Διαφήμιση
Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015 15:21

Προκήρυξη διαγωνισμού 6,7 εκατ. από την ΕΡΤ

Διαγωνισμό ύψους 6,7 εκατ. ευρώ προκήρυξε η ΕΡΤ προκειμένου να αγοράσει 320 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής. Πρόκειται για τους πομπούς που θα στηρίξουν τη δημιουργία του ιδιόκτητου δικτύου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάδοσης. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015 και ο προτιμητέος προμηθευτής θα πρέπει να παραδώσει τους πομπούς εντός 90 ημερών. 

Ειδικότερα, η προμηθεύτρια εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει στην ΕΡΤ: 23 πομπούς με ισχύ μεγαλύτερη των 600 W, 22 πομπούς ισχύος μεγαλύτερης των 300 W, 51 πομπούς ισχύος μεγαλύτερης των 100 W, 138 πομπούς ισχύος 50 W και 86 πομπούς ισχύος άνω των 10 W. Oι πομποί αυτοί, αν και μικρότερης ισχύος από αντίστοιχο δίκτυο που είχε σχεδιάσει η ΕΡΤ, θεωρούνται από τη διοίκησή της ικανοί να καλύψουν όλη την επικράτεια.

Η ΕΡΤ επείγεται να αναπτύξει το δίκτυο, καθώς σήμερα καταβάλλει αμοιβή για τη μετάδοση του σήματός της στην Digea. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον διαγωνισμό πολιορκεί για άλλη μια φορά η γνωστή Rohde & Swartz, η οποία προσφέρει σχετικά προϊόντα. Η εταιρεία αυτή έχει ήδη προμηθεύσει με αντίστοιχα μηχανήματα την Digea και η συμμετοχή της θεωρείται σίγουρη.

Πηγή: Καθημερινή

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση