Διαφήμιση
Τετάρτη, 22 Δεκέμβριος 2021 14:18

Οι Metallica γιόρτασαν την 40ή τους επέτειο μ’ ένα 4ήμερο event, 2 συναυλίες αποκλειστικά για το fan club τους και 286 ηχεία Meyer…

Η συνεργασία μεταξύ της Meyer Sound και των Metallica ως γνωστόν κρατάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.
Η μπάντα πρόσφατα γιόρτασε τα 40 της χρόνια (ιδρύθηκαν το 1981) με μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων σε ένα 4ήμερο event στα μέσα του Δεκέμβρη, με την ονομασία The “San Francisco Takeover” event που περιελάμβανε δυο Live της μπάντας αποκλειστικά για τα μέλη του fun club της, συναυλίες από καλλιτέχνες και μπάντες που συμμετείχαν στο “Metallica Blacklist” tribute album (έγιναν σε μικρότερα venues της πόλης), ένα φεστιβάλ ταινιών με θέμα τους Metallica, καθώς και διάφορα pre-show parties.

 «Δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ με κατασκευαστή με τον οποίο να είχαμε τόσο στενή σχέση όπως με τη Meyer Sound» αναφέρει ο Dan Braun, επί σειρά ετών διευθυντής και σχεδιαστής των παραγωγών των Metallica. «Δεν είναι απλώς πάροχοι εξοπλισμού, αλλά πραγματικοί συνεργάτες σε αυτό που κάνουμε. Ξεκινά με τον John και την Helen και επεκτείνεται σε όλους όσους συνεργαζόμαστε στην εταιρεία».

Βασικός συνεργάτης της ομάδας είναι ο Bob McCarthy, Director of System Optimization της Meyer Sound, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ηχητικής αρτιότητας (και) των συγκεκριμένων επετειακών συναυλιών της μπάντας. Ο σχεδιασμός του McCarthy περιλαμβάνει δέκα (10)  κύριες συστοιχίες ηχείων, διάσπαρτες με τις οθόνες βίντεο, οι οποίες αποτελούνται από long throw arrays από τις σειρές LEO και LYON line array και short throw συστοιχίες με καμπίνες LYON. Τα έξι (6) inner down fill arrays αποτελούνται από line array καμπίνες LEOPARD, εκτός από δυο long-throw με τρία LYON έκαστο.

Για την αναπαραγωγή του απαιτητικού low end πεδίου χρησιμοποιήθηκαν 40 καμπίνες 1100-LFC  low-frequency control elements, με την προσθήκη 48 καμπινών VLFC visceral sub-bass για την αναπαραγωγή των πολύ χαμηλών συχνότήτων από 13–30 Hz. Το ισχυρό και δυναμικό low end είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ήχου των Metallica και για περισσότερο από μια δεκαετία η Meyer Sound συνεργάστηκε με το συγκρότημα για να δημιουργήσει λύσεις που παρέχουν περισσότερη ισχύ με ομοιόμορφη κάλυψη.

Ας θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της συνεργασίας μεταξύ Metallica και Meyer Sound...
Στην «World Magnetic Tour» των Metallica 2008–10 παρουσιάστηκε το TM Array, που αποτέλεσε ένα κεντρικό σύμπλεγμα υπογούφερ για σόου 'εντός του κύκλου', που εξασφάλιζε ομοιόμορφη κάλυψη με ελάχιστη ακύρωση.

Για τη «WorldWired Tour» που ακολούθησε, η Meyer Sound συνεργάστηκε με τους Metallica για τη δημιουργία του low end sub VLFC, του πρώτου της ‘υποηχητικού’ ηχείου. Σημειωτέον ότι οι Metallica ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το VLFC σε εφαρμογές συναυλιών μεγάλης κλίμακας. Επιιπλέον, το εν λόγω ηχείο αναπτύχθηκε παράλληλα και για τα vibration testing της NASA.

Παράλληλα το 2013 η Meyer Sound κατόπιν αιτήματος των τεχνικών της μπάντας, ανέπτυξε το MJF-210 stage monitor, ένα πρωτοποριακό monitor ηχείο χαμηλού προφίλ με πολύ υψηλή έξοδο, χωρίς παραμορφώσεις.

Εν συνεχεία οι Metallica εγκαινίασαν το Chase Center μαζί με τη Συμφωνική του Σαν Φρανσίσκο για τις περίφημες συναυλίες S&M2, όπου ο McCarthy αντιμετώπισε την άνευ προηγουμένου πρόκληση της παροχής ενίσχυσης εντός της αρένας μιας ροκ μπάντας που περιβάλλεται περιμετρικά από μια πλήρη συμφωνική ορχήστρα.
Κάτι βεβαίως αυτό είναι κάτι που επανέλαβε στον ίδιο χώρο με ανάλογη επιτυχία, για τις εν λόγω επετειακές συναυλίες του γκρούπ.

Το σύστημα για τις ανάγκες των επετειακών Live στο  Chase Center, προμήθευσε η εταιρία UltraSound.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ, στο site της Meyer sound...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση