Διαφήμιση
Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 17:40

Lab Gruppen & Lake στην Omikron Electronics

Από την Omikron Electronics ενημερωθήκαμε για την ανάληψη της επίσημης αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα των εταιριών Lab Gruppen και Lake, μέσω του ακόλουθου δελτίου τύπου…

Δελτίο τύπου Omikron Electronics «Ανάληψη επίσημης αντιπροσώπευσης των εταιριών Lab Gruppen και Lake»
«Η LAB GRUPPEN ιδρύθηκε το 1979 από τους Kenneth Andersson & Dan Bavholm, με πάθος, αποφασιστικότητα & επιθυμία να πετύχουν ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως μαθητές και χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία από το χώρο του επαγγελματικού ήχου & της μουσικής, δημιούργησαν μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες κατασκευής τελικών ενισχυτών στο κόσμο, αν και η πρώτη τους κατασκευή δεν είχε σχέση με κάποιο τελικό ενισχυτή, αλλά με μία χειροποίητη κονσόλα μίξης FOH, για τις ανάγκες της διάσημης τζαζ ερμηνεύτριας Eartha Kitt, η οποία και παρέμεινε σε λειτουργία για πάρα πολλά χρόνια.

Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ένα τοπικό πανηγύρι στο Γκέτεμποργκ ο SS1000, που ήταν και ο πρώτος τελικός ενισχυτής της LAB GRUPPEN, ο οποίος αργότερα θα παρουσιαστεί και στην έκθεση Frankfurt Musik Messe. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλες εταιρείες PA Rental εμπιστεύθηκαν τον SS1000. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, η LAB GRUPPEN είχε γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής επαγγελματικών ενισχυτών και ήταν στα πρόθυρα του να γίνει ένας σημαντικός προμηθευτής σε όλο το κόσμο.
Σήμερα κάθε προϊόν της LAB GRUPPEN σχεδιάζεται με μια ξεκάθαρη φιλοσοφία: να παρέχει με διαφορά την καλύτερη δυνατή λύση για οποιαδήποτε απαιτητική εφαρμογή υψηλής απόδοσης, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής & ήχου.  

Η LAKE ιδρύθηκε το 1989 από τους Αυστραλούς David McGrath, Brian Connolly και Marcus Altman με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη προηγμένων εφαρμογών ψηφιακής επεξεργασίας σήματος. Το όνομα LAKE είναι εμπνευσμένο από μία μικρή λίμνη η οποία ήταν κοντά στα γραφεία τους στην Αδελαΐδα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο αείμνηστος, ο Μπρους Τζάκσον (tour sound engineer των Elvis Presley, Bruce Springsteen & Barbra Streisand) ενσωματώνεται στην LAKE με στόχο να αναπτύξει ένα νέο ψηφιακό επεξεργαστή για επαγγελματικές εφαρμογές ήχου και εγκαταστάθηκαν στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.
Η tour sound εταιρεία Clair Brothers, αποφάσισε να τους στηρίξει στην ανάπτυξη των πολλά υποσχόμενων νέων τεχνολογιών κι έτσι το 1997 ιδρύεται η Clair Technologies LLC από τους Clair, Jacson, McGrath & Ed Meitner, με σκοπό την παραγωγή των νέων επεξεργαστών για live sound εφαρμογές, που αρχικά κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την Clair Brothers.
Σήμερα, Lab Gruppen έχει την αποκλειστική πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα και τους αλγόριθμους που βρίσκονται στην “καρδιά” των ενισχυτών D series, PLM series & LM series.

Οι εταιρείες LAB GRUPPEN & LAKE ανήκουν σε ένα από τα μεγαλύτερα Group του κόσμου, το “MUSIC GROUP”.  Στο MUSIC GROUP ανήκουν επίσης οι εταιρείες MIDAS – KLARK TEKNIK – BEHRINGER - BUGERA – LAKE  -  TURBOSOUND – TC ELECTRONICS – TC HELICON – TANNOY – DDA & EUROCOM.
H Omikron Electronics είναι επίσης αποκλειστική αντιπρόσωπος Ελλάδος & Κύπρου για τις εταιρείες: BEHRINGER, MIDAS, KLARK TEKNIK, LAKE, BUGERA & EUROCOM».

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην Omikron Electronics.

Επαφή
Omikron Electronics
τηλ 2113009280

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση