Διαφήμιση
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 01:39

2 DiGiCo SD7 στην MJ World Tour των Cirque du Soleil

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο περιοδείας στη Βόρειο Αμερική, η παράσταση των Cirque du Soleil's «Michael Jackson THE IMMORTAL World Tour» πάτησε το πόδι της στην από δω πλευρά του Ατλαντικού και μετά από 9 sold out παραστάσεις στην O2 Arena του Λονδίνου, συνεχίζουν στην υπόλοιπη Ευρώπη έως και το Μάρτιο που επιστρέφουν ξανά στη Βρετανία. Για τις ηχητικές ανάγκες ολόκληρης της τουρνέ, χρησιμοποιούνται δυο ψηφιακές κονσόλες DiGiCo SD7, μια στο FOH και μια στα monitor αντίστοιχα.

«Η θέση που βρίσκομαι μπορεί να μην είναι η τυπική θέση monitor μίξης, όμως βλέπω πανοραμικά όλη τη σκηνή και τους θεατές» ανέφερε ο μόνιτορ ηχολήπτης της παράστασης Renato Petruzziello, ο οποίος είχε τοποθετήσει τη μόνιτορ κονσόλα του στο ανώτερο τμήμα της O2 Arena για λόγους εργονομίας της παραγωγής. Από εκεί όπως ανέφερε, χρησιμοποιούσε την ενσωματωμένη οθόνη της SD7 για να έχει καλύτερη οπτική επαφή με τη μπάντα. Όπως εξηγεί, έχει χωρίσει τη μπάντα σε 4 sections όσον αφορά τον τομέα της οπτικής εποπτείας, εστιάζοντας στους βασικούς μουσικούς της μπάντας. Αυτή η λειτουργία της SD7 του χρησίμευσε ιδιαίτερα στις συνθήκες εγκατάστασης στη O2 Arena.

Ο Petruzziello ελέγχει συνολικά 140 κανάλια μέσω της SD7 στα μόνιτορ. Τα 80 από αυτά αφορούν τη live μπάντα, ενώ 48 είναι τα sequenc tracks και τα υπόλοιπα αφορούν διάφορες ενδοεπικοινωνίες. Χρησιμοποιεί επίσης 11 στερεοφωνικά in-ear mixes, ενώ υποστηρίζει και ανεξάρτητες στερεοφωνικές μίξεις για τους χειριστές, τους backliners, τους pyro operator, τους ηθοποιούς της παντομίμας και τους χορευτές.
Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε τη λειτουργία των snapshots που την έχει πλήρως προγραμματισμένη χρονικά, χρησιμοποιώντας την κονσόλα ως χρονοδιακόπτη. Ετσι, η παράσταση ‘τρέχει’ ουσιαστικά μόνη της και ο ίδιος έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να ασχολείται με το άκουσμα και τη μίξη του και όχι με χειροκίνητες ρυθμίσεις και εναλλαγές snapshot…

O FOH ηχολήπτης της παράστασης, Martin Paré, διαχειρίζεται 166 inputs στη δική του SD7, ενώ χρησιμοποιεί κι ένα SD Rack στο FOH για να διευθετήσει τα αγαπημένα του αναλογικά outboard. Οσον αφορά τα μεγάλα πλεονεκτήματα της SD7 ο ίδιος στάθηκε πρωτίστως στην ανάλυση των 96k και στη δυνατότητα διαχείρισης τόσων πολλών εισόδων – εξόδων. Αλλωστε, όταν σχεδιάστηκε το show περιελάμβανε συνολικά 448 I/O και υπό αυτές τις συνθήκες η εν λόγω κονσόλα ήταν η μόνη που μπορούσε να κάνει τη δουλειά, όπως σχολίασε ο Martin.

Περισσότερες πληροφορίες για DiGiCo θα σας δώσουν στην εταιρία Αφοι Καριώτη που αντιπροσωπεύει τη DiGiCo στη χώρα μας…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση