Διαφήμιση
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2011 18:55

Η αγορά ηλεκτρονικών σε ελεύθερη πτώση

Η οικονομική κρίση των Ελλήνων καταναλωτών, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ευρύτερη αγορά ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών GfK, η πτώση της συγκεκριμένης αγοράς για το πρώτο 3μηνο του 2011 άγγιξε το 30% σε σχέση με το αντίστοιχο 3μηνο της περυσινής χρονιάς.
 Η συνολική αξία των πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 558 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 29,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ για πρώτη φορά η εν λόγω αγορά έπεσε κάτω από τα επίπεδα των 700 εκ. ευρώ.
Ο GfK σημειώνει πάντως ότι η μείωση του όγκου των πωλήσεων δεν κινήθηκε σε αυτά τα πλαίσια αλλά σε πολύ χαμηλότερα, δίχως πάντως να το διευκρινίζει περαιτέρω.
Την υψηλότερη μείωση καταγράφει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών με χαμηλότερη απόδοση της τάξεως του -32,4% (παρά τις υψηλότερες πωλήσεις smartphones). Ακολουθούν σε απώλειες τα προϊόντα τεχνολογίας με -31,9%, τα φωτογραφικά είδη με πτώση τζίρου κατά -31,0%, τα ηλεκτρονικά τεχνολογικά προϊόντα με μείωση -30,4% και οι μεγάλες οικιακές συσκευές με -28,0%
Τις μικρότερες απώλειες είχε ο τομέας των μικρών οικιακών συσκευών και ο τομέας με τα είδη γραφείου, σημειώνοντας απώλειες κατά 18,2% και 18,0% αντιστοίχως.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση