Διαφήμιση
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 22:33

iPad και... Live Audio

του Θεόφιλου Μαλαχία

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως το λειτουργικό που χρησιμοποιεί το iPad είναι μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού του iphone που αυτόματα σημαίνει πρόσβαση σ’ ένα πλήθος εφαρμογών που πολλές από αυτές ήδη πολλοί από μας χρησιμοποιούμε απλά έχοντας καλύτερη οπτική και χειρισμό στην απολαυστική multitouch οθόνη των 9,7 ιντσών. Κυκλοφορεί ήδη σε διάφορες εκδόσεις με βασικές διαφορές στην ποσότητα του χώρου αποθήκευσης και την ύπαρξη κάρτας 3G, με τιμές που ξεκινούν από 499$.
Ετσι θα μπορούμε να φτιάχνουμε τα riders και τα stage plans με το iwork ή να τσεκάρουμε τα e-mail μας, να επεξεργαστούμε και να ποστάρουμε στο facebook την φωτό από την τελευταία εκδήλωσή μας, να οργανώνουμε το χρόνο μας με το ημερολόγιο, να βλέπουμε HD ταινίες στις ατελείωτες ώρες στο πούλμαν, να βρίσκουμε τη διαδρομή για τη συναυλία μας με το GPS, να βρίσκουμε κοντινά delivery στο διάλειμμα μετά το sound check με τον browser, να παίζουμε τα κομμάτια αναφοράς μας στο ipod, να έχουμε ντεσιμπελόμετρο (οχι πολύ ακριβές σε εντάσεις πάνω από 96dB SPL, αν και αυτό σύντομα θα επιλυθεί με το ειδικό καλιμπραρισμένο μικρόφωνο που σύντομα θα κυκλοφορήσει για το iphone με υποδοχή για line σήμα -που σημαίνει άμεση ηχογράφηση...), να ηχοβολίζουμε το χώρο, να χρησιμοποιούμε γεννήτριες, να μετράμε delay pop phase κ.α., να χρησιμοποιούμε βασικές λειτουργίες του cubase, να παίζουμε πληθώρα virtual οργάνων, να χρησιμοποιούμε ισοσταθμιστές ή controllers, και γιατί οχι...να μιξάρουμε πάντα από το sweet spot... Και όλα αυτά διαθέσιμα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του iPad.
Ουσιαστικά μπορούμε να χειριζόμαστε οποιοδήποτε ψηφιακό desk ή άλλο περιφερειακό υπάρχει και συνδέεται με PC, από κει και πέρα ελέγχουμε τη συσκευή με εφαρμογές remote desktop, δηλαδή έχοντας πρόσβαση στην οθόνη του PC μας από το iPad... (μοναδικό μειονέκτημα του συγκεκριμένου τρόπου είναι ένα μικρό Latency. Το πλήθος των μελλοντικών εφαρμογών που θα κυκλοφορήσουν για τον γρήγορο επεξεργαστή του 1Ghz σίγουρα θα μας εκπλήξει. Ηδη ακούγεται έντονα ότι ετοιμάζεται το smaart live για την OSX  πλατφόρμα και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα δούμε. Υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για usb dock, οπότε ίσως στο μέλλον την θέση των fader και των knobs να αντικαταστήσουν μια πλειάδα iPad. Ποιός να ξέρει τι έχει στο μυαλό του (ίσως να το έχει ήδη και στο συρτάρι του) ο Steve Jobs...
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το iPad δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη μας προσφέρονται, απλά θα τα κάνει πιο γρήγορα, πιο εύκολα, πιο ελαφριά, πιο εύχρηστα και μόνο με τα δάχτυλα μας...και γιατί όχι με περισότερο στυλ!

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση