Διαφήμιση
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2023 21:10

Οι Maroon 5 ολοκλήρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους με 3 κονσόλες DiGiCo κι ετοιμάζονται για immersive εμφανίσεις…

Οι τρεις φορές νικητές των βραβείων Grammy, Maroon 5, 'απογειώθηκαν' σε μια συνοπτική αλλά έντονη περιοδεία φέτος. Το UK + Europe 2023 ήταν η 15η περιοδεία του συγκροτήματος που έχει κερδίσει επίσης 8 Μουσικά Βραβεία Billboard, για την υποστήριξη του έβδομου στούντιο άλμπουμ τους, Jordi του 2021.

Η περιοδεία ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας και ταξίδεψε μέσω της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας προτού ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου στο Μπέρμιγχαμ.

Αλλά οι Maroon 5 έχουν επίσης μια εντελώς διαφορετική Live προσέγγιση, πιο πλουραλιστική, καθώς θα εγκατασταθούν στο Dolby Live venue στο Park MGM του Λας Βέγκας, από τις 28 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.

Κι αυτό γιατί μπορεί στην περιοδεία τους χρησιμοποίησαν ένα τυπικό στερεοφωνικό PA σύστημα, ωστόσο στις επικείμενες εμφανίσεις τους στο Λας Βέγκας θα χρησιμοποιήσουν ένα immersive σύστημα που θα τρέξει μέσω Dolby Atmos φορμά.

Αυτό πάντως που θα παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεών τους εκεί είναι το σύστημα μίξης της DiGiCo.
Συγκεκριμένα, στο front of house ο Vincent Casamatta χρησιμοποιεί μια DiGiCo Quantum 5, ο Marcus Douglas διαχειρίζεται τη μίξη στα μόνιτορ της μπάντας μέσω μιας DiGiCo SD5, ενώ ο Dave Rupsch χειρίζεται τα φωνητικά του τραγουδιστή Adam Levine χρησιμοποιώντας μια SD10. Και οι τρεις κονσόλες, οι οποίες ‘τρέχουν’ σε βρόχο δικτύου Optocore και μοιράζονται δύο SD-Racks, παρέχονται από την Clair Global.

Η προσθήκη του Dave Rupsch για να επικεντρωθεί στα φωνητικά του τραγουδιστή Adam Levine στα μέσα του 2021 άλλαξε το παιχνίδι, λέει ο Casamatta. Κι αυτό, διότι η προσθήκη της εν λόγω κονσόλας μείωσε την ποσότητα του συνολικού εξοπλισμού για τη διαχείριση του ήχου στη σκηνή, καθώς όλη η επεξεργασία περνάει μέσα από την κονσόλα και δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον εξωτερικά outboard και εξτρά ρακ.

Για την Quantum 5 ο Casamatta λέει ότι η εναλλαγή μεταξύ στερεοφωνικής και immersive μίξης (και το αντίθετο) του είναι απαραίτητη, ενώ φορτώνει πάντα το ίδιο show ανεξάρητητα από τη μίξη, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως φορμά, η Quantum 5 του είναι απαραίτητη καθώς του κάνει τη ζωή εύκολη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κονσόλες της DiGiCo θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση