Διαφήμιση
Πέμπτη, 30 Μάιος 2024 14:08

1,6 εκ θεατές στη συναυλία της Madonna στο Rio, με 600+ καμπίνες L-Acoustics…

Η κάλυψη 1,6 εκατομμυρίων ατόμων με περισσότερα από 600 ηχεία αποδείχθηκε μια νέα πρόκληση για τη Madonna και την ομάδα ηχητικού σχεδιασμού της περιοδείας της.
Και είναι γεγονός ότι η Μαντόνα δεν έκανε ποτέ κάτι μικρό, αλλά η πιο πρόσφατη συναυλία της που αποτέλεσε και το φινάλε της περιοδείας της, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποτέλεσε ένα νέο ρεκόρ. Ρεκόρ θεατών (1,6 εκατομμύρια) και ρεκόρ ηχείων, τα οποία προμήθευσαν οι εταιρίες Eighth Day Sound (που αποτελεί θυγατρική της Clair Global) και Gabisom με έδρα το Σάο Πάολο.

Για τις ανάγκες της ηχητικής κάλυψης χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά ηχητικά συστήματα της L-Acoustics. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 624 καμπίνες K1, K2 και άλλα μοντέλα της L-Acoustics. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν 172 καμπίνες K1, 80 καμπίνες K1-SB, 96 καμπίνες K2, 128 καμπίνες SB28, 68 καμπίνες KS28, 59 καμπίνες Kara και 21 X8.

Το λογισμικό μοντελοποίησης που χρησιμοποιήθηκε ήταν το L-Acoustics Soundvision, το οποίο παρείχε ακριβείς υπολογισμούς για τον ασυνήθιστο υπαίθριο χώρο της παραλίας του Ρίο. «Περιμέναμε να μην έχουμε τοίχους ή οτιδήποτε τριγύρω να αντανακλά τον ήχο, αλλά έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές της θερμοκρασίας στην παραλία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε ζέστη, τη νύχτα κρύο (πτώση θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς), ενώ και ο άνεμος που ερχόταν από τη θάλασσα ήταν κάτι που έκανε πιο σύνθετη την όλη διαδικασία», δήλωσε ο FOH engineer της Madonna, Burton Ishmael, για να συμπληρώσει ότι το αλάτι στον αέρα αποτέλεσε ακόμα ένα στοιχείο ιδιαιτερότητας.

Πέραν του βασικού foh συστήματος η υπόλοιπη παραγωγή εγκαταστάθηκε σε οκτώ στερεοφωνικούς πύργους, ο καθένας από τους οποίους περιλάμβανε τέσσερις καμπίνες K1-SB, οκτώ K1, τέσσερα K2 και οκτώ KS28 και αναπτύσσονταν σε απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου από το foh. Ο μηχανικός συστημάτων Andy Fitton σημείωσε ότι «το delay-mapping mode στο Soundvision ήταν ζωτικής σημασίας για να γίνει όλο αυτό σωστά, ενώ η δυνατότητα απεικόνισης του low-mid pattern στο επιθυμητό επίπεδο SPL ήταν επίσης σημαντική καθώς συνέβαλε στην επίτευξη απόλυτης ομοιογένειας στη συμπεριφορά του συστήματος ακόμα και σε αποστάσεις κοντά στα 100 μέτρα.
Όπως ανέφερε ο Fitton, το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και ως προς την πιστότητα αλλά και την καταληπτότητα και κάλυψη του χώρου, αν και ο ίδιος δεν ανέμενε κάτι λιγότερο από το σύστημα της L-Acoustics…

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics


Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση