Διαφήμιση
Τετάρτη, 29 Φεβρουάριος 2012 21:40

Στο Town Theatre του Písek της Τσεχίας, εγκαταστάθηκε ένα νέο σύστημα της KV2 Audio μετά από έρευνα αγοράς…

Παρότι η KV2 Audio είναι μια Τσέχικη εταιρία, όταν οι υπεύθυνοι του ιστορικού Civic Town Theatre της πόλης Písek της νότιας Βοημίας στην Τσεχίας αποφάσισαν να ανακαινίσουν το θέατρο της πόλης, αποφάσισαν να εμπιστευτούν μόνο τα αυτιά τους και τίποτε άλλο.
Ετσι λοιπόν επισκέφθηκαν αντίστοιχους χώρους σε χωρητικότητα και ακουστική με το δικό τους θέατρο προκειμέου να έχουν άποψη για τα επιμέρους ηχητικά συστήματα, στην προσπάθεια να επιλέξουν το κατάλληλο για το δικό τους θέατρο. Ένα σύστημα που τους ενθουσίασε ήταν αυτό που είχε εγκατασταθεί στο Culture Theatre που επίσης εδρεύει στο Pisek, και το οποίο ανήκε στην KV2 Audio. Μάλιστα και το συγκεκριμένο θέατρο είχε αλλάξει τα ηχεία του με KV2 Audio μετά από πρόσφατη ανακαίνιση.

Ετσι λοιπόν αποφάσισαν να εγκαταστήσουν συστήματα της KV2 Audio και στο υπό ανακαίνιση Civic Town Theatre, το οποίο κατασκευάστηκε το 1868 και ανακατασκευάστηκε το 1937. Για την εν λόγω εγκατάσταση, ο George Krampera της KV2 Audio εργάστηκε μαζί με τους ακουστικολόγους και τους αρχιτέκτοντες του θεάτρου προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να παρουσιάσει την ιδανική (σχεδόν custom) λύση για το θέατρο.
Ετσι, αποφάσισε να εγκαταστήσει και να προσαρμόσει στις ανάκγες του χώρου και των παραστάσεών του, ουσιαστικά δυο συστήματα. Ένα, που θα μπορούσε να ονομαστεί ως Music system, το οποίο θυμίζει περισσότερο ένα παραδοσιακό Front of House σύστημα με Left και Right κανάλια που απαρτίζεται από τα ESR215 σε στήλες εκατέρωθεν της σκηνής, αλλά ουσιαστικά έχουν ‘χωνευτεί’ εντός των εσοχών που εφαρμόστηκαν ως αποτέλεσμα της ακουστικής μελέτης στα πλαινά τοιχώματα του θεάτρου, με αποτέλεσμα τα ηχεία να μην είναι ορατά.

Χάρη στη διευρυμένη διασπορά τους, υποστηρίζεται σχεδόν παντού στο χώρο η στερεοφωνία και η κρίσιμη χωρική πληροφορία. Για την οδήγηση των ηχείων χρησιμοποιούνται οι ενισχυτές ESR3000. Οσον αφορά τα υπογούφερ, ο G. Krampera πραγματικά καινοτόμησε ως πρός την τοποθέτησή τους. Χρησιμοποίησε 4 sub διαμέτρου 21 ιντσών τα οποία τοποθέτησε στην οροφή καθώς οι αποστάσεις είναι σχεδόν ίδιες με όλους τους θεατές του θεάτρου. Επιπλέον τα sub εκπέμπουν προς το δάπεδο και όχι προς τους πίσω τοίχους δημιουργώντας στάσιμα και περιθλάσεις, ενώ παράλληλα χρειάζονται την ελάχιση δυνατή διέγερση από τον ενισχυτή για να σπρώξουν την απαραίτητη ποσότητα αέρα και να δημιουργήσουν την επιθυμή ενέργεια της κατώτερης οκτάβας.
Επίσης, ως under balcony χρησιμοποιήθηκαν 4 μικρά δίδρομα KV2 ESD6 με delay για την χρονική ευθυγράμιση της αναπαραγωγής τους με το κυρίως σύστημα.

Οσον αφορά το δεύτερο σύστημα στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως, αυτό περιγράφεται ως ‘actors or speech/play system’ και χρησιμοποιείται σε περαστάσεις όπου το κυρίως σύστημα είναι συνήθως ανενεργό. Το σύστημα αυτό αποτελείται από ειδικούς προενισχυτές, ενισχυτές, custom εφαρμογές και ενσωματωμένα μικρόφωνα, όλα τους ενσωματωμένα στο χώρο και τις ακουστικές προθήκες με αποτέλεσμα οι θεατές να έχουν την αίσθηση του φυσικού ακούσματος και την αίσθηση του βάθους πεδίου και της κίνησης εμπρός – πίσω και δεξιά αριστερά.

Στη σκηνή χρησιμοποιούνται οι SD8 microphone preamplifiers της KV2 για όλα τα μικρόφωνα, καθώς και συνολικά 4 ηχεία ESD 12, τοποθετημένα στις γωνίες της σκηνής. Όλα τα ESD 12 αλλά και τα ESD 6 οδηγούνται από τον KV2 SAC2 controller και τον 4κάναλο ενισχυτή ESP4000.
Ακόμα τρία ESD6 χρησιμοποιούνται στο εμπρός τμήμα της σκηνής και της ορχήστρας για να ακούνε οι θεατές στις πρώτες θέσεις. Σύμφωνα με την εταιρία, όσοι έχουν επισκεφθεί το θέατρο έχουν αναφέρει ότι το σύστημα είναι το πιο καλόηχο εγκατεστημένο σύστημα σε θέατρο της Τσεχίας…

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της KV2 Audio θα σας δώσουν στην audigys…

Επαφή
Audigys


Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση