Διαφήμιση
Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2012 13:49

Είδαμε & ακούσαμε το νέο VTX της JBL, Live με την PRG στη FestHalle Arena της Φρανκφούρτης...

Η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου μεγάλου φορμά line array συστήματος της JBL στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης (πραγματοποιήθηκε στο επίσημο press event του γκρούπ Harman), και συνδυάστηκε με την εγκατάσταση του συστήματος στην στη FestHalle arena της έκθεσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να το ακούσουν σε πραγματικές συνθήκες.
Το σύστημα είχε εγκατασταθεί από τη γνωστή εταιρία PRG (Production Resource Group) που ως γνωστόν αποτελεί μεγάλο πολυεθνικό κολοσσό στον τομέα του staging equipment supplier. Η εταιρία ήρθε σε συμφωνία με το γκρουπ Harman και εγκατέστησε για τις ανάγκες των βραβείων LEA (Live Entertainment Awards) ένα ολοκαίνουργιο σύστημα VTX στην Festhalle arena του εκθεσιακού της Φρανκφούρτης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ένα αντίστοιχο σύστημα διαθέτει ήδη και η εταιρία AED Rent που αποτελεί πλέον στρατηγικό Ευρωπαϊκό εταίρο του υπό σύσταση δικτύου VTX Network της JBL.
Να επισημάνουμε ότι το σύστημα VTX της JBL κέρδισε και το φετινό MIPA award στην κατηγορία των ηχείων μεγάλου φορμά. Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το τι είχε εγκαταστήσει φέτος η PRG στην FestHalle arena της έκθεσης, ενώ θα ακολουθήσουν και σχετικά video του aLive (που τώρα επεξεργαζόμαστε) από τα Live που έγιναν στη FestHalle arena προκειμένου να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες του VTX.

Οι πρώτες μας ακροάσεις από το VTX σε πραγματικές συνθήκες Live περιβάλλοντος είναι ότι πρόκειται για πραγματικά μεγάλο ηχείο, με εξαιρετικά καθαρή μεσαιουψηλή περιοχή και πολύ καλό punch. Η οδήγηση του συστήματος γινόταν από τα νέα ενισχυτικά της Crown που αναπτύχθηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη σειρά, ενώ η μίξη που ακούσαμε πραγματοποιήθηκε μέσω μιας Soundcraft Vi6. Να επισημάνω επίσης ότι τα ακούσαμε στον κλειστό χώρο της FestHalle arena του Messe Frankfurt και όχι σε ανοικτό χώρο. Αναμφίβολα το σύστημα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία στην οποία απευθύνται και στην οποία ‘παίζουν’ το πολύ 3 ακόμα ηχεία…

Ένα γρήγορο preview του συστήματος VTX της JBL
Το νέο VTX V25 της JBL είναι ένα επαναστατικό προϊόν που ενσωματώνει τα 65 χρόνια εμπειρίας της εταιρίας στην υλοποίηση και κατασκευή μεγαφωνικών μονάδων και ηχητικών συστημάτων. Πρόκειται για ένα full-size line array ηχείο 3 δρόμων, που ενσωματώνει δυο 15-ιντσα γούφερ τεχνολογίας Differential Drive που εδράζονται σε μπάφλες αλουμινίου και υποστηρίζουν πρόσληψη ισχύος έως 2kWatt.
Για την αναπαραγωγή των μεσαίων χρησιμοποιούνται συνολικά τέσσερα 8-ιντσα mid-range μεγάφωνα ίδιας τεχνολογίας με τα γούφερ (Differential Drive) καθώς και 3 νέα D2 Compression Drivers της JBL που φέρουν διπλό διάφραγμα και διπλό πηνίο φωνής και τα οποία φορτίζονται από τον πατενταρισμένο κυματοδηγό 3ης γενιάς της JBL, που ονομάζεται RBI (Radiation Boundary Integrator). Για την οδήγηση του συστήματος φροντίζει το Crown Audio V rack με 3 ενισχυτές της σειράς I Tech HD της Crown στην ενδεδειγμένη διαμόρφωση για την οδήγηση του εκάστοτε συστήματος (ανάλογα με τις καμπίνες που χρησιμοποιούνται).
Το σύστημα συμπληρώνεται από τα υπογούφερ S28 και G28. Αμφότερα χρησιμοποιούν δυο ίδια γούφερ (2269Η) διαμέτρου 18 ιντσών, ενώ η σημαντική διαφορά τους έγκειται στο ότι το πρώτο (S28) μπορεί να αναρτηθεί, ενώ το δεύτερο (G28) τοποθετείται και λειτουργεί αποκλειστικά ως ground stack.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το μεγάλο σύστημα της JBL θα βρείτε είτε ΕΔΩ στο δικτυακό τόπο της JBL, είτε θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio


Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση