Διαφήμιση
Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 23:45

Music World Expo 2017: Οργανωμένες & εποικοδομητικές ακροάσεις στο Outdoor demos stage του Ζαππείου...

Στο outdoor stage της Music World Expo 2017 για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν ουσιαστικές και οργανωμένες ακροάσεις με τη συμμετοχή 4 διαφορετικών συστημάτων που είτε είχαν αναρτηθεί, είτε είχαν εγκατασταθεί ως stack στη σκηνή.
Την εγκατάσταση των πύργων για την ανάρτηση των συστημάτων και την ενδιάμεση σκηνή (άπαντα της Layher με όλες τις σχετικές προδιαγραφές ασφαλείας να πληρούνται στο έπακρο) είχε αναλάβει η εταιρία Seen Entertainment Systems (την οποία ευχαριστούμε για τη συνολική υποστήριξη), ενώ την full HD LED οθόνη (1920 x 1080) διαστάσεων 5x3 μέτρα και λόγο πλευρών 16:9 για αμιγώς wide θέαση, είχε χορηγήσει η εταιρία Global Show Productions την οποία η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά.

Επί της οθόνης λοιπόν οι αντιπρόσωποι των προς επίδειξη συστημάτων είχαν την ευκαιρία να εμφανίσουν στους ακροατές τις σχετικές πληροφορίες για το σύστημα που ακούγαμε κάθε φορά, ενώ στο άνω τμήμα της οθόνης υπήρχε απεικόνιση του dBμετρου σε κλίμακα A και C weighting (dBA SPL slow και dBC SPL slow ενδείξεις – slow=time weighted @1000ms όσον αφορά το attack time του display του sound level analyzer) με το αντίστοιχο μετρητικό μικρόφωνο να βρίσκεται μπροστά από τα συστήματα στο χώρο των ακροατών, ενώ το όλο set-up, το software και το καλιμπράρισμά του, πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή του Chris Tsanjoures της Rational Acoustics.

Συστήματα - Ακροάσεις
Τα συστήματα που συμμετείχαν στο outdoor demo ήταν συνολικά 4, ενώ σημειωτέον, ακόμα δυο συστήματα έπεσαν ‘θύματα’ της απεργίας της Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας και δεν πρόλαβαν να φτάσουν εγκαίρως στο Ζάππειο.
Τα συστήματα που συμμετείχαν ήταν τα εξής:
TW Audio - Τ24Ν PA-SYS-ONE / 2πλό Sub BSX (Digikal)
HK Audio - Linear 5 LTS (Space Lights & Audio)
DAS - Sound Force SF 158 / Sub SF221 (Mega Event)
HK Audio - Elements Big Base Single (Space Lights & Audio)

Όλες οι εταιρίες έκαναν το καλύτερο δυνατό προκειμένου τα συστήματά τους να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους στα σχετικά demo, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν επιμεληθεί και σχετικά ‘επεξηγηματικά’ οπτικά videos που παρέθεταν στο κοινό τη βασική φιλοσοφία, το σχεδιασμό και τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου τα συστήματα έπαιξαν 8 φορές το καθένα (κάθε demo είχε μέγιστη διάρκεια 12 λεπτών) και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να τα ακούσουν και να τα δούν από κοντά.

Η συμμετοχή του κοινού στις ακροάσεις ήταν μεγάλη, το ίδιο και το ενδιαφέρον που υπήρξε, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο που αποκομίσαμε ως διοργάνωση είναι ότι αυτού του τύπου οι παρουσιάσεις ‘εκπαιδεύουν’ ακόμα περισσότερο ένα ήδη ‘εκπαιδευμένο’ κοινό επαγγελματιών οι οποίοι απέδειξαν σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, ότι μπορούν και αντιλαμβάνονται την απόδοση και τις δυνατότητες του εκάστοτε συστήματος πρωτίστως με εμπορικά – επενδυτικά κριτήρια (logistics, όγκος, βάρος, ευελιξία και φυσικά λόγος τιμής προς απόδοση, δυνατότητα αξιοποίησης και απόσβεσης επένδυσης), αλλά και με αμιγώς ποιοτικά.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τα 4 συστήματα να κερδίσουν το ίδιο ή διαφορετικό κοινό για εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους.
Ένα θέμα βεβαίως που πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε είναι ότι το SPL δεν είναι το βασικό κριτήριο επιλογής ενός συστήματος. Αλλωστε στις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν σαφή όρια επιπέδου ηχητικής στάθμης για Live ή αναπαραγόμενο ήχο, που τηρούνται σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Σε γενικές γραμμές οι στάθμες κρατήθηκαν στα όρια του 95dB (Α weighting) ως μέσος όρος ανάμεσα στα δυναμικά της μουσικής ενός demo προγράμματος στην απόσταση των περίπου 20 μέτρων από τα συστήματα, όμως στον τομέα αυτό χρειάζεται κι άλλη δουλειά και κυρίως και άλλη εκπαίδευση απ’ όλους, προκειμένου να κατανοήσουμε ότι εξίσου σημαντικά είναι και άλλα χαρακτηριστικά ενός συστήματος και όχι μόνο το μέγιστο SPL του…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση