Διαφήμιση
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 21:36

Η Alcons Audio στο νεοσύστατο hard rock φεστιβάλ Trondheim Rocks, όπου εμφανίστηκαν ως headliners οι Iron Maiden και οι Volbeat…

Το Trondheim Rocks είναι ένα νεοσύστατο 2ήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην ομώνυμη πόλη της Νορβηγίας, με τα συστήματα της Alcons Audio να φροντίζουν τον ήχο του φεστιβάλ, αποδεικνύοντας ότι τα pro-ribbon line-arrays της εταιρίας μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις πολλαπλές απαιτήσεις και του ‘σκληρού’ ροκ, όπως έχει επανειλημμένα συμβεί με τα μεγάλα dance φεστιβάλ όπου και εκεί έχουν χρησιμοποιηθεί οι ribbon υλοποιήσεις της Ολλανδικής εταιρίας.

Για τις ανάγκες του Trondheim Rocks , όπου εμφανίστηκαν ως headliners οι Iron Maiden και οι Volbeat (καθώς και 16 ακόμα μπάντες κατά τη διάρκεια του 2ημέρου), χρησιμοποιήθηκε το σύστημα LR28 από τη rental εταιρία Trondheim Lyd που διαθέτει σημαντική εμπειρία από φεστιβάλ και μεγάλες παραγωγές.
Αλωστε το σύστημα της Alcons Audio ήταν ιδανικό για την περίσταση, καθώς απαιτήθηκε ιδιαίτερα υψηλό SPL στην αρένα, όπου την ημέρα των Iron Maiden φιλοξένησε 19.000 κόσμο, και ταυτόχρονα, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στάθμης εκτός αρένας.

Στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν δυο σκηνές, η μεγάλη main σκηνή και μια μικρότερη με το μήκος της αρένας να φτάνει περίπου τα 109 μέτρα.
Το σύστημα της main σκηνής περιελάμβανε δυο συστοιχίες αποτελούμενες από 20 καμπίνες Alcons LR28 έκαστη (πρόκειται για το larger format line array της εταιρίας), μαζί με 32 BC543 high output cardioid subwoofers και συνολικά 39 LR18 compact mid-sized line array καμπίνες για inner, outer και side fills.
Εξι VR12 mid-sized monitorsχρησιμοποιήθηκαν ως front fill (μαζί με 4 ακόμα RR12 point source array modules που εκτέλεσαν χρέη vocal frontfills και χρησιμοποιήθηκαν μόνο στους Iron Maiden). 
Ένα ζεύγος VR8 compact versatile monitors και BF151 compact subwoofers χρησιμοποιήθηκαν ως nearfills για το FOH mix position.

Το δεύτερο, μικρότερο stage, φιλοξένησε ως κυρίως σύστημα 8 LR28 ανά πλευρά, μαζί με 12 BC543 subs και 6 LR18 ως frontfill. 
Στα συστήματα και των δυο σκηνών χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 69 Sentinel10 και ένας Sentinel3 amplified loudspeaker controllers.

Η rental εταιρία Trondheim Lyd είχε χρησιμοποιήσει σε αρκετά Live μεγάλου βεληνεκούς στο πρόσφατο παρελθόν το σύστημα LR28 με αποτέλεσμα οι διοργανωτές του φεστιβάλ Trondheim να έχουν άποψη αλλά και εμπιστοσύνη στις επιδόσεις του συστήματος, γι’ αυτό και εμπιστεύθηκαν πλήρως την εταιρία όταν τους πρότεινε την εγκατάστασή του σε ένα τόσο απαιτητικό hard rock φεστιβάλ με τόσο μεγάλα ονόματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα pro-ribbon line-arrays συστήματα της Alcons Audio θα σας δώσουν στην IMA Audio - Lighting…

Επαφή
IMA Audio – Lighting

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση