Διαφήμιση
Δευτέρα, 05 Αύγουστος 2013 01:10

Το νέο RCF D-Line σύστημα της Pashalidis Sound

Η εταιρία του Μιχάλη Πασχαλίδη (Pashalidis Sound & Lights) εδρεύει στη Φλώρινα και έχει μια σφαιρική δραστηριότητα γύρω από τον ήχο και τη μουσική στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας. Και αυτό διότι η εταιρία δραστηριοποιείται στο εμπόριο μουσικών οργάνων και ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα λειτουργεί και rental εταιρία που αναλαμβάνει την κάλυψη εκδηλώσεων και συναυλιών σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα η εταιρία επένδυσε σε ένα compact line array σύστημα, το D-Line της RCF και με αφορμή αυτό, είχαμε μια σύντομη αλλά ουσιαστική κουβέντα – συνέντευξη με τον Μιχάλη Πασχαλίδη...

aLive: Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται η εταιρία Pashalidis Sound & Lights στο χώρο των υπηρεσιών Ηχου & Φωτισμού;
Η εταιρία μου  χωρίζεται σε δύο τμήματα, το πρώτο τμήμα σαν κύρια απασχόληση έχει την ηλεκτρακουστική μελέτη χώρων, προμήθεια και εγκατάσταση των προιόντων και δραστηριοποιείται περίπου στα 20 χρόνια, έχοντας εξοπλίσει με ήχο και φως  περισσότερους από 200 χώρους σε αυτά τα χρόνια συμπεριλαμβανομένων (café, bar, club, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, Εκκλησίες, σχολεία, συνεδριακά και μεταφραστικά κέντρα).
Το δεύτερο τμήμα της ασχολείται πάνω από 10 χρόνια με την ενοικίαση ήχου – φωτισμού και ηχοληψία.    

aLive: Εκτός από την rental εταιρία διαθέτετε και κατάστημα πώλησης μουσικού και ηχητικού εξοπλισμού. Πόσο διαφέρουν και πόσο μοιάζουν οι δυο δραστηριότητές σας;
Οι δύο αυτές δραστηριότητες έχουν πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές. Η βασική ομοιότητα είναι ότι ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο οσο αναφορά τον ήχο έτσι χρησιμοποιείται κοινή τεχνογνωσία και στα δύο. Τώρα οι διαφορές είναι ότι το κατάστημα ασχολείται αποκλειστικά με το εμπόριο έχοντας σταθερό ωράριο εργασίας και απαιτούνται γενικές γνώσεις Ηλεκτρακουστικής αλλά και μουσικής. Στο κομμάτι του rental οι ώρες λειτουργίας είναι τελείως διαφορετικές, χρειάζεται  πολύ καλή  τεχνογνωσία οσο αφορά το audio, το στήσιμο και το Κούρδισμα του PA ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Πολλές φορές θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις τη στιγμή εκείνη για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και γενικά να αποτρέψεις ανεπιθύμητες καταστάσεις. Ακόμα χρειάζονται γνώσεις οσο αφορά την συντήρησης και επισκευής των μηχανημάτων σου.
Ένα άλλο δύσκολο κομμάτι του rental είναι ότι άλλος ζητάει-απαιτεί και χειρίζεται το σύστημα σου και άλλος πληρώνει μη έχοντας  σχέση ο καθένας για το αντικείμενο του άλλου. Εδω θα πρέπει να μεσολαβήσεις να εξισορροπήσεις τα πράγματα χωρίς βέβαια να εκτεθεί η εταιρία σου.  

aLive: Τι μέγεθος συναυλιακών παραγωγών υποστηρίζει η Pashalidis Sound & Lights;
Το σύστημα ήχου που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι ικανό να καλύψει έως και 4000 άτομα σε ανοικτό χώρο. Οσο αναφορά τις διάφορες παραγωγές που έχω καλύψει αυτά τα χρόνια αναφέρω ενδεικτικά μερικές: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννιδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Αγάθωνας, Αγγελάκας, Παυλίδης, koza mostra, Blues Wire, Ευριδίκη-Κοργιαλάς, Χρύσπα, Ελεάνα, Χάρης Κωστόπουλος, Χατζήδου, Ηλιάδη, Μαριώ και άλλους καλλιτέχνες και γκρούπ.

aLive: Εσχάτως αποκτήσατε ένα compact line array σύστημα της RCF, το D-Line. Από μια ομολογουμένως μεγάλη γκάμα επιλογών εσείς επιλέξατε το συγκεκριμένο σύστημα. Θα μας πείτε το λόγο;
Κατ’αρχήν λόγω του ότι η εταιρία μου δραστηριοποιείται σε μια περιοχή στην οποία δεν καλύπτουμε πολύ μεγάλες παραγωγές, ενδεικτικά αναφέρω ότι η προσέλευση του κοινού συνήθως δεν ξεπερνάει τα 3000 άτομα, ετσι ξεκίνησα να ψάχνω ένα σύστημα το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει αυτές τις απαιτήσεις, να είναι επώνυμο, αξιόπιστο, ελαφρύ και βέβαια ο σημαντικότερος παράγοντας να είναι οικονομικό. Νομίζω ότι αυτή τι στιγμή εάν ψάξεις στην αγορά, ίσως το D-LINE είναι το μοναδικό σύστημα που προσεγγίζει τα παραπάνω κριτήρια.

aLive: Ποιές είναι οι έως τώρα εντυπώσεις σας από το σύστημα;
Αν και δεν το έχω δουλέψει σε πάρα πολλές δουλειές το συγκεκριμένο σύστημα ήδη με έχει εντυπωσιάσει. Το μεγάλο του ατού είναι ότι επειδή είναι αυτοενισχυόμενο και περιλαμβάνει εσωτερικά το DSP με το πάτημα ενός κουμπιού από κάθε ηχείο το σετάρεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου, ρυθμίζοντας αυτόματα το EQ. Ετσι ανάλογα με το μέγεθος του array, τις κλήσεις των ηχείων και το μήκος κάλυψης, η ρύθμιση του EQ γίνεται αυτόματα και χωρίς να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις. Ενα άλλο τμήμα του συστήματος που με εντυπωσίασε είναι τα αντίστοιχα sub woofer που το συνοδεύουν, τα οποία είναι και αυτά αυτοενισχυόμενα με πολύ καλό punch και πάρα πολλές ρυθμίσεις (cardioid, delay, deep/punch). Είναι επίσης αξιοσημείωτο να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο σύστημα δουλεύοντας στο max της απόδοσής του έχει απίστευτα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

aLive: Σε ποιες συναυλίες το έχετε χρησιμοποιήσει έως τώρα;
Μέχρι στιγμής το έχω χρησιμοποιήσει στο Χάρη Κωστόπουλο, Αγάθωνα, Μαχαιρίτσα και στους Μπλε.   

aLive: Ποιές ήταν οι γνώμες των ηχοληπτών που ήρθαν έως τώρα σε επαφή με το D-Line
Στις  συνεργασίες που είχα μέχρι τώρα άκουσα μόνο θετικά σχόλια και γενικά έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.

aLive: Είχατε έως τώρα κάποιο άλλο RCF ηχείο ή σύστημα ή αυτό είναι το πρώτο;
Στο παρελθόν έχω στήσει μερικά μαγαζιά με ηχεία RCF και επίσης χρησιμοποιώ και μερικά monitors RCF στο PA μου.

aLive: Ποιές είναι η μελλοντικές επενδύσεις που σκέφτεστε να κάνετε ως εταιρία;
Μελλοντικά σκέφτομαι να επενδύσω περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία, μιας και κερδίζει ολοένα έδαφος στον ήχο αλλά και στο φωτισμό.

aLive: Ποιά είναι η κατάσταση της Live σκηνής και των γενικότερων εκδηλώσεων στην περιοχή σας;
Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια εχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Να φανταστείς ότι στη πόλη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μαγαζί με ζωντανή μουσική. Ετσι, το μεγαλύτερο κομμάτι των δραστηριοτήτων έχει μεταφερθεί στο καλοκαίρι, καλύπτοντας εκδηλώσεις και συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους.

aLive: Ευχαριστούμε για την κουβέντα και καλή συνέχει στις δραστηριότητές σας...

Επαφή
Pashalidis Sound & Lights

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση