Διαφήμιση
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 13:50

Στα πλαίσια της μαραθώνιας τουρνέ του “Back to Bass” tor ο Sting έδωσε ένα sold out Live στη Φλωρεντία με τα GTO της Outline…

Αυτό το καλοκαίρι, η μαραθώνια τουρνέ του Sting “Back to Bass” tour (η οποία ξεκίνησε το 2011, και με την οποία ο Sting γιορτάζει τα 25 χρόνια solo καριέρας) πέρασε και από το Cascine Park της Φλωρεντίας. Στο χώρο εγκαταστάθηκε από την εταιρία Emporio On Stage, ένα πλήρες σύστημα GTO της Outline και το οποίο ‘διαχειρίστηκε’ από το FoH o βετεράνος ηχολήπτης του Sting, Howard Page.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Howard Page «το μυστικό για έναν καλό ήχο εκτός από τον καλλιτέχνη και τη μπάντα, είναι να γνωρίζεις το ακροατήριό σου και να κάνεις επιλογές που θα βασίζονται σε αυτό. Για το Sting αναζητούσα απόλυτη καθαρότητα και ευκρίνεια και ήθελα να κουρδίσω το PA με έναν ιδιαίτερα smooth και flat τρόπο που να θυμίζει studio monitors”.

Ένα ακόμα μυστικό που αποκάλυψε ο Howard Page αφορά το bottom end: “Θέλω οι χαμηλές νότες να είναι καθαρές και σφιχτές. Στα περισσότερα μεγάλα line array συστήματα το tuning τους είναι το εξής: διαθέτουν ένα μεγάλο boost από το bottom end έως τα 2000Hz και μετά υπάρχει ένα roll off. Κάπως έτσι χάνεται η καθαρότητα λόγω της πρόσθεσης των οργάνων στη μίξη ενώ και η ίδια η απόκριση συχνότητα όλης της μίξης είναι εμφατική στην προαναφερθείσα περιοχή. 
Παρότι ήταν η δεύτερη μόλις φορά που ο Page δούλεψε με σύστημα της Outline ανέφερε ότι δεν συνάντησε το ίδιο πρόβλημα σε αυτές τις συχνότητες κι έτσι είχε μια πιο ισορροπημένη και φυσική μίξη σε όλο το ακουστικό φάσμα. Ανέφερε επίσης στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι τεχνικοί της Emporio On Stage στην εγκατάσταση, τη ρύθμιση και το σετάρισμα του συστήματος επιτυγχάνοντας ομαλή απόκριση και εξαιρετική καταληπτότητα σε όλο το venue και σε όλους τους θεατές. Ανέφερε επίσης ότι η πρώτη παράμετρος που εξετάζει σε ένα live’ σύστημα είναι η καταληπτότητα και στον τομέα αυτό το GTO είναι το κορυφαίο.

Από την πλευρά του, ο Angelo Catoni, ιδιοκτήτης της Emporio On Stage,  ανέφερε ότι ‘σχεδίασαν και έχτισαν’ το σύστημα σε συνεργασία με την ίδια την Outline, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντποκριθεί με απόλυτη ευελιξία στις διαφορετικές ανάγκες κάθε μπάντας και κάθε venue, αναφέροντας ως παράδειγμα τους Massive Attack που χρειάζονταν ‘δύναμη’ στις χαμηλομεσαίες και τον Sting που επιθυμούσε μια smooth κάλυψη σε όλο το φάσμα.
Επίσης, ο Catoni δήλωσε υπερήφανος που η εταιρία διαθέτει ένα αμιγώς Ιταλικό σύστημα υψηλών προδιαγραφών με Ιταλικούς ενισχυτές (Powersoft) και Ιταλούς τεχνικούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της Outline θα σας δώσουν στην εταιρία Mega Event ΜΕΠΕ…

Επαφή
MEGAEVENT ΜΕΠΕ

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση