Διαφήμιση
Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 02:46

Η παγκόσμια περιοδεία του Justin Bieber ονομάζεται "Purposefully" και για τις ανάγκες της χρησιμοποιούνται δυο DiGiCo SD7…

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του δελτίου τύπου της η DiGiCo, φέτος η χρονιά έχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά τους top class Live ηχολήπτες, καθώς πολλοί εξ’ αυτών που συνεργάζονταν με ροκ καλλιτέχνες ‘μετακόμισαν’ σχεδόν μαζικά σε μεγάλες pop περιοδείες.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο Tony Luna (από τους Five Finger Death Punch ‘μετακόμισε’ στην τουρνέ της Meghan Trainor), ο Toby Francis (από τους ZZ Top και πολλά άλλα αντίστοιχα ονόματα τώρα μιξάρει τα Live της Ariana Grande και του Kanye West) και ο Ken “Pooch” Van Druten, ο οποίος ήταν για μια 10ετία τουλάχιστον ο άνθρωπος πίσω από τα Live των Linkin Park και ο οποίος πλέον βρίσκεται στο FoH της παγκόσμιας περιοδίας του Justin Bieber.

Το κοινό σημείο που ενώνει και τους τρεις προαναφερθέντες είναι ότι επιλέγουν μίξερ της DiGiCo στις συνεργασίες τους και τις παγκόσμιες περιοδείες που κάνουν.
Για το ευρωπαικό σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας του Bieber (2016 Purpose World Tour) που υποστηρίζεται παγκοσμίως από την VER Tour Sound, ο Van Druten και monitor ηχολήπτης Alex MacLeod χρησιμοποιούν ένα ζευγάρι DiGiCo SD7 προκειμένου να διαχειριστούν τα 120 κανάλια εισόδου, τα περισσότερα από 20 stereo monitor mixes και τα περίπου 20 “και πάντα σε θέση on” talkback feeds. 
Ο Van Druten ανέφερε ότι από άποψη τεχνολογίας, στην εν λόγω περιοδεία γίνονται πράγματα που δεν τα είχε δει ποτέ στις ροκ τουρνέ που συμμετείχε και βεβαίως αναφερόταν πρωτίστως στο non-audience communication τμήμα που αποτελεί ίσως το πλέον κοβικό κομμάτι της παραγωγής.

Ολοι είναι σε μια ‘λούπα’ επικοινωνίας
Οσο για τον MacLeod στα μόνιτορ, που έχει συνεργαστεί ξανά με τον Bieber, ενώ έχει εμπειρία και από pop τουρνέ αυτού του βεληνεκούς, ανέφερε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια τέτοια περιοδεία είναι να μπορείς να διαχειριστείς τον τεράστιο αριθμό των talkback συστημάτων, καθώς υπάρχουν δεκάδες feeds για τους μουσικούς, τους χορευτές, τους manager, τους επιμέρους τεχνικούς και γενικώς όλο το team που πρέπει να επικοινωνεί επιλεκτικά μεταξύ του είτε ανά ομάδες. Και όπως ανέφερε η πλατφόρμα της SD7 (και το Optocore audio transport) τους προσφέρουν απλόχερα και αυτή τη δυνατότητα, πέραν όλων των άλλων, ενώ και ο  Van Druten συμφώνησε ότι η εν λόγω παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με άλλη κονσόλα.
Βεβαίως φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «διαλέξαμε DiGiCo για αρκετούς λόγους, όμως ο σημαντικότερος έχει να κάνει με την ηχητική της πιστότητα». Τα digital snakes ‘τρέχουν’ στα 192kHz και το downsampling στα 96kHz γίνεται στα μίξερ, ενώ μέσω του συστήματος Optocore έχουν τη δυνατότηα να διαχειρίζονται έναν τεράστιο αριθμό εισόδων – εξόδων που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες για κάθε show…

Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της DiGiCo θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting.

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση