστική Gibson J 160E John Lennon (για τα 70 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Beatle) που παράχθηκε σε 130 κομμάτια, καθώς και η ‘ηλεκτρική’ Class 5 Les Paul επίσης της Gibson. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά και τη νέα high-end σειρά ενισχυτών (καθαρή τάξη Α με ενισχύτριες EL 84) Astoria της Marshall (που περιλαμβάνει τα μοντέλα Dual, Custom και Classic), καθώς και τους υβριδικούς ενισχυτές κιθάρας της σειράς AV series της VOX. Στα highlight του περιπτέρου του Bon Studio και το Kronos 2 της Korg που κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς και το professional arranger Pa4X επίσης της Korg που πρωτο-παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης. Ωστόσο, εξίσου δημοφιλές αναδείχθηκε το B1 (το οικονομικό πιάνο της Korg που απευθύνεται ειδικά σε νέους μαθητές ωδείου και όσους ξεκινούν με πιάνο).

Οσον αφορά τα τύμπανα, το πορτοκαλί ‘ακρυλικό’ σετ της σειράς Arcadia της Natal (για όσους δεν την γνωρίζουν αποτελεί εταιρία της Marshall, διότι ο Jim Marshall ήταν ως γνωστόν ντράμερ και καθηγητής τυμπάνων) αποτέλεσε ένα από τα highlight του περιπτέρου του Bon Studio, ενώ είδαμε και κρουστά της ίδιας εταιρίας. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιατίνια της Istanbul (Agop) και τα Bosphorus Cymbals, ενώ είδαμε τα Wincent drum stics και τα Percussion της Dimavery

Οσον αφορά τον τομέα του επαγγελματικού φωτισμού παρουσιάστηκαν τα VL4000 spot profile και Beam wash της Philips VariLite και τα PLC 1 της Selecom. Από κονσόλες ελέγχου φωτισμού, τα βλέμματα έκλεψαν οι dot.2 XLF της MA Lighting και η 500 ML της Strand Lighting. Είδαμε επίσης την κινούμενη κεφαλή Reflection LEDko 5600 της Coemar και τους πλήρως αδιάβροχους μαχαιρωτούς προβολείς EXT IP65 επίσης της Coemar. Την φωτιστική γκάμα συμπλήρωσαν μεταξύ άλλων οι κεφαλές της σειράς LWB της REDlighting, το Powershine MK2 RGBW της Griven και οι κινούμενες κεφαλές ST1013A  (beam 7R) και ST 1028 (beam 2R) της Staray.

Τέλος, να μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε τις παρουσιάσεις που πραγματοποίησε η εταιρία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ζαππείου, και που περιελάμβαναν την παρουσίαση των Kurzweil με τον Ντίνο Γεωργούτσο, και τις παρουσιάσεις των monitor ηχείων SAM της Genelec με τους κ.κ. Κέφαλο/Λυράκη, καθώς και την παρουσίαση του ασύρματου συστήματος μετάδοσης ήχου Xirium της Neutrik με τον κ. Κουκουλάρη.

Επίσης στο booth της εταιρίας πραγματοποιήθηκαν αρκετά event και εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση της κονσόλας Vi3000 στους φοιτητές της SAE από τον Ευγένιο Μπρουμίδη, τα επαναλαμβανόμενα Drummers Cafe με τον Φώτη Γιαννόπουλο και το event Gibson/Marshall Solo με τον Ντίνο Δάρρα. Επίσης η εταιρία είχε εγκαταστήσει και stage στο εξωτερικό χώρο του Ζαππείου με ενδιαφέρον εξοπλισμό και αντίστοιχα ενδιαφέρουσες μπάντες (ο εξοπλισμός και οι μπάντες των outdoor stages θα παρουσιαστούν σε ειδικό section στο aLive…).

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση