Διαφήμιση
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 21:02

Μια καλο-οργανωμένη παρουσίαση του νέου Nexo STM που ξεκίνησε με θεωρία & ακροάσεις και έκλεισε με το Live της Ελεονώρας Ζουγανέλη…

του Βασίλη Λαδονικόλα

Η IMA Audio & Lighting διοργάνωσε μια πραγματικά ολοκληρωμένη παρουσίαση του νέου STM συστήματος της Nexo την προηγούμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων, από αυτές που τόσο έχει ανάγκη ο κλάδος.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν λόγω του βροχερού καιρού την προηγούμενη ημέρα της παρουσίασης, όπου ουσιαστικά στήθηκε και σεταρίστηκε το σύστημα, τελικά όλα κύλησαν ομαλά τόσο για την παρουσίαση όσο βεβαίως και για το Live που ακολούθησε το ίδιο βράδυ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Η εταιρία IMA Audio & Lighting προετοίμαζε από καιρό αυτό το event και θέλοντας να παρουσιάσει κάτι ολοκληρωμένο στα πλαίσια ενός πραγματικού (και μάλιστα sold-out) Live, μιας κορυφαίας καλλιτέχνιδας όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, έκανε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις.
Κάπως έτσι ήρθε το σύστημα STM στη χώρα μας για τις ανάγκες της παρουσίασης και εγκαταστάθηκε στο θέατρο Βράχων από την εταιρία του Τάκη Κουγιουμτζή (Kougioumtzis Sound & Light Services) που είχε αναλάβει την ηχοφωτιστική κάλυψη του εν λόγω Live, σε συνεννόηση πάντα με την παραγωγή της Ελεονώρας (Menta Art Events), καθώς βεβαίως και με τον foh ηχολήπτη της, το συνάδελφο Brian Coon (o οποίος στο τέλος της παρουσίασης, ως ο πλέον αρμόδιος, μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από το σύστημα μετά το Live της Ελεονώρας με αυτό).

Nexo STM – the building blocks
Όπως εξήγησαν στους παρισταμένους της παρουσίασης (ηχολήπτες και ιδιοκτήτες rental εταιριών) ο Μιχάλης Ασιτζόγλου αλλά και ο Theo SAID (Engineering Support Assistant) της Nexo, η βασική φιλοσοφία της σειράς STM της Nexo θυμίζει λίγο τα γνωστά μας Legο στην ευελιξία και την ευκολία διαμόρφωσης ενός συστήματος.
Η Nexo πήρε και επεξεργάστηκε για τα καλά το feedback από τη rental αγορά που έχει κουραστεί να επενδύει σε διαφορετικά συστήματα για τις διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες των εγκαταστάσεων και ‘δουλειών’ που προκύπτουν. Ετσι επένδυσε τα τελευταία χρόνια σε μια νέα φιλοσοφία που προέκυψε από την ανάγκη για ‘ένα διαμορφώσιμο σύστημα για όλες τις δουλειές’ που δίχως να κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα και την πιστότητα (το αντίθετο μάλιστα), εκτοξεύει το λόγο τιμής – απόδοσης και της επιστροφής της επένδυσης προς τον επιχειρηματία.
Η θεωρία αυτή πήρε σάρκα και οστά με την υλοποίηση του συστήματος STM που σημαίνει ακριβώς αυτό: Scale Through Modularity.
Παράλληλα η Nexo δεν αμέλησε διόλου το να προικίσει κατάλληλα τα συστήματα της εν λόγω σειράς με αρκετές νέες πατέντες, προκειμένου να πετύχει το ζητούμενο: ευέλικτες, compact υλοποιήσεις με τον πήχη της πιστότητας να ανεβαίνει κι άλλο.

Σημειώστε μερικές από τις εφαρμοσμένες πατέντες της Nexo…

* Διαφράγματα από Keytone στα HF drivers. Τι είναι αυτό? Ένα σχετικά νέο πολυμερές υλικό που εφαρμόζεται στην αεροδιαστημική και μεταξύ άλλων έχει τη φυσική ιδιότητα να εξαλείφει την παραμόρφωση έως τα 18kHz.
* Συμμετρική αρχιτεκτονική στην τοποθέτηση των δυο 8ιντων (στο M28) και των τεσσάρων 6,5αριών στο M46
* Πατενταρισμένη τεχνολογία CCD για μεταβλητή οριζόντια διασπορά στο M28 Omni module…
* Πατενταρισμένο patented venting design (σε M28 και M46) μέσω του οποίου όλες οι επιφάνειες που ακτινοβολούν ήχο είναι απόλυτα συμφασικές γεγονός που συνδράμει θετικά στη βελτίωση της ευαισθησίας, της κάλυψης και της απόκρισης συχνότητας.
* 3D Hyperbolic reflector για όσο το δυνατόν πιο γραμμική απόκριση έως τα 20kHz. Στο M28 που ακούσαμε στην παρουσίαση, 4 HRW κυματοδηγοί ουσιαστικά συνθέτουν ένα συμμετρικό pattern 90 μοιρών 

Το σύστημα που ακούσαμε
Το σύστημα που είχε εγκατασταθεί στο θέατρο Βράχων αποτελούνταν από STM M28 (Omni-Purpose Module), το STM Β112 (bass module) και το STM S118 (Sub Module). Πιο συγκεκριμένα, είχαν αναρτηθεί ανά πλευρά, 9 STM M28 (εσωτερικά προς το stage) με 6 STM Β112 ακριβώς δίπλα τους (εξωτερικά) και 6 sub STM S118 σε L-R διάταξη back to back ανά 3άδα για την επίτευξη καρδιοειδούς εκπομπής, καθώς και 3 +3 M28 ως outfill δεξιά και αριστερά στην προέκταση των παταριών της σκηνής. Βεβαίως, η εν λόγω αναλογία διαφοροποιήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, καθώς ακούσαμε διάφορους συνδυασμούς του εν λόγω συστήματος (όλους τους δορυφόρους με τα μισά bass module ανά πλευρά και όλα τα sub, όλους τους δορυφόρους με όλα bass module και χωρίς  sub, όλους τους δορυφόρους με τα μισά bass module ανά πλευρά και μόνο τα 3 front sub ανά πλευρά, ενώ ακούσαμε και μόνα τους τα STM M28 ως full range καμπίνες (με έναρξη από τα 60Hz).

STM M28 Omni module
Το δίδρομο M28 αποτελεί το μικρότερο από τα δυο tops της σειρά STM και περιλαμβάνει δυο 8ιντσα LF Drivers και δυο HF Compression Driver με cross point μεταξύ των δυο δρόμων στα 900Hz. Εχει απόκριση συχνότητας που εκτείνεται από τα 65Hz-19kHz, 141dB peak SPL και ζυγίζει μόλις 37 κιλά. Η διασπορά του (οριζόντια) εκτείνεται από  90°- 120° και η κάθετη από 0-15°. Οσον αφορά το κρεμαστικό του σύστημα, αυτό είναι σύγχρονο, ασφαλές και ευέλικτο, και αρκεί μόνο ένας τεχνικός για να αναρτήσει το σύστημα. Φυσικά είναι πλήρως συμβατό με τα υπόλοιπα STM modules, και υποστηρίζει CompassRig και REDLock rigging. Το M28 Omni module αναρτάται σε tension mode 10˚-12.5˚-15˚ και σε compression mode 0.2˚ to 15˚.

STM Β112 bass module
Το ‘μπάσο’ του συστήματος ενσωματώνει ένα 12ιντσο γούφερ νεοδυμίου με 4ιντσο ευμεγέθες πηνίο φωνής για καλύτερη ψύξη, ενώ η καμπίνα του έχει τις ίδια ακριβώς εξωτερικές διαστάσεις με το M46 (ο μεγαλύτερος ‘δορυφόρος’ από το M28 που είχαμε εδώ…).
Υποστηρίζει υβριδικό τρόπο φόρτισης χαμηλού μέσω χοάνης, γεγονός που του χαρίζει επιπλέον 6dB σε σχέση με την συμβατική front-loaded φόρτιση. Η περιοχή συχνοτικής αναπαραγωγής του κυμαίνεται από 63Hz-200Hz (±3dB), ενώ το μέγιστο SPL του φτάνει στα 141dB peak SPL και το βάρος του είναι 59 κιλά.

STM S118 sub module
Η Sub-bass καμπίνα του συστήματος STM ‘φοράει’ 1x18inchLFDriver με απόκριση συχνότητας από 25Hz-85Hz και 143dB peak SPL.
Αποτελεί μια bandpass σχεδιαστική υλοποίηση όσον αφορά τη φόρτιση χαμηλού που σύμφωνα με τη Nexo θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην ενέργεια δυο 18ιντσων γούφερ. Εχει ίδιο πλάτος και διπλάσιο ύψος από την καμπίνα M46, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αναρτηθεί στο array (ίδιο κρεμαστικό σύστημα με τις υπόλοιπες καμπίνες) ή να χρησιμοποιηθεί ως ground-stacked in line, όπως ήταν εδώ στους Βράχους, ενώ η εκπομπή του μπορεί να διαμορφωθεί είτε ως omnidirectional είτε ως cardioid sub mode. Η απόκριση συχνότητας εκτείνεται από τα 25Hz έως τα 85Hz, ενώ το βάρος του sub φτάνει τα 85 κιλά.

Nexo - Line Monitor 45N12
Μια αναμφίβολα ευχάριστη παρουσία ήταν τα Line Monitor 45N12 της Nexo που είχαν τοποθετηθεί κάτω από το stage στην αρένα για ακροάσεις από τους παρευρισκόμενους. Το NEXO 45°N-12 είναι ένα wedge monitor που σύμφωνα με τη Nexo, φέρνει όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας line-array στο stage. Βασίζεται στον πατενταρισμένο κυματοδηγό Hyperbolic Reflective Wavesource της Nexo, ο οποίος χρησιμοποιείται στα συστήματα της σειράς GEO. Σύμφωνα με τη σχεδίαση η όλη φιλοσοφία του συστήματος βασίζεται στο «wavesourcing» όπως χαρακτηριστικά ανακοινώνουν οι Γάλλοι, καθώς έτσι δημιουργούνται virtual ακουστικές πηγές πίσω από την καμπίνα και κάτω από το stage, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούνται οι ανακλάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί το σχήμα της κυματομορφής και του ελέγχου της μεταφοράς της με κρίσιμα χαρακτηριστικά (όπως το SPL και η απόκριση συχνότητας να παραμένουν τα ίδια για ένα διόλου ευκαταφρόνητο πεδίο εκπομπής). Σημαντικό στοιχείο είναι ότι τόσο το SPL όσο και η απόκριση συχνότητας του νέου μόνιτορ της Nexo, παραμένουν αμετάβλητα για τουλάχιστον 2,5 μέτρα από τη μπάφλα των μόνιτορ, ενώ ένα ιδιαίτερα ευφυές μαγνητικό σύστημα, ενώνει πολλά N-12 μαζί.

Ακροάσεις, εναλλαγές set up και sub mode, κι άλλες ακροάσεις...
Μετά τη θεωρία και την ξενάγηση στα ενδότερα του συστήματος, στα ράκ με τους NXAMP4x4 και στα κρεμαστικά, ήρθε η πολυπόθητη στιγμή για ακροάσεις. Ο Theo Said ξεκαθάρισε ότι θα ακούσουμε το σύστημα ξεκινώντας μόνο από τα tops, δηλαδή από τις 9 και 9 καμπίνες M28 ανά πλευρά και εν συνεχεία θα προσέθετε τα B112 και στο τέλος τα sub S118 τα οποία ήταν τοποθετημένα δεξιά και αριστερά, κάτω από τις συστοιχίες των tops και bass σε διάταξη back to back και καρδιοειδή αναπαραγωγή. Επίσης είχαμε τη δυνατότητα ο καθένας να ακούσει και το δικό του μουσικό υλικό είτε σε wav, flac, mp3 αρχεία σε διάφορες συμπιέσεις (όχι μόνο 320KB αλλά και υποδεέστερη ποιότητα συμπίεσης), καθώς και τυπικό CD φορμά 16/44.1 μέσω mac και της AVID Venue Profile που ήταν η FoH κονσόλα του βραδινού Live της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

Η (υποκειμενική φυσικά) άποψη του υπογράφοντος για τις ακροάσεις συστημάτων είναι πολύ συγκεκριμένη εδώ και χρόνια. Ένα PA σύστημα που έχει κυρίως σχεδιαστεί για να αναπαράγει Live μίξη δεν το ακούς μόνο, αλλά το αισθάνεσαι κιόλας στα χέρια σου μέσα από τα fader του μίξερ ήχου. Επίσης, οι πραγματικά 'πολεμικές' συνθήκες είναι οι συνθήκες του Live και ειδικά από μια μπάντα που γνωρίζεις καλά τα όργανα, τους μουσικούς και το παίξιμό τους, τα μικρόφωνα που χρησιμοποιείς και το χαρακτήρα τους, καθώς και το ματσάρισμα του συστήματος με την ίδια την κονσόλα.
Φυσικά και οι ακροάσεις με προηχογραφημένο πρόγραμμα όταν λαμβάνουν χώρα κάτω από ιδανικές συνθήκες (σαν κι αυτές των δικών μας ακροάσεων εδώ στους Βράχους) δίνουν ένα ακριβές στίγμα για τη συμπεριφορά, το χαρακτήρα και τις δυνατότητες ενός συστήματος.

Ξεκινώντας με τα STM M28 μόνο (και άρα με την απόκριση συχνοτήτων να εκκινεί από τα 65Ηz)  και με ένα συγκεκριμένο τρακ με πιάνο και γυναικεία φωνή το σύστημα απέδειξε με άνεση τη συχνοτική του ομοιογένεια, το δεδομένο ‘μουσικό’ του χαρακτήρα – σήμα κατατεθέν της Nexo, την εξαιρετική του απόδοση στις μεσαίες και τις υψηλές και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό που ομολογώ ότι δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό και σπάνια το έχω ξανα-εισπράξει από οποιοδήποτε άλλο σύστημα ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής που έχω ακούσει: αναφέρομαι στην σχεδόν άριστη ομοιογένεια κάλυψης που κατάφερε να πετύχει στο θέατρο Βράχων. Κυριολεκτικά, όπου και αν κινηθήκαμε, δεξιά – αριστερά, πάνω – κάτω, σκαλί – σκαλί στις εξέδρες, άκουγες το ίδιο. Όχι περίπου το ίδιο, αλλά ακριβώς το ίδιο, ενώ σχεδόν ίδια ήταν και η ενέργεια σε κάθε σημείο του θεάτρου, γεγονός ενδεικτικό των δυνατοτήτων του συστήματος αλλά και του σωστού set-up του για τα δεδομένα του χώρου.
Αντίστοιχες ήταν και οι επιδόσεις του σε full μίξη και γεμάτη ενορχήστρωση για όλα σχεδόν τα είδη μουσικής.
Το σύστημα γέμισε χαμηλά με την προσθήκη των μπάσων B112, ενώ ως πλήρες σύστημα το ακούσαμε με την προσθήκη και των sub S118.

Σε πλήρη ανάπτυξη, ίσως ήταν υπερβολικό μερικές φορές (ανάλογα και με το πρόγραμμα) το χαμηλό που εισπράξαμε, ενώ λόγω του L-R set-up των sub και της back to back διάταξης υπήρξαν μερικά κενά ενέργειας όσον αφορά το πολύ χαμηλό στο χώρο, όμως αυτός ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος στησίματος στο χώρο όπως μας είπε αναλυτικά ο Theo (και όπως δοκιμάσαμε και στην πράξη).

Προσωπικά προτίμησα το set-up και το άκουσμα με το full σύστημα από το οποίο είχαν ‘αφαιρεθεί’ οι 3 καμπίνες B112 ανά πλευρά, καθώς υπήρχαν στιγμές που ένιωθες ότι περίσσευε η ενέργεια στα χαμηλά, αλλά αυτός είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος όταν μιλάμε για modular σύστημα με απόλυτο και γρήγορο έλεγχο όσον αφορά το set-up του. Επίσης να επισημάνω ότι στις ακροάσεις με τα 3 μόνο sub ανά πλευρά (τα front) ‘καθάρισε’ σε μεγάλο βαθμό το stage από την ακτινοβολία του χαμηλού σε αυτό, που ήταν σχετικά αυξημένη στο full set-up, όμως εδώ οφείλω να επισημάνω ότι το θέατρο Βράχων ειδικά ως προς τη συμπεριφορά του στο χαμηλό, δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του open air venue, καθώς τα βράχια στο πίσω τμήμα της σκηνής δημιουργούν ένα φυσικό ανακλαστήρα κολοσσιαίων διαστάσεων και αυτό από μόνο του δεν είναι καλό, ειδικά για τη σκηνή…
Ένα ακόμα σημείο άξιο αναφοράς έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του συστήματος όταν πιέστηκε, καθώς συνέχισε να συμπεριφέρεται άκρως πολιτισμένα, ενώ ακόμα ένα εξαιρετικό του ‘χαρτί’ είναι πέρα από τις μεσαίες του και η υψηλή περιοχή του που έχει ‘αέρα’, έκταση και εύρος, αποτελώντας τη φυσική συνέχεια των μεσαίων…

Ως τελικό δια ταύτα θα πω ότι το STM είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το GEO-T, ενώ καταφέρνει όχι απλά να διατηρήσει αλλά και να διευρύνει την ηχητική ταυτότητα της Nexo όπως την ξέραμε: ένα ‘high – end’ επαγγελματικό σύστημα, πολιτισμένο, ισορροπημένο και πεντακάθαρο. Μερικές φορές τόσο ‘πεντακάθαρο’ ακόμα και με τα ‘καφριλίκια’ (της ‘μεταλλικής’ σκηνής) τα οποία αναπαράγει ακριβώς όπως είναι δίχως περαιτέρω ‘ξύσιμο’ και ‘εμπλουτισμό’ και αυτό ίσως να ξένισε κάποιους…

Το πιο σημαντικό όλων πάντως είναι ότι τα building blocks της Nexo εισάγουν μια modular λογική στον ήχο, στο set-up και πρωτίστως στην επένδυση του επιχειρηματία. Πλέον το ‘χτίσιμο’ του συστήματος και η διαμόρφωση του set-up ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, της μπάντας και του κοινού, περνάει σε νέο, υψηλότερο επίπεδο… Ένα πραγματικά διαφορετικό σύστημα σε φιλοσοφία και υλοποίηση, που ταιριάζει γάντι στις απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς…

Ευχαριστώ για την πρόσκληση την IMA Audio & Lighting, το Μιχάλη Ασιτζόγλου και τους συνεργάτες του, την rental εταιρία Kougioumtzis Sound & Light Services του Τάκη Κουγιουμτζή, καθώς και όλους τους συναδέλφους ηχολήπτες και ιδιοκτήτες rental εταιριών που παραβρέθηκαν, για τις απόψεις που ανταλλάξαμε…

Η άποψη του Brian Coon, Foh ηχολήπτη της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το σύστημα STM της Nexo…
Δυστυχώς μια υποχρέωση δε μου επέτρεψε να ‘ανέβω’ και το βράδυ στους Βράχους για τη συναυλία της Ελεονώρας, όμως ζήτησα από τον πλέον αρμόδιο, το φίλο και συνάδελφο Brian Coon, FoH ηχολήπτη της Ελεονώρας Ζουγανέλη να μας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις του για το σύστημα, αμέσως μετά τη συναυλία της Ελεονώρας. O Brian λοιπόν το έπαξε με χαρά και ιδού η άποψή του…

NEXO STM report, by Brian Coon
“Μου ζητήθηκε από το aLive να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το νέο σύστημα της Nexo, αφού είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι ο ‘εκλεκτός’ που θα χειριζόταν το σύστημα σε ζωντανές συνθήκες, στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από την ΙΜΑ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, επιλέγοντάς με για την ζωντανή παρουσίαση του συστήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τους εύχομαι καλές πωλήσεις. Από ότι μου είπαν, ήταν πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και θεωρούν πως το σύστημα διαφημίστηκε μέσω αυτού. Ακόμα ευχαριστώ τον Τάκη Κουγιουμτζή και τους εργαζόμένους του για την τεχνική υποστήριξη.
Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσω τα πράγματα για τα οποία ΔΕΝ κατάφερα να αποκτήσω άποψη, καθώς οι συνθήκες δεν βοήθησαν (βροχή τη μέρα της πρόβας, ελάχιστο sound check, καθόλου system check, μέτρηση κλπ)...
Κάλυψη χαμηλών: δεν πρόλαβα να κάνω καμία βόλτα με την ησυχία μου.
System setup: λόγω της βροχής και της πίεσης χρόνου, είδα ελάχιστα πράγματα, σίγουρα πολύ λιγότερα αυτά που θα ήθελα για να έχω άποψη.

Προχωράω λοιπόν στην περιγραφή των εντυπώσεων, με τη χρονική σειρά που συνέβησαν.
Το σύστημα σηκώθηκε τελικά στις 22:00, οπότε χωρίς καμία μέτρηση έβαλα ένα κομμάτι Amon Tobin, ακούσαμε τους δρόμους και την γενική απόδοση του συστήματος (αρκετά εντυπωσιακό για πρώτο άκουσμα) και μετά, χωρίς καμία περεταίρω καθυστέρηση, άνοιξα την μίξη της παράστασης (την ώρα που οι μουσικοί και η ερμηνεύτρια έκαναν μουσικές πρόβες, πράγμα όχι βοηθητικό) που προερχόταν από σύστημα ARCS της L-Acoustics, για να βρω τις διαφορές σε d.i. box, μικρόφωνα κλπ.
Έχοντας αρκετές διαφορές σε στάθμες λόγω splitter και των προαναφερθέντων, αναλώθηκα έως τις 11:45 σε τέτοιες εργασίες, καθώς μετά, ήρθε η αστυνομία.

Την επόμενη όμως μέρα, κατάφερα να κάνω δοκιμή ήχου τους μουσικούς έναν- έναν, και να ακούσω και δύο τρία κομμάτια ολόκληρα ώστε το αποτέλεσμα να έρθει πιο κοντά στο επιθυμητό. Σε εκείνη τη φάση κατάφερα να κάνω και μία βόλτα γρήγορη μπρος- πίσω και λίγο πλάγια, όπου εντυπωσιάστηκα πολύ από την ομοιομορφία της κάλυψης και την ελάχιστη διαφορά έντασης, όσο πίσω και να πήγαινα. Σίγουρος πλέον ότι ακούμε όλοι σχεδόν το ίδιο, μέσα σε πέντε-έξι κομμάτια από την έναρξη της συναυλίας, έγινε η προσαρμογή στις αλλαγές λόγω του κόσμου και προστέθηκαν σταδιακά και οι διάφορες πινελιές...
Από τη θέση ακρόασης όπου ήμουν λοιπόν, έχω να πω ότι μιλάμε για ένα σύστημα με περίσσεια ενέργεια στη χαμηλή περιοχή (τόση που θεώρησα καλό να κοπούν από το σύστημα τα μισά κρεμαστά low (12’’), καθώς το συγκεκριμένο setup στήθηκε με γνώμονα να γίνει και το σεμινάριο, οπότε δεν λυπήθηκαν τα χαμηλά, προφανώς για να δείξουν όλη τη δυνατότητα του συστήματος, σε κάθε είδος μουσικής.

Δηλώνω λοιπόν αρκετά ευχαριστημένος, καθώς σε συνθήκες δύσκολες και με μεγάλη πίεση χρόνου, το σύστημα έδειξε άμεσα τον ευέλικτο και καθαρό χαρακτήρα του (ένα χαρακτήρα πολύ βελτιωμένο από το Geo-T, κατά τη γνώμη μου), βοηθώντας με να προσαρμόσω σχετικά εύκολα και γρήγορα μία μίξη από ένα άλλο σύστημα.
Φάνηκε από τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας ότι ο ήχος άρεσε από αρκετά έως πάρα πολύ, και η συναυλία κρίθηκε πολύ επιτυχημένη. Θα ήταν παράλειψη όμως να σταθώ μόνο στα θετικά: Όταν τελείωσε η συναυλία, υπήρξαν παράπονα από αυτούς που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή, για το γεγονός ότι υπήρχε αρκετό stage spill, όπως το λέμε και στο χωριό μου. Επιφυλάσσομαι όμως για το αν αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του συστήματος ή της συγκεκριμένης εγκατάστασης, καθώς ήταν κάτι νέο για όλους όσους εμπλέκονταν στην εγκατάσταση, και ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος κανενός, έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα όποια προβλήματα και να αντιμετωπιστούν.

Κλείνοντας λοιπόν αυτήν την αξιολόγηση, έχω να πω ότι το σύστημα αυτό θα μπει σε πολλά rider και πως μάλλον θα έχουμε όλο το χρόνο για να το αναλύσουμε περαιτέρω, καθώς είναι ένα πολύ καλό και ευέλικτο σύστημα, ταιριαστό με τα Ελληνικά μεγέθη και δεδομένα και δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην διαγράψει καλή πορεία πωλήσεων.

Επαφή
IMA Audio Lighting
τηλ. 210 38.16.813

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση