Διαφήμιση
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 20:30

Η Shure ‘βοήθησε’ τους Rockin 1000 (ένα ιδιότυπο συγκρότητημα 1200 μουσικών) με 220 ασύρματα & ενσύρματα μικρόφωνα…

Ποιοι είναι οι Rockin 1000? Μια παρέα από fans των Foo Fighters από την Cesena της Ιταλίας που αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ιδιότυπο ‘κάλεσμα’ στους αγαπημένους τους Foo Fighters για να παίξουν Live στην ευρύτερη περιοχή τους, την περιοχή της Τσεζένα στην Κεντρική Ιταλία.
Αυτής της ιδέας ηγήθηκε ο Fabio Zaffagnini, που βρήκε 1.000 μουσικούς για να παίξουν ζωντανά σ’ ένα χωράφι το τραγούδι Learn To Fly των Foo Fighters, προκειμένου να τους πείσουν να ξαναπαίξουν στην Τσεζένα μετά από 20 σχεδόν χρόνια (το 1997 ήταν η τελευταία φορά που έπαιξαν εκεί). Η προσπάθεια είχε απόλυτα θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο Dave Grohl των the Foo Fighters ανταποκρίθηκε στο video – κάλεσμα και η επόμενη Ευρωπαϊκή περιοδεία του γκρούπ ξεκίνησε τον περυσινό Νοέμβριο από Carisport stadium της Τσεζένα. Βεβαίως, το video με τους 1.000 μουσικούς να παίζουν το Learn To Fly έγινε γρήγορα viral στο You Tube μαζεύοντας εκταομμύρια views.

Το Happy end όμως είχε και συνέχεια, καθώς εμπνεόμενος από την επιτυχία του όλου εγχειρήματος ο Fabio Zaffagnini αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα με τους 1.000 μουσικούς, διοργανώνοντας το κονσέρτο Rockin'1000 - That's Live, στο οποίο συμμετείχαν 1.200 εθελοντές – μουσικοί, οι οποίοι έπαιξαν Live στις 24 Ιουλίου, στο Cesena's Dino Manuzzi Stadium μπροστά σε 15.000 κόσμο και έχουν ήδη περάσει στο μουσικό πάνθεον ως η πολυπληθέστερη μπάντα στην ιστορία. 
Τη μπάντα αποτελούσαν 250 drummers, 250 κιθαρίστες, 250 μπασίστες, 30 keyboard players, 30 βιολιά και 30 γκάϊντες, ενώ το αμιγώς ροκ ρεπερτόριο περιελάμβανε διασκευές σε γνωστά hit των David Bowie, AC/DC, Jimi Hendrix, Nirvana, Beatles, Clash, White Stripes και Led Zeppelin. Την προμήθεια και εγκατάσταση μικορώνων και το Amplification για το εν λόγω Live το ανέλαβε η Ιταλική εταιρία Roadie Music Service, υποστηριζόμενη από τον Ιταλό αντιπρόσωπο της Shure, την εταιρία Prase Media Technologies.
Μετά από εβδομάδες τεχνικής προετοιμασίας και σχεδίων επί χάρτου, τα μικρόφωνα της Shure χρησιμοποιήθηκαν απ’ όλους τους μουσικούς, από το μαέστρο Maestreo Sabiu, των αρχηγούς των επιμέρους γκρούπ μουσικών καθώς και απ’ όλο το technical support staff.

Πάνω από 170 ενσύρματα μικρόφωνα χρησιμοποιήθηκαν στα οποία περιλαμβάνονται τα Shure SM58, SM57, Beta 52, SM81 και Beta 98 A/C, ενώ όσον αφορά τα wireless μικρόφωνα χρησιμοποιήθηκαν 56 κανάλια Shure ULX-D digital wireless system. Τέλος, το σύστημα Shure AXT600 Axient spectrum manager χρησιμοποιήθηκε για την ανάλυση και την οπτική απεικόνιση των ασύρματων συχνοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στο στάδιο κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Shure απευθυνθείτε στην εταιρία Ν. Ευθυμιάδης…

Επαφή
Ν. Ευθυμιάδης - Shure
Αποκλειστική αντιπροσωπεία Ελλάδος
Σολωμού 2 & Λ. Μεσογείων 322 - Αγία Παρασκευή
τηλ.: 210-6547730
fax: 210-6549680 
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση