Διαφήμιση
Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010 00:57

Τα προϊόντα της K&M στην PA Solutions

Οπως ενημερωθήκαμε, η συνεργασία αφορά τη μεταπώληση και τη διάθεση των προϊόντων της König & Meyer στην Ελληνική αγορά, ενώ η PA Solutions μας γνωστοποίησε επίσης για την ύπαρξη και διάθεση ενός πραγματικά μεγάλου στοκ προϊόντων της König & Meyer, επισημαίνοντας ότι η K&M είναι μια εταιρία πάνω στην οποία έχουν επενδύσει εμπορικά, καθώς τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρίας είναι διαθέσιμα στις αποθήκες της PA Solutions στην οδό Λ. Αλεξάνδρας 15.
Οσο για την K&M, την εταιρία των Karl König and Erich Meyer που ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1949 οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές, καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην παραγωγή music stands για πληθώρα εφαρμογών σε Live και στούντιο περιβάλλον, ενώ η εταιρία παράγει και δεκάδες χρήσιμα αξεσουάρ που είναι σχεδόν αδύνατο έστω και να περιγραφούν (έως και κινητήρα καύσης λαδιού από λαχανικά έχει εφεύρει, ενώ μια από τις ασχολίες της είναι και η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πηγών ήδη από το 2000), οπότε καλό είναι να ανατρέξετε στον προιοντικό της κατάλογ που θα τον βρείτε στο δικτυακό της τόπο, ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την PA Solutions.

Επαφή
PA Solutions
τηλ. 210-7613410, www.pasolutions.gr, www.k-m.de

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην ιστορία της König & Meyer...

1949
Στο Wertheim am Main οι Karl nig και Erich Meyer ιδρύουν την εταιρία τους, στην οποία απασχολούνται 10 υπάλληλοι οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο την κατασκευή μουσικών stands και μετρητικών οργάνων.

1951
Οι υπάλληλοι έχουν γίνει 60 και η παραγωγή πλέον περιλαμβάνει βάσεις μικροφώνων και βάσεις οργάνων.

1959
Η άνοδος της TV και του ραδιοφώνου ανεβάζει τη ζήτηση για εξοπλισμό και αξεσουάρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ακόμα σειράς προϊόντων όπως βάσεις μικροφώνων, boom arms και speaker stands.

1968
Ο Martin Koenig αντικαθιστά στην εταιρία τον πατέρα του Karl, μετά το θάνατο του τελευταίου. Πλέον οι υπάλληλοι έχουν γίνει 160 και η παραγωγή έχει μια έκταση 2,700m2 ενώ στην παραγωγή έχουν προστεθεί και τα στάντ για στεγνωτήρια μαλλιών.  

1969
Οι ανάγκη για αύξηση της παραγωγής οδηγεί στη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου.

1978
Το τμήμα συναρμολόγησης μεγαλώνει κι άλλο καθώς η τωρινή ανάγκη έχει να κάνει με την ευελιξία της παραγωγής. Η αγορά και σειρές προϊόντων αυξάνονται εκ νέου.

1987
Η Brigitta Meyer αντικαθιστά τον πατέρα της Erich Meyer ο οποίος απεβίωσε. Την ίδια ώρα, η παραγωγή διευρύνεται καθώς πλέον παράγονται πολύ περισσότερα keyboard stands, mixer stands και 19" racks.

1989
Μια νέα αποθήκη κι ένα νέο τμήμα διεκπαιρέωσης δημιουργούνται στον εορτασμό των 40 χρόνων της εταιρίας. Αλλη μια νέα αποθήκη δημιουργήθηκε το 1996.

1997
Μια νέα γραμμή συναρμολόγησης προστίθεται στις ήδη υπάρχουσες και πλέον η γραμμή παραγωγής και αποθήκευσης φτάνουν τα 15.000m2  και οι εργαζόμενοι ανέρχονται στους 260.

1998
Η Koenig & Meyer βραβεύεται με το EU environment audit και λαμβάνει την αντίστοιχη πιστοποίηση καθώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

1999
Η K&M γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια με μια σειρά από events, καθώς διοργανώνεται ένα ταξίδι όλων των υπαλλήλων μαζί με τους ιδιοκτήτες και διοικούντες στις ΗΠΑ, ενώ διοργανώνουν ένα ανοικτό open house το Σεπτέμβριο για όλους τους πελάτες, τους αντιπροσώπους και το κοινό.

2000
Η Koenig & Meyer λαμβάνει ISO 14001 και για δεύτερη φορά το EMAS certificate. König & Meyer attaches much importance on environmental protection. Τα επόμενα σχέδια της εταιρίας αφορούν έναν κινητήρα που θα καταναλώνει λάδι από λαχανικά και την παραγωγή φωτοβολταϊκών μονάδων.

2001
Δημιουργεί πρόγραμμα προώθησης νέων ταλέντων στην μουσική κι έτσι υποστηρίζει με υλικά διάφορες μπάντες και καλλιτέχνες.

2002
Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας διευρύνονται και εκσυγχρονίζονται.

2004
Η εταιρία χρησιμοποιεί νέες οικολογικές βαφές, εκσυγχρονίζει περαιτέρω τις γραμμές παραγωγής της και γιορτάζει τα 55 της χρόνια με μια σειρά από event.

2005
H K&M δημιουργεί μια σειρά από προωθητικές ενέργειες και χορηγίες σε διάφορες μπάντες και μουσικούς όπως οι Γερμανοί "Reamonn" και  "Silbermond" ενώ ένα από τα highlight της έκθεσης Musikmesse στη Φρανκφούρτη εκείνη τη χρονιά ήταν Silbermond που έδιναν αυτόγραφα από το περίπτερο της εταιρίας.
Το Αύγουστο του 2005 μια νέα ομάδα διαχείρισης δημιουργείται η οποία περιλαμβάνει τη Gabriela Koenig, τον Heiko Wolz και τον Martin Koenig.

 2006
Μια νέα μηχανή
laser tube-cutting εγκαθίσταται στην K&M και πλέον η διαδικασία παραγωγής γίνεται ακόμα πιο ευέλικτη καθώς είναι εφικτή η παραγωγή μεγάλων ή ιδιαίτερα μικρών ποσοτήτων από σταντ κάθε είδους δίχως να αυξάνεται το κόστος παραγωγής, αφού ελαχιστοποιείται η φθορά των εργαλείων κατασκευής.

2007
Η
Koenig & Meyer λαμβάνει από την German Association for Certification of Management Systems (DQS) νέα πιστοποίηση για την επιτυχημένη και ποιοτική παραγωγή συστημάτων σύμφωνα με τα πρωτόπα του DIN EN ISO 9001:2000.

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση