Διαφήμιση
Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2012 13:39

Οχι, δεν πρόκειται για λάθος. 50 mixer Lawo χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου…

Δισεκατομύρια άνθρωποι απ’ όλο τον πλανήτη παρακολούθησαν ζωντανά μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και στις περισσότερες περιπτώσεις ο ήχος έφτασε σε αυτούς μέσω μιας κονσόλας Lawo, αφού χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 50 κονσόλες Lawo για την κάλυψη των διαφόρων μεταδόσεων.

Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιήθηκαν αρκετά συστήματα της Lawo, όπως οι κονσόλες mc²56, mc²66, mc²90, crystal, και sapphire καθώς και τα routing συστήματα Nova73 HD, που χρησιμοποιήθηκαν σε δεκάδες μεταδόσεις, όπως σε αυτές της τελετής έναρξης και λήξης, αλλά και στη μετάδοση αγώνων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, στίβου, badminton, handball, γυμναστικής, επιτραπέζιου τένις, canoe/kayak, ποδηλάτου και beach volleyball.


Στο International Broadcast Center του Λονδίνου τα Γερμανικά κανάλια ARD και ZDF ‘μίξαραν’ τους Ολυμπιακούς μέσα από μια mc²90 και μια mc²56 αντίστοιχα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν προετοιμαστεί για τους αγώνες μέσα από τη μετάδοση του πανευρωπαικού τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2012 που προηγήθηκε μέσω από τις ίδιες κονσόλες.

Το Φιλανδικό κανάλι YLE και το Σουηδικό SVT (αμφότερα κρατικά) χρησιμοποίησαν μια mc²66MKII, καθώς και αρκετές κονσόλες sapphire για τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και το post production μαζί με τα routing συστήματα Nova73 HD.


Κονσόλες Sapphire και Crystal χρησιμοποιήθηκαν και από τους Εσθονούς broadcaster του ERR, αλλά και από το Αυστριακό κανάλι ORF που χρησιμοποίησε επίσης μια mc²66 MKII.

Τα συστήματα της Lawo χρησιμοποιήθηκαν επίσης και από κανάλια της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, το Κορεάτικο KBS χρησιμοποίησε μια mc² κονσόλα, το Αυστραλέζικο Channel 9/Foxtel χρησιμοποίησε αρκετές mc²66 και sapphire κονσόλες, όπως έκανε και το Καναδέζικο CTV.

Ο πρόεδρος και CEO της Lawo, Philipp Lawo ανέφερε ότι είναι τιμή για τον ίδιο και την εταιρία του που τόσοι πολλοί πελάτες του απ’ όλο τον κόσμο επέλεξαν τις κονσόλες της Lawo για να καλύψουν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και ανέφερε ότι πάντα η εταιρία θα είναι στο πλευρό των πελατών της υποστηρίζοντάς τους με κάθε τρόπο.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ

 

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση