Διαφήμιση
Παρασκευή, 14 Μάιος 2021 09:42

Μιξάροντας Live από... άλλη χώρα (κυριολεκτικά)

Η Νέα Ζηλανδία αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιοχές του πλανήτη όπου εδώ και καιρό έχουν σχεδόν ξεχάσει τι θα πει πανδημία, καθώς με μια σειρά από αυστηρά και παρατεταμένα μέτρα έχουν καταφέρει να μηδενίσουν σχεδόν τις μολύνσεις από τον COVID-19.
Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι η χώρα να έχει ‘ανοίξει’ σε large-scale events εδώ και μερικούς μήνες. Ενα από αυτά είναι και το ετήσιο συνέδριο Passionate Women’s Conference που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση της χώρας για Χριστιανές γυναίκες.

Δυστυχώς όμως, λόγω των αυστηρών μέτρων που ισχύουν σχετικά με τις μετακινήσεις και επισκέψεις αλλοδαπών στη χώρα, ο Αυστραλός ηχολήπτης Rich Bryant που κάθε χρόνο ταξίδευε στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας για να επιμεληθεί της broadcast μίξης του εν λόγω event, φέτος θα έπρεπε να το κάνει σε πραγματικό χρόνο, από το στούντιό του στο Σίδνευ, που βρίσκεται περίπου 1.400 μίλια μακριά.
To event είναι αρκετά σύνθετο και απαιτητικό στη μίξη του, καθώς περιλαμβάνει μουσική, χορωδία, worship, παρουσιάσεις κλπ. Ο Bryant απευθύνθηκε στον Andrew Crawford τον Αυστραλό αντιπρόσωπο της A&H για το πως θα προσεγγίσει το event και μέσω αυτού επέλεξε την εταιρία Lampros Sound (προφανώς πατριωτάκια Ελληνες) που εδρεύει στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να προμηθεύσει στο venue του event μια Allen & Heath dLive DM64 MixRack, την οποία ο Bryant θα μπορούσε να ελέγξει και να χειριστεί απομακρυσμένα από το στούντιό του στο Sydney.

Το DM64 διέθετε μια κάρτα Dante για interfacing με το onsite AV network, καθώς και μια κάρτα Waves για virtual soundcheck και επιπρόσθετο output processing. Το DM64 συνδέθηκε με την επιφάνεια εργασίας της dLive S7000 του στουντίου στο Sydney μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης VPN που διασφάλισε η εταιρία SD-WAN service, χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα network ports και στις δυο μονάδες.

Ταυτόχρονα, ο Luke Sheaves στην Αυστραλία φρόντιζε για την αψεγάδιαστη IT και network υποστήριξη, ενώ στην άλλη άκρη της αλυσίδας ο Alistair Lambie της Lampros Sound είχε τον έλεγχο της σύνδεσης στην άλλη κονσόλα που βρισκόνταν στο venue της εκδήλωσης στη Νέα Ζηλανδία.

Το Audio και video monitoring για το broadcast feed στο Σίδνευ έλαβε χώρα μέσω ενός SRT stream στο iPad του Bryant, φτάνοντας με latency που δεν ξεπερνούσε τα 150 ms, ενώ ένα άλλο ‘εργαλείο’ που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Audiomovers software, οδηγούμενο από την κάρτα της Waves στο DM64, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος του Solo/PAFL bus με latency 200ms. Η εφαρμογή Intercom Unity app, ‘έτρεξε’ σε ένα δεύτερο iPad, που χρησιμοποιήθηκε για την ενδοεπικοινωνίας μεταξύ του Bryant και των τεχνικών στο venue της εκδήλωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του event και της προετοιμασίας του.

Επιπλέον, στο event στο Wellington, χρησιμοποιήθηκε ακόμα ένα DM64 διαμορφωμένο για multi-surface χρήση, προκειμένου να διαχειριστεί τις ανάγκες σε FOH και Monitor, μαζί με  ένα ζεύγος επιφανειών εργασίας S7000 να χρησιμοποιούνται από τον Andrew Forde στα Monitor και τον Simon Faisandier στο FOH.
Δυο DX168 expanders χρησιμοποιήθηκαν για τα IEMs των καλλιτεχνών και των performers, ενώ παρείχαν και επιπλέον AV I/O, με κάρτες Waves και Dante για τη μεταφορά των audio σημάτων και την επιπρόσθετη επεξεργασία τους.

Περισσότερα για το event και τη συνδεσμολογία που ακολουθήθηκε θα βρείτε εδώ, ενώ επιπρόσθετες πληροφορίες για τέτοιου τύπου χρήσεις και συνδέσεις θα σας δώσουν στη Metro Audio Systems που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Allen & Heath στη χώρα μας…

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση