Διαφήμιση
Κυριακή, 26 Αύγουστος 2012 23:19

Η Integral Electronics και η Audigys διοργάνωσαν ένα Live στην όμορφη Ναύπακτο, με αφορμή το πρωτοπωληθέν ΚV2 Audio σύστημα ES…

του Ιάσων Θεοφάνου

Εμείς από την πλευρά μας, φροντίσαμε να απολαύσουμε κατ ‘ιδίαν αυτό το ελκυστικό Αυγουστιάτικο cocktail που περιελάμβανε Live με ήχο υψηλής πιστότητας, παραλία και -όπως αποδείχτηκε- θερμή φιλοξενία.

Η Ναύπακτος πέρα από έναν όμορφο προορισμό, αποτελεί ίσως και την μοναδική πόλη με τα περισσότερα εγκατεστημένα συστήματα  KV2Audio στην Ελλάδα.  Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το πόσο αναγνωρισμένο είναι το εν λόγω brand στην γύρω περιοχή, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα μάλλον αποτελεί ένα ‘νέο αστέρι’ που ζεί ακόμα την «χαρά» της ανωνυμίας (αν και εσχάτως αναστρέφεται αυτό το κλίμα διότι όλο και περισσότεροι ρωτούν και μαθαίνουν για την KV2 Audio και τα προϊόντα της). Να σημειώσουμε βέβαια ότι υπεύθυνοι για την αναγνωρισιμότητα της KV2 είναι ο Κωνσταντίνος Κακούρας και οι άνθρωποι της Integral Electronics με την καλή τους δουλειά στην περιοχή.
Ως λάτρεις λοιπόν του ήχου της KV2, έστησαν εν είδει ‘demo Day’ στο Beach Bar White Sand στη Ναύπακτο συνδυάζοντας και την άφιξη του πρώτου συστήματος ES (Single –B2) στην χώρα μας που ανήκει στην εταιρία Encore

Το σύστημα…
Η σειρά ES, ιστορικά αποτελεί το πρώτο σύστημα με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της το brand της  KV2 Audio πριν από 10 χρόνια περίπου. Φυσικά είναι σε παραγωγή ακόμα και μάλιστα καλύτερο από ποτέ, καθώς αποδείχθηκε ένας άξιος και εύστοχος προπομπός της εταιρίας για τα μεγαλύτερα μοντέλα που ακολούθησαν, ενώ παράλληλα στο πέρας των ετών, έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις σε κρίσιμα σημεία. Για όσους δεν το γνωρίζουν, να αναφέρουμε σε γενικές γραμμές ότι πρόκειται για ένα τετράδρομο active σύστημα το οποίο προσφέρεται σε πολλαπλές διαμορφώσεις (configurations) οι οποίες στηρίζονται στον συνδυασμό του πλήθους των δορυφόρων και του είδος των υπογούφερ, από την πλούσια γκάμα της σειράς. Χαρακτηριστικό της σειράς είναι οι συμπαγείς διαστάσεις για το επίπεδο στάθμης και ποιότητας που μπορούν να αναπαράγουν, όπως επίσης και η αρθρωτή (modular) λογική που επιτρέπει το συνδυασμό μονάδων που μπορούν να καλύψουν ανοικτό χώρο από 200 έως 3.000 άτομα… Να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός των ηχείων βασίζεται στην αρχή της point source τεχνολογίας, ενώ οι όλες οι επιμέρους καμπίνες φορτίζονται μέσω χοάνης.

Το σύστημα του event αποτελείτο από ένα δορυφόρο ανά πλευρά και δυο καμπίνες subwoofer στην πλευρά. Ο δορυφόρος είναι ο 3-δρομος ES 1.0 που βασίζεται σε ένα γούφερ 12”, ένα midrange 6” και ένα compression driver 1.75” συνολικής ισχύος 900 Watt.  Τα subwoofers αποτελούνται από το ΕS 1.8, που βασίζεται σε μονάδα 18” που φορτίζεται με χοάνη ανάκλασης χαμηλών, και το ES 2.6 που βασίζεται σε δύο μονάδες των 15” που είναι τοποθετημένες σε διπλό ασύμμετρο θάλαμο. Το κάθε stack οδηγείται από μία ενισχυτική μονάδα EPAK 2500, που περιλαμβάνει το σύνολο των τεσσάρων ενισχυτών (θυμίζουμε ότι είναι 4way το σύστημα) αλλά και των απαραίτητων επεξεργαστών σήματος. Να σημειώσουμε ότι το σύστημα θεωρείται active, με τη διαφορά ότι τα κυκλώματα ενισχυτών και επεξεργαστών έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερική μονάδα για λόγους ευελιξίας κατά την μεταφορά. Ως εκ τούτου πρόκειται για ένα Plug n’ play σύστημα (καλοκαρδισμένο ομολογουμένως) που δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις εγκατάστασης για να αποδώσει τα μέγιστα. 

Εντυπώσεις και απόψεις...
Η Live μπάντα του Cayetano παράγει ένα πλούσιο ηχητικό μίγμα που αποτελείται από ηλεκτρονικούς ήχους, synthesizers, vocoders, πνευστά, τύμπανα, κιθάρες που πλέκονται μαζί σε ένα μεγάλο δυναμικό εύρος, με καλοστημένες ενορχηστρώσεις και καλή ζωντανή εκτέλεση. Θα λέγαμε ότι αποτέλεσε μία πολύ καλή πηγή για να μπορέσει κανείς σε δεύτερο στάδιο να αξιολογήσει το σύστημα. Από την θέση του ακροατή λοιπόν, αυτό το σύστημα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς σου επιτρέπει να μην ασχολείσαι με αυτό, ενώ παράλληλα απολαμβάνεις την μουσική της μπάντας. Κάτι που νομίζω πώς είναι ένα από σημαντικότερα πλεονεκτήματα που πρέπει να τηρούν τα συστήματα ήχου. Είναι ένα χαρακτηριστικό, με το οποίο το κοινό συνήθως κρίνει ένα σύστημα ως ενοχλητικό ή μη.

Η KV2 φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και φυσικά γνωρίζει πώς να μεταφράσει την αίσθηση αυτή τεχνολογικά. Τα ES αποτελούν σίγουρα υλοποίηση αυτής της ιδέας καθώς ακόμα και σε ιδιαίτερα υψηλές στάθμες, μπορούσε κανείς να διακρίνει την διαστρωμάτωση της μίξης, να ακούσει καθαρά τις φωνές, ενώ το rhythm section ήταν πάντα εκεί, συμπαγές και παράλληλο εντυπωσιακό.   

Από τη θέση του ηχολήπτη σας παραθέτουμε μία σύντομη κουβέντα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο, υπεύθυνο για τον live ήχο του Cayetano:

aLive: Θέμη πρώτη επαφή  με KV2;
Θ.Δ: Ναι ήταν η πρώτη επαφή…

aLive: Πώς σου φάνηκε το σύστημα… Πόσο σε διευκόλυνε ή σε δυσκόλεψε στη δουλειά σου;  
Θ.Δ: Το σύστημα για πρώτη επαφή και χωρίς graphic eq στο master ήταν απρόσμενα ομαλό χωρίς ψεύτικα και πλαστικά χαμηλά, βρώμικα χαμηλό- μεσαία, σκληρά μεσαία και ενοχλητικά ψηλά. Η απόδοσή του σε ένταση ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμενε να ακούσει κανείς από ένα σύστημα αυτού του μεγέθους. Σε ανοιχτό χώρο να παίζει στα 108 dΒ spl (peak) ακούραστα… και να νοιώθεις πως μπορείς να το πιέσεις κι άλλο χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης, η καταληπτότητα του στο χώρο ήταν αρκετά ικανή, για το κοινό που είχαμε δεν με προβλημάτισε καθόλου, ακόμα και αρκετά μετρά (20+) μακριά από τη σκηνή.

aLive: Απ’ ότι καταλαβαίνω σε βοήθησε αρκετά το σύστημα…
Θ.Δ: Τα συστήματα οπου χαίρομαι να παίζω και ειδικά με αυτή τη μπάντα που έχει dub άποψη είναι λίγα, αλλά μόλις προστέθηκε άλλο ένα. Γενικά το σύστημα από τη στιγμή που το άκουσα να παίζει δε με προβλημάτισε καθόλου.

aLive: Σε σύγκριση με το προτιμώμενό σου σύστημα αντίστοιχης κλίμακας, πόσο απείχε το KV στο configuration που έπαιξες;
Θ.Δ: Το προτιμώμενο σύστημα για την περίσταση θα μπορούσαν να ήταν κάποια Νexo όπως το PS15 οπού έχει και αυτό κλειστό controller και το θεωρώ  καλά ισορροπημένο και δυνατό. Γενικά δεν απείχε και πολύ…

aLive: Θέμη, κλείνοντας μία γενική εντύπωση…
Θ.Δ:  Είναι ένα σύστημα οπού λόγω μικρού όγκου, χαμηλού βάρους, χωρίς rack ενισχυτών και με καλή και δυνατή απόδοση έχει και πρέπει να έχει μέλλον στην Eλληνική αγορά όπου συνήθως εμφανίζονται φθηνές κινέζικες λύσεις ή ‘κακοκουρδισμένα’ συστήματα από τις εταιρείες.




Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση