Διαφήμιση
Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013 16:33

Ark Nova: Το 1ο φουσκωτό Concert Hall στον κόσμο ξεκίνησε περιοδείες στις θάλασσες της Ιαπωνίας...

Το περίφημο Ark Nova, είναι το πρώτο ‘φουσκωτό’ concert hall στον κόσμο για παραστάσεις και συναυλίες μεγάλης κλίμακας. Εχει χωρητικότητα 700 ατόμων, είναι πλήρως αντισεισμικό, μαζεύεται και ‘στήνεται’ πανεύκολα, ενώ μπορεί να περιδεύσει και εν πλώ. Το Ark Nova που αποτελεί έργο του Βρετανού γλύπτη Anish Kapoor και του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Arata Isozaki (και πρωτοπαρουσιάστηκε στο στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης), θα ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό της Matsushima της επαρχίας Miyagi της Ιαπωνίας, ενώ μετά θα ακολουθήσει περιοδεία στις πληγείσες ακτές της Ιαπωνίας.

Το Ark Nova σχεδιάστηκε πρίν από έναν ακριβώς χρόνο από τους δυο δημιουργούς του, ενώ όπως είπαμε στις 14 Οκτωβρίου στη Matsushima της Ιαπωνίας θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Η περιοδεία του θα συνεχιστεί σε όλες τις πόλεις της Ιαπωνίας που χτυπήθηκαν από το καταστροφικό τσουνάμι και εντός του Ark Nova θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις και διάφορα άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Είναι κατασκευασμένο από μια ημιδιαφανή μοβ μεμβράνη που παραπέμπει σε αλεξίπτωτο, ενώ ο βασικός του κορμός μπορεί να γεμίσει με αέρα μέσα σε 2 ώρες. Οσον αφορά τις θέσεις των θεατών αλλά και τους ακουστικούς ανακλαστήρες στο εσωτερικό του έχουν κατασκευαστεί από τους κέδρους της Matsushima που καταστράφηκαν από το φονικό τσουνάμι.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση