Διαφήμιση
Τετάρτη, 10 Δεκέμβριος 2014 22:51

H Montarbo στη Digikal

Από την εταιρία Digikal λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρίας Montarbo για την Ελληνική αγορά…

Digikal – Δελτίο Τύπου
«Η εταιρία Digikal είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της Ιταλικής εταιρίας Montarbo για την Ελληνική αγορά…
Λίγη Ιστορία…
Η Ιταλική Montarbo δεν χρειάζεται συστάσεις. Ειδικά στην Ελληνική αγορά αποτέλεσε μια από τις πρώτες και ιστορικότερες εταιρίες του pro audio, με τα προϊόντα της εταιρίας να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
Η Montarbo ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίες του 50 από τον Sergio Montanari και στην αρχή ονομάστηκε "Super MB" και αργότερα μετονομάστηκε σε Montarbo. Το σήμα κατατεθέν και λογότυπο της "Montarbo" δημιουργήθηκε το 1962 και παραμένει το ίδιο από τότε.

Εκείνες τις ημέρες η Montarbo όφειλε την επιτυχία της σε ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν: σε ένα αυτοενισχυόμενο mixer που ήταν ιδιαίτερα εργονομικό και εύχρηστο. Ηταν ένα 6-κάναλο mixer, με τελικό ενισχυτή 100-watt που ενσωμάτωνε "magnetic-memory" echo που ήταν κατασκευασμένο και τοποθετημένο σε μια φορητή μεταλλική θήκη.

Το εν λόγω echo unit ήταν μια πραγματικά επαναστατική πατέντα της Montarbo για εκείνη την εποχή και το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειαζόταν συντήρηση και καθαρισμό, χάρη στην πλήρη απουσία οποιασδήποτε μηχανικής τριβής. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μονάδες echo ταινίας που ήταν δημοφιλή εκείνη την εποχή. Η φιλοσοφία αυτού του πρωτοποριακού για την εποχή προϊόντος είναι εκείνη που χαρακτηρίζει τη Montarbo ακόμα και σήμερα, καθώς συνεχίζει να κατασκευάζει προϊόντα εύχρηστα, προσιτά, ευέλικτα, τεχνολογικά προηγμένα και κυρίως αξιόπιστα. 
Η εταιρία συνέχισε να υλοποιεί νέα προϊόντα, όπως μια μεγάλη γκάμα αυτοενισχυόμενων μίξερ, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία με το πρώτο της μίξερ, ενώ το 1965 κατασκεύασε το πρώτο αυτοενισχυόμενο ηχείο της. Ακολούθησε ένα τετραφωνικό μίξερ κι εν συνεχεία ένας ενισχυτής μπάσου με ανεξάρτητο head unit και καμπίνα. Στις αρχές της δεκαετίας του 80 η Montarbo ήταν μια από τις πρώτης εταιρίες που σχεδίασε software-assisted effects processors.

Σήμερα η εταιρία σχεδιάζει και παράγει προϊόντα χρησιμοποιώντας την εξής μέθοδο: πρώτον δοκιμάζει τα προϊόντα της στις πιο απαιτητικές Live συνθήκες και δεύτερον σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της ψηφιακά ‘εργαλεία’ για τον έλεγχο και την ανάλυση των ηλεκτρακουστικών συστημάτων της. Ετσι εξακολουθεί να κατασκευάζει αξιόπιστα επαγγελματικά προϊόντα που πετυχαίνουν υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση και διαθέτουν προσιτές τιμές.
Η Montarbo σήμερα εξάγει τα προϊόντα της σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Research & Development (R&D) τμήμα της εταιρίας εδρεύει στην Μπολόνια και έχει ως αποστολή του την σχεδίαση και παραγωγή ευέλικτων και αξιόπιστων προϊόντων, που θα είναι εύκολα στη χρήση τους και θα καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών…

Διάθεση προϊόντων Montarbo
Η εταιρία Digikal έχει ήδη διαθέσιμα αρκετά από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της Ιταλικής Montarbo στις εγκαταστάσεις της που εδρεύουν στον Βόλο.

Επαφή
Digikal
τηλ. 24210 20581

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση