Διαφήμιση
Δευτέρα, 26 Ιανουάριος 2015 12:21

Η εταιρία «Ηχος & Φως» του Παναγιώτη Μουρδέκα απέκτησε ένα σύστημα KARA. Ιδού τι μας λέει ο ίδιος, ο Βασίλης Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Παξεβάνης γι’ αυτό…

Η εταιρία «Ηχος & Φως» του Παναγιώτη Μουρδέκα, είναι εδώ και αρκετούς μήνες κάτοχος ενός ολοκαίνουργιου συστήματος KARA της L-Acoustics, αγορασμένο από την εταιρία ‘Ακουστική’ την επίσημη αντιπροσωπεία της L-Acoustics στη χώρα μας. Το σύστημα έχει ήδη έχει ‘γράψει’ αρκετά χιλιόμετρα από το περασμένο καλοκαίρι έως σήμερα, καθώς έχει συμμετάσχει σε περιοδείες αλλά και σημαντικές συναυλίες (περιοδεία Νατάσσας Μποφίλιου, συναυλία Morrissey κλπ). Ιδού μια γρήγορη γνωριμία με το εν λόγω σύστημα KARA όπως μας το παρουσιάζουν κατά σειρά οι Παναγιώτης Μουρδέκας, Βασίλης Μιχαηλίδης (Ακουστική) και Γιάννης Παξεβάνης (ηχολήπτης σε Νατάσσα Μποφίλιου και άλλους…)

Ο Παναγιώτης Μουρδέκας ανέφερε τα εξής σχετικά με το νέο σύστημα KARA της L-Acoustics που απέκτησε η εταιρία του…
«Την άνοιξη που μας πέρασε η εταιρεία μας προχώρησε στην αγορά του συστήματος, Kara της L'acoustics. Από την πρώτη επαφή που έχεις με το σύστημα σε κερδίζει! Χωρίς να το έχουμε στήσει ξανά, και πάντα με την επίβλεψη και την βοήθεια της αντιπροσώπου εταιρείας, μας κέρδισε η σχεδίαση του και το πόσο γρήγορα και εύκολα στήνεται. Είναι πραγματικά ελαφρύ και μόνο δύο άτομα είναι αρκετά. Ακουστικά μιλώντας πια, ο ενθουσιασμός μας διπλασιάστηκε. Απίστευτη ένταση, πεντακάθαρος ήχος και τρομερή ευκρίνεια. Όσοι ήταν εκεί, ηχολήπτες και τεχνικοί, άλλοι με περισσότερη και άλλοι με λιγότερη εμπειρία κάνανε λόγο για κάτι το διαφορετικό, και για έναν ξεχωριστό για τα Ελληνικά δεδομένα ήχο. Ακόμα ένα μεγάλο συν του συστήματος είναι το software, Soundvision, της L'acoustics το οποίο προσφέρει 3D προσομοίωση. Είναι εύκολο να το μάθεις. Και πάνω απ' όλα, ως προς τις μοίρες και την κατευθυντικότητα των ηχείων, είναι απόλυτα ακριβές”.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης της εταιρίας ‘Ακουστική’ που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της L-Acoustics στη χώρα μας ανέφερε τα εξής σχετικά με το σύστημα KARA του Παναγιώτη Μουρδέκα…
«Αν και το Κara δεν θεωρείται νέο σύστημα αφού ήδη μετράει μια πενταετία τουλάχιστον στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια αγορά. Παρ’ όλα αυτά αξίζει ν’ αναφέρω κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά του. Bάση της εμπειρίας μου από τα παλαιότερα συστήματα και συγκρίνοντας κυρίως τον προκάτοχο του Kara, το dV-dosc οι διαφορές σίγουρα είναι πολύ μεγάλες. Ξεκινώντας λοιπόν από την οριζόντια διασπορά, στην οποία πλέον η Γαλλική εταιρεία έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε και κάτι που έχει καταφέρει να εφαρμόσει ακόμα και στα νέα μεγαλύτερα συστήματα της, το σύστημα καλύπτει με  απίστευτη ομοιογένεια τον οριζόντιο και κάθετο άξονα διασποράς δημιουργώντας μια ιδανική ηχητική εικόνα πολύ καλύτερη ακόμα και από ένα καλοστημένο dV-dosc.

Φυσικά τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί κατά πολύ όσον αφορά τα Preset της εταιρείας. Αξίζει να θυμηθούμε ότι για το dV-dosc υπάρχουν παραπάνω από δέκα Preset και άλλα τόσα για συνδυασμούς με άλλα παλιότερα ηχεία της εταιρείας. Στο Κara τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, αφού τα βασικά Preset είναι δύο Κara fill και Kara. Έτσι λοιπόν πλέον με τους LA-8 η διαδικασία σεταρίσματος γίνεται πραγματικά εύκολη, δίνοντας όμως παράλληλα σημαντικά εργαλεία που στο παρελθόν δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε. Εργαλέια όπως Contour eq array με FIR filters αμεσότητα στην διαχείριση, αλλά και παρακολούθηση των ηχείων από ένα PC ή tablet.
Πολύ απλούστερα είναι τα πράγματα σχετικά με την κρέμαση και το βάρος του συστήματος. Σίγουρα όποιος έχει ασχοληθεί με το dV-dosc θα καταλάβει και θα εκτιμήσει πόσο μεγάλες και σημαντικές καινοτομίες έχει κάνει η εταιρεία στο κατασκευαστικό κομμάτι της καμπίνας και των κρεμαστικών. Eντυπωσιακό είναι επίσης το πόσο έχουν καταφέρει να μειώσουν το Spill στο πίσω μέρος της καμπίνας. Σε αυτό έχει δουλέψει αρκετά η Γαλλική εταιρεία ακόμα και στα μεγάλα συστήματα όπως το Κ1.

Σε κάτι που επίσης έχει ασχοληθεί αρκετά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια είναι τα sub. Με νέες κατασκευαστικές καινοτομίες στα SB18 και SB28 αλλά και τα Cardio preset, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τις παλιότερες σειρές. Οι συνδυασμοί είναι αρκετοί, δίνοντας ευελιξία και ευκολία ανάλογα με τις ανάγκες. Το Kara φυσικά στο βασικό set up περιλαμβάνει τα SB18, επιτρέπoντας φυσικά την συνύπαρξη με τα SB28 για ακόμα καλύτερη εμπειρία στις πολύ χαμηλές συχνότητες. Κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό, που αξίζει να αναφέρουμε έχει να κάνει με την ηχητική πίεση του συστήματος μιας και είναι πιο δυνατό από τον προκάτοχό του. Μάλλον θα ήταν πολύ δίκαιο πλέον να πούμε ότι 6 Kara αντιστοιχούν σε 8 dV-dosc.

Η Ακουστική θέλει να ευχαριστήσει τον Παναγίωτη Μουρδέκα για την άριστη συνεργασία. Η εταιρεία του έλαβε την απαραίτητη εκπαίδευση και πιστοποίηση σχετικά με το σύστημα Κara, ενώ σημειωτέον, τα στοιχεία της είναι στο επίσημο Rental network στο site της L-acoustics».

Ο ηχολήπτης Γιάννης Παξεβάνης, που περιόδευσε πέρυσι το καλοκαίρι με τη Νατάσσα Μποφίλιου και χρησιμοποίησε σε αρκετές συναυλίες το εν λόγω σύστημα KARA επισημαίνει τα εξής:
«Επαιξα με ένα εξαιρετικό σύστημα KARA με 6 καμπίνες στην πλευρά. Με εξέπληξε θετικά το ΚARA, και ανυπομονώ να το ακούσω και τετράδορμο με τα SB 28, γιατί το χρησιμοποίησα ως 3δρομο. Το ατού του είναι ότι ακούς 6 δορυφόρους με 4 sub ανά πλευρά και το αποτέλεσμα ακούγεται ‘μεγάλο’ . Αυτό που λέμε ‘μεγάλος ήχος’. Και σημειωτέον ότι με τη Νατάσσα Μποφίλιου παίζαμε πάντα με κόσμο από 1.500 άτομα και πάνω. Υπήρξε και Live που παίξαμε μπροστά σε 4.000 κόσμο και το ίδιο σύστημα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Σε μια συναυλία που το δοκίμασα αναλυτικά, μου έκανε εντύπωση ότι στα 50 μέτρα από το σύστημα κυριολεκτικά άκουγα ακριβώς το ίδιο. Το στήσιμό του με τα preset είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο και πιστεύω ότι είναι ένα σύστημα που πρέπει να το ακούσει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι αναλυτικό έως υπεραναλυτικό ως σύστημα. Εμένα αυτό μου αρέσει πολύ, ίσως κάποιους να τους προβληματίσει. Όμως είναι άλλο πράγμα το υπεραναλυτικό και άλλο το σκληρό. Το κριτικό σημείο είναι η περίφημη χαμηλομεσαία περιοχή. Εκεί βλέπεις αν και πόσο πιέζεται ένα ηχείο και τι headroom σου δίνει. Στο KARA, αυτό είναι και το δυνατό του σημείο. Αν το σύστημα αυτό αποκτήσει ακόμα 3 καμπίνες στην πλευρά (δηλαδή 9 καμπίνες ανά πλευρά) τότε μπορεί άνετα να αναταποκριθεί σε χώρους όπως ο Λυκαβηττός και γενικά σε οποιονδήποτε χώρο στην Ελλάδα».

Επαφή
«Ηχος & Φως» / Παναγιώτης Μουρδέκας

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση