Διαφήμιση
Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2016 12:50

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Βάση του χρονοδιαγράμματος, σε ένα μήνα ολοκληρώνεται το κατασκευαστικό σκέλος του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που αποτελεί και το μεγάλο χορηγό του γιγαντιαίου αυτού project, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ για επίσημη ενημέρωση και φωτογραφίες. 
Αυτή τη στιγμή πολλά συνεργεία εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς το έργο βρίσκεται στην τελική φάση εγατάστασης και διαμόρφωσης μηχανισμών, επίπλων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Οι χώροι που παρουσιάτηκαν είναι η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η νέα όπερα, οι οποίοι είναι σχεδόν πλήρως διαμορφωμένοι με ελάχιστες λεπτομέρειες να απομένουν προκειμένου να πάρουν την τελική τους μορφή. 
Στην Εθνική Βιβλιοθήκη προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση των βιβλιοθηκών, ενώ ολοκληρώνονται και οι κοινόχρηστοι και ανοικτοί στο κοινό χώροι του ισογείου (η καφετέρια, το αναγνωστήριο κλπ). 

Οσον αφορά την Εθνική Λυρική Σκηνή, το κτίριο έχει συνολική έκταση 28.000 τ.μ. και υποστηρίζει συνολικά δυο σκηνές, την κεντρική και την πειραματική. Στην κεντρική σκηνή συνεχίζεται η τοποθέτηση των καθισμάτων στην πλατεία ενώ στους ορόφους βρίσκονται όλοι οι υποστηρικτικοί χώροι και των δυο σκηνών, όπως καμαρίνια, χώρος για πρόβες, η σχολή χορού, το εστιατόριο και οι διοικητικές υπηρεσίες της Λυρικής.
Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανέφεραν ότι έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εγκαταστάσεις, προκειμένου από τον ερχόμενο μήνα (Απρίλιος) να ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης και παράδοσης του κτιρίου από τους εργολάβους στο Κέντρο Πολιτισμούς και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η παράδοσή του στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα ‘ανήκει’ το κτίριο.
Εν συνεχεία, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού της επόμενης χρονιάς (2017) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης της Λυρικής και η μεταφορά των βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στη Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση