Διαφήμιση
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 10:55

Avid κονσόλες, JBL VerTec PA, Waves SoundGrid, αλλά και 2 πρωτότυπα sub της Powersoft, στην τελετή απονομής των φετινών Grammy…

Η τελετή απονομής των φετινών βραβείων Grammy πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Staples Center του Los Angeles και είχε και φέτος μερικά καινοτόμα στοιχεία που χρίζουν αναφοράς. Αλλωστε αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς πάντα χρησιμοποιείται ένα νέο προιόν σε επίπεδο τεχνολογίας. Φέτος ήταν η σειρά του πρωτοποριακού subwoofer της Powersoft που το είδαμε πέρυσι ως πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης (και το είχαμε παρουσιάσει στο aLive). Βεβαίως, το M-Force παραμένει ακόμα σε μορφή πρωτοτύπου και beta σταδίου, καθώς πρόκειτια για ένα νέο subwoofer με ένα επαναστατικό σύστημα οδήγησης που χρησιμοποιεί αντί του γνωστού πηνίου φωνής, fixed coils και κινητούς μαγνήτες και μια σταθερή κατασκευή του μαγνητικού συστήματος. Το M-Force subwoofer που αποτελεί είναι ΟΕΜ σύστημα, για τη συγκεκριμένη εφαρμογή συνδυάστηκε με woofer πολυπροπυλενίου διαμέτρου 30 ιντσών, και βεβαίως μπορεί να υποστηρίξει έως 40 ιτνσών woofers.

Οσον αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό, η εταιρία που προμήθευσε και εγκατέστησε τον εξοπλισμό ήταν η ATK Audiotek, ενώ το ζεύγος των M-Force που χρησιμοποιήθηκαν για να κατεβάσουν κατά μια οκτάβα την απόκριση του χαμηλού, τα προμήθευσε απευθείας η Powersoft. Το κυρίως PA σύστημα της ATK περιελάμβανε 4 συστοιχίες με JBL VerTec VT4889 line-array καμπίνες, καθώς κι ένα delay ring με VerTec VT4880A flown subwoofers (τα δυο επιπρόσθετα subwoofers της powersoft χρησιμοποιήθηκαν κάτω από το κέντρο των ενωμένων A και B Stages, με την οδήγηση του καθενός να έχει ανατεθει σε ένα κανάλι ενός K10 ενισχυτή με αποθέματα ισχύος 9kW. Οσον αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό για τις ανάγκες της μετάδοσης χρησιμοποιήθηκαν δυο remote trucks της Music Mix Mobile που μετέδωσαν τον ήχο σε πολυκάναλο περιβάλλον suround 5.1.

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν DiGiGrid components και στα δυο μίξερ, με τους John Harris και Eric Schilling, να δουλεύουν σε επιφάνειες εργασίας Avid D-Control, ενώ χρησιμοποίησαν και πληθώρα Waves plugins με ultra-low latency (32 samples στα 48kHz). 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση