Διαφήμιση
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012 20:04

Ο Νίκος Βέρτης επενδύει σε DiGiCo

Ο Νίκος Βέρτης το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση σε ηχητικό & φωτιστικό εξοπλισμό, τον οποίο επιλέγει ο ίδιος μαζί με τους τεχνικούς του, για τις Live εμφανίσεις του. Κερασάκι στην τούρτα, η πλέον πρόσφατη επένδυσή του σε ψηφιακές κονσόλες ήχου, με την επιλογή του ίδιου και των συνεργατών του να αφορά δυο ολοκαίνουργιες κονσόλες της DiGiCo: μια SD-5 για το FoH και μια SD-10 για το stage, τις οποίες προμήθευσε η εταιρία Kariotis Audio & Lighting, αντιπρόσωπος της DiGiCo στη χώρα μας.
Από την εταιρία Kariotis Audio & Lighting λοιπόν, λάβαμε το σχετικό δελτίο τύπου αναφορικά με τις εν λόγω κονσόλες που πουλήθηκαν στο Νίκο Βέρτη…

Kariotis Audio & Lighting – Δελτίο τύπου
«Δυο Supercharged ψηφιακές κονσόλες της DiGiCo (μια SD-5 για το FoH και μια SD-10 για το stage) επέλεξε ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Βέρτης για τις ζωντανές παραστάσεις του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το πακέτο που επιλέχθηκε από τον Ακη Ελευθεριάδη (ηχολήπτη του Νίκου Βερτη) έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί μέσω οπτικών ινών optocore σε κυκλική διασύνδεση 360˚ (Sd-5, Sd rack 1, Sd-10, Sd rack 2) που παρέχει την απόλυτη ασφάλεια της επικοινωνίας  των κονσολών και των sd-rack, ακόμη και εάν η σύνδεση αυτή διακοπεί από τη μια κατεύθυνση. Mε το πρωτόκολλο της DiGiCo optocore V221 υπάρχει δυνατότητα να συνδεθούν σε ένα δίκτυο μέχρι 10 κονσόλες και 14 rack!

Η νέα DiGiCo SD5 διαθέτει 124 input channels, 56 πλήρως flexi busses, καθώς και 5.1 master, ενώ παράλληλα διαθέτει 24 Χ 24 fixed matrix, DiGiTubes σε κάθε κανάλι, 24 X Control Groups, 24 assignable Dynamic EQ, 24 multiband compressors, 24 stereo effects, 32 Graphic EQ, 10 X 4 (40) RGB backlit macro χειριστήρια. Διαθέτει επίσης 5 έγχρωμες TFT LCD οθόνες, οι 3 εκ των οποίων είναι αφής και επιτρέπουν την ταυτόχρονη χρήση από έναν ή περισσότερους χρήστες.

Aντίστοιχα η SD10 διαθέτει 96 input channels εκ των οποίων τα 12 flexi channels, 48  flexi busses, μία οθόνη 15”, 16 DiGiTubes, 16 X 16 Output Matrix, 10 X 4 (40) RGB backlit macro χειριστήρια, 24 X EQ 32 band, 16 X Dynamic EQ, 16 X Multi band compressor, 16 X Stereo Digital Effects και 12 X Control Groups μεταξύ των δυνατοτήτων και των λειτουργιών που υποστηρίζει.
To σύστημα λειτουργεί σε ρυθμό δειγματοληψίας 96kHz όπου εξασφαλίζεται ακόμα μεγαλύτερη ηχητική ανάλυση και ευκρίνεια, ενώ παράλληλα εκμηδενίζει την καθυστέρηση του σήματος από τα 2msec στα μόλις 1msec.
Οι δυο κονσόλες συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω οπτκών ινών με τα SD Rack της DiGiCo στα 96kHz, διαχειρίζοντας ταυτόχρονα συνολικά 104 κανάλια εισόδου και 72 κανάλια εξόδου στο συγκεκριμένο setup project.
Σημειωτέον, ότι τo ολοκαίνουργιο μοντέλο της SD -5 που παραδόθηκε είναι η 3η από τις 5 πρώτες SD-5 που κατασκευάστηκαν από την DiGiCo ανά τον κόσμο, ενώ το πακέτο παραγγελίας για τον Ν. Βέρτη περιείχε και το full package plug in της WAVES SD-5 SUPER PRO BUNDLE

Aνάλυση του Full package plug in της Waves:
AudioTrack, C1, C4, DeEsser, Hcomp, Hdelay, L1, MaxxBass, Meta Flanger, Mondomod, Paz, MV2, Q10, RenAxx, Ren EQ, Ren Comp, Ren Verb, RenBass, RenChannel, RenVox, RenDeEsser, SuperTap, TransAxx, TrueVerb, VComp, VEQ3, VEQ4, VocalRider, APIBundle, CLABundle, Doppler, Doubler ,Enigma, L2, L3LL, Maxxvolume, PuigChild, PuigTec1, PuigTec5, S1, SSLBundle, C6, καθώς και το USB to Madi DiGiCo adapter για δυνατότητα εγγραφών σε 48 κανάλια.

Τις δυο νέα DiGiCo θα χειρίζονται οι δυο ηχολήπτες του Νίκου Βέρτη.
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ  FRONT OF HOUSE:AKHΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ  STAGE: ΣΩΤΗΡΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το set-up του Νίκου Βέρτη, για τα μίξερ της DiGiCo γενικότερα, αλλά και για το πρόγραμμα απόσυρσης αναλογικών μίξερ για την αγορά νέας ψηφιακής DigiCo, θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

 

Rate this item
(13 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση