Διαφήμιση
Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2016 13:30

Η Wharfedale pro στη Liquid Pro

Η εταιρία Liquid Pro μας ενημέρωσε για την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της εταιρίας Wharfedale Pro για την Ελληνική αγορά.

Λίγη Ιστορία
Η κληρονομιά της Wharfedale είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ετιαρία ιδρύθηκε το 1930 από τον πρωτοπόρο Gilbert Briggs και αποτέλεσε κατασκευαστή μεγαφώνων και ηχείων hi-fi. Στο χώρο του hi-fi η εταιρία είναι γνωστή για την υλοποίηση ενός εκ των πρώτων δίδρομων ηχείων το 1945, καθώς και από τη συνεργασία της με τον επίσης πρωτοπόρο Peter Walker ιδρυτή της Quad electronics, όπου τα ηλεκτρονικά της Quad συνδυάστηκαν με τα ηχεία της Wharfedale. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, η εταιρία ανέπτυξε μερικές πρωτοπόρες τεχνολογίες παρουσιάζοντας teak vinyl και πλαστικές υλοποιήσεις τη δεκαετία του 60, και τις τεχνολογίες Scanned Laser probe (SCALP) και Frequency Slice Plot (FRESP) για επίτευξη ηχητικής ακρίβειας τη δεκαετία του 80.
Μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές ηχείων της Wharfedale είναι η σειρά Wharfedale Diamond Series που έκανε το ντεμπούτο της το 1981 και βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην παραγωγή.

Η γέννηση της Wharfedale Pro
Το 1996 η Wharfedale εξαγοράστηκε από το International Audio Group, το οποίο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της pro audio αγοράς, δημιούργησε την Wharfedale Pro που ξεκίνησε την υλοποίηση προϊόντων για την επαγγελματική αγορά. Σήμερα, η Wharfedale Pro αποτελεί μια αυτόνομη εταιρία με πολλές διακρίσεις και επιτυχημένες υλοποιήσεις μοντέλων, αντίστοιχα με τη επιτυχημένη σειρά Diamond series στο Hi-Fi. Τέτοια μοντέλα είναι τα Titan Active, WLA και EVP-X που απευθύνονται σε μικρά venues, μπάντες και mobile DJ setups, αλλά και σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις ήχου όπως στάδια, club, ναούς και θέατρα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Wharfedale Pro θα σας δώσουν στην εταιρία Liquid Pro..

Επαφή
Liquid Pro

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση