Διαφήμιση
Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 22:19

H Alpha Sound απέκτησε ένα πλήρες σύστημα J-Series

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το J-Series της d&b audiotechnik μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του πριν από 4 περίπου χρόνια στα μέρη μας και συγκεκριμένα στο θέατρο Badminton ως μόνιμη εγκατάσταση, όμως ήταν ένα σύστημα που έλειπε από τα PA/rental δρώμενα της χώρας μας. Αυτό δε συμβαίνει πλέον, αφού πρόσφατα η εταιρία Alpha Sound του Κώστα Κωνσταντινόπουλου απέκτησε μέσω της Telmaco που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της d&b audiotechnik στη χώρα μας, το πρώτο J-Series σύστημα για rental εφαρμογές.
Το σύστημα που απέκτησε η Alpha Sound αποτελείται από 16 καμπίνες J8, 4 καμπίνες J12 και 8 J Sub, ενώ αποκτήθηκαν επίσης 18 ενισχυτές D12 για την οδήγηση του εν λόγω συστήματος, καθώς και όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα και το αναγκαίο κρεμαστικό σύστημα. Το aLive.gr καλεσμένο της Alpha Sound και της Telmaco, παραβρέθηκε στο χθεσινό setup και το εξειδικευμένο τεχνικό σεμινάριο που έγινε για το σύστημα στους τεχνικούς και τους (τεχνικούς) συνεργάτες της Alpha Sound. Εισηγητής και παρουσιαστής του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Alpha Sound ήταν ο Jonas Wagner, υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης και training για λογαριασμό της d&b audiotechnik, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια και του Κων/νου Βονοφακίδης της Telmaco 

Σημειωτέον ότι το σύστημα θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην αυριανή συναυλία (16 Ιουνίου) των Αδελφών Κατσιμίχα στο Παγκρήτιο Στάδιο στην Κρήτη, ενώ όπως ενημερωθήκαμε θα συμμετέχει και o μηχανικός της d&b audiotechnik ο οποίος θα παρέχει και την απαραίτητη εκπαίδευση και υποστήριξη στους τεχνικούς της Alpha Sound.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα μέλη της σειράς J-Series, ενώ να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ο Jonas Wagner της d&b audiotechnik, ανάρτησε 4 καμπίνες J8 και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις με το demo να αποτελεί εκ των πραγμάτων, το σετάρισμα των αναρτημένων καμπίνων στο χώρο της Alpha Sound όπου πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο – εκπαίδευση. Ενα υπογούφερ J-Sub που τοποθετήθηκε κάτω από τη συστοιχία των 4 J8 μας έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουμε εμπράκτως τα πλεονεκτήματα της καρδιοειδούς αναπαραγωγής, ενώ προχωρήσαμε και σε ακροάσεις με το Jonas να σοτάρει το σύστημα και να μας βοηθάει στις ακροάσεις με και χωρίς delay στο sub (και όλα αυτά σε μορφή A/B test που βοήθησε πολύ τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν τις διαφορές).
Σημειωτέον ότι η παρουσίαση και το σετάρισμα έγινε με τη χρησιμοποίηση της ολοκαίνουργιας έκδοσης του προγράμματος ArrayCalc 6.0.20 της d&b audiotechnik, που παρουσιάστηκε πριν από ένα 20ήμερο περίπου (την είχαμε δει σε beta μορφή στην πρόσφατη prolight+sound) και στα έξτρα ατού της όπως ανέφερε ο Jonas είναι το 3σδιάστατο mapping του sub array, των sub, των δορυφόρων, απεικονίζει την αναπαραγωγή όλων μαζί, έχει τη δυνατότητα υπολογισμού απόλυτου SPL, υπολογίζει το πως ‘δένουν’ οι δορυφόροι με τα sub που τοποθετεί ο χρήστης, ενώ υπολογίζει φυσικά και όλα τα delay που απαιτούνται για το σωστό σετάρισμα ενός συστήματος.

 

Το σύστημα J αναλυτικά
J8 loudspeaker
Το J8 είναι ένα 3δρομο ηχείο που φιλοξενεί 2 x 12" LF drivers με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου, ένα 10" MF driver που διαθέτει φόρτιση κόρνας καθώς και δυο 1.4" HF compression drivers με 3ιντσα πηνία φωνής τα οποία είναι τοποθετημένα σε ειδικά σχεδιασμένο κυματοδηγό. Ο σχεδιασμός (μηχανικός και ακουστικός) των J8 επιτρέπει την ανάρτηση έως 24 καμπίνων σε κάθετη Line array συστοιχία, με την κάλυψη του συστήματος να ανέρχεται στις 80° στον οριζόντιο άξονα. Η καμπίνα κάθε J8 κατασκευάζεται από ενισχυμένο κόντρα πλακέ θαλάσσης το οποίο είναι περαιτέρω προστατευμένο προκειμένου να έχει υψηλή αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες, με PCP (Polyurea Cabinet Protection) επίστρωση.    

 

J12 loudspeaker
Το J12 είναι κι αυτό ένα 3 δρομο ηχείο που χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες μονάδες με το J8, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια σχεδίαση προκειμένου να έχουν απόλυτη συμβατότητα μεταξύ του οι καμπίνες. Ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά τους; Οτι πολύ απλά το J12 έχει διευρυμένο διάγραμμα κάλυψης το οποίο ανέρχεται έως τις 120° στον οριζόντιο άξονα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με το J8 (στην περίπτωση της Alpha Sound που απέκτησε 16 J8 και 4 J12, θα γίνει ακριβώς αυτό).

J-SUB
Το J-SUB είναι ένα υπογούφερ που έχει ως αρχή φόρτισης την ανάκλαση χαμηλών. Φοράει 3 18ιντσα γούφερ νεοδυμίου, τα δυο εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στην μπροστινή μπάφλα ενώ το 3ο βρίσκεται στην πλάτη της καμπίνας, υποστηρίζοντας τις επιταγές της καρδιοειδούς αναπαραγωγής, γεγονός που εξασφαλίζει την εξάλειψη της ανεπιθύμητης χαμηλόσυχνης ακτινοβολίας και ενέργειας από το πίσω τμήμα της καμπίνας. Μπορεί να αναρτηθεί ή να εγκατασταθεί ως ground stacked, διαθέτει προστατευτική γρίλια στην εμπρός και πίσω μπάφλα, έχει 8 ‘χούφτες’ μεταφοράς και χρησιμοποιεί κι αυτό την ειδική προστατευτική επίστρωση PCP (Polyurea Cabinet Protection).
Κλείνουμε την παρουσίαση με ευχές για καλές δουλειές πρός την Alpha Sound και με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία Telmaco, αντιπρόσωπος της d&b audiotechnik στη χώρα μας, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο.

Δελτίο Τύπου

«Η Telmaco Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πώληση του πρώτου rental συστήματος d&b audiotechnik J-Series στην Ελλάδα. Το σύστημα J-Series αποτελεί το μεγαλύτερο σύστημα της οικογένειας Line Array  της d&b audiotechnik μαζί με τα μικρότερα Q-Series και T-Series και είναι ιδανικό για χρήση σε μεγάλα events.  

Το J-Series έχει χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιες περιοδείες όπως αυτές των Coldplay, Oasis, George Michael, The Who, MUSE, Tool και πολλών άλλων. Η ξεκάθαρη και λεπτομερής ηχητική απόδοση με εξαιρετικά ομαλή απόκριση συχνοτήτων, το τεράστιο δυναμικό εύρος, η υψηλή ηχητική έξοδος και το Headroom, αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά  που κατατάσσουν το J-Series ένα από τα καλύτερα συστήματα μακρινής κάλυψης στον κόσμο.  

Το σύστημα αποτελείται από τα ηχεία J8 - J12 καθώς και το J-SUB, καρδιοειδές subwoofer και είναι κατασκευασμένο με τρόπο που να είναι μηχανικά συμβατό για εφαρμογές όπου πρέπει να τοποθετηθεί στο έδαφος ή και να αναρτηθεί αυτόνομα ή ως μέρος του Array. Για την επέκταση της απόκρισης του συστήματος στις πολύ χαμηλές συχνότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί  το καρδιοειδές  sub woofer J-INFRA.

Το J-Series είναι ένα σύστημα υψηλής πιστότητας, το οποίο θέτει νέα standards αλλά ταυτόχρονα είναι πιστό στην φιλοσοφία της d&b audiotechnik (d&b System reality).

Το σύστημα προμηθεύτηκε η εταιρεία Alpha Sound η οποία συνεχίζει με επιτυχία μια μακρά ιστορία πρωτοπορίας στο χώρο. Η επένδυση γίνεται κόντρα στα σημάδια των καιρών με την πλήρη υποστήριξη της Telmaco Α.Ε. και έρχεται να αποδείξει ότι πάντα υπάρχει χώρος για την πρωτοπορία, την ποιότητα και τη σκληρή δουλειά.

Το J-Series θα εγκαινιαστεί στην Συναυλία των Αδελφών Κατσιμίχα στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 16 Ιουνίου, ενώ θα συμμετέχει και μηχανικός της d&b audiotechnik ο οποίος θα παρέχει και την απαραίτητη εκπαίδευση και υποστήριξη στους τεχνικούς της Alpha Sound. 

Η Telmaco Α.Ε. εύχεται ολόψυχα καλές δουλειές στην εταιρεία Alpha Sound!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους κ.κ. Θανάση Δρόσο και Κωνσταντίνο Βονοφακίδη στο 210-6874100 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επαφή
Alpha Sound - www.alpha-sound.gr
Telmaco -
www.telmaco.gr

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση