Διαφήμιση
Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 16:03

H Sennheiser 'πήγε' στο Ρίο ντε Τζανέιρο με Rihana, Shakira & Katy Pery στα πλαίσια του φεστιβάλ Rock in Rio IV…

Η προσέλκυση πάνω από 120.000 ενθουσιωδών  θαυμαστών, στη θαυμάσια πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο για μια εβδομάδα παραστάσεων από τους A-list καλλιτέχνες στα τέλη Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ Rock in Rio IV στην τελευταία του στάση στην πόλη πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τρία στάδια που έχουν κατασκευαστεί στο χώρο όπου θα φιλοξενηθεί το Ολυμπιακό χωριό του Ρίο το 2016, φιλοξένησαν τα μεγαλύτερα ονόματα της Rock, Pop και metal σκηνής.
Ανάμεσά τους ήταν ένα πλήθος πολύ γνωστών ερμηνευτών οι οποίοι εμπιστεύονται τη Sennheiser και την ασύρματη τεχνολογία των μικροφώνων της για να μεταφέρουν τη μουσική τους στους θαυμαστές τους. όπως οι Katy Perry, Ivete Sangalo, Coheed & Cambria, Rihanna, Shakira, και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και μπάντες που ερμήνευσαν τις τεράστιες επιτυχίες τους μπροστά σ’ ένα γιγαντιαίο πλήθος.

Εκτός από τις ειδικά διακοσμημένες εκδόσεις των ασύρματων μικροφώνων SKM 5200-II  της Sennheiser, η Katy Perry και η μπάντα της χρησιμοποίησαν ακόμα ένα πλήθος ενσύρματα μικρόφωνα Sennheiser της σειράς Evolution G3, αλλά και 2000 Series για τα ασύρματα In Ear Monitors. Ο Monitor μηχανικός Manny Barajas δήλωσε ενθουσιασμένος που χρησιμοποίησε  την  Sennheiser για όλα τα In Ear Monitors αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:  "Μου αρέσει πολύ το «engineer mode» στο belt pack EK 2000 IEM», είπε. «Σε μια κατάσταση όπως το φεστιβάλ Rock in Rio, αυτό μου επιτρέπει να παρακολουθώ με αξιοπιστία τις συχνότητες που έχω επιλέξει. Είναι καλό να είσαι προσεκτικός όταν τόσο πολύ RF σήμα υπάρχει παντού τριγύρω. Παρ' όλα αυτά, το show τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα, τεχνικό ή άλλο, έτσι ακριβώς όπως έχουμε μάθει να περιμένουμε όταν χρησιμοποιούμε και δουλεύουμε με τα προϊόντα της Sennheiser".

Για τον FOH μηχανικό της Κaty Perry, Pete Keppler, το τεχνολογικό αστέρι του show ήταν η MD 5235 κάψα της Sennheiser που χρησιμοποίησε η Perry. «Ήταν μια συναρπαστική παράσταση και ένα από τα μεγαλύτερα show στα οποία έχω ποτέ εργαστεί και σίγουρα το μεγαλύτερο Show στο οποίο η  Katty έχει παίξει», είπε. «Χρησιμοποιώντας την κάψα  MD-5235 η φωνή της Katy ακούστηκε καλύτερα από ποτέ. Οι υψηλές (συχνότητες ) ήταν ανοικτές και ευάερες και η συνολική χροιά καλά ισορροπημένη. Εκτός από τον ήχο, ήμουν εντυπωσιασμένος από την απόδοση RF της Sennheiser κατά την διάρκεια του Rock in Rio. Υπήρχε πολύ μεγάλη  πιθανότητα για κάποια  παρεμβολή καθώς εμείς κάναμε τα ταχυδακτυλουργικά μας με δώδεκα συχνότητες κατά την διάρκεια του show. Αλλά ως συνήθως, δεν υπήρχαν καθόλου προβλήματα σε κανένα στάδιο της παράστασης".

Η Βραζιλιάνα σούπερ σταρ Ivete Sangalo χρησιμοποίησε  επίσης το συνδυασμό της Sennheiser SKM 5200-ΙΙ, με μία  κάψα MD 5235. "Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι πάνω στη σκηνή το show της Ivete γίνεται μια δύσκολη υπόθεση για τον ηχολήπτη", δήλωσε ο Kalunga Branco, FOH μηχανικός. "Παρ 'όλα αυτά, το MD 5235 προσφέρει εξαιρετικό rejection . Ως αποτέλεσμα, τα φωνητικά της, είναι εύκολο να μιξαριστούν και να μην επηρεάζονται από το feedback. H Ivete είναι ερωτευμένη με το μικρόφωνό της και δηλώνει ότι δεν θα το αποχωριστεί ποτέ".

Rihanna και Shakira χρησιμοποίησαν επίσης ασύρματα μικρόφωνα Sennheiser για τη φωνή τους. Η Rihanna  χρησιμοποιεί το νικελ-χρώματος SKM 2000 της Sennheiser μαζί με την κάψα MMK 965-1. Η Shakira χρησιμοποιεί το Sennheiser SKM 5200-II πομπό με την κάψα της Neumann ΚΚ 105 S.
"Στο φετεινό Rock In Rio η Sennheiser για άλλη μια φορά απέδειξε την αξιοπιστία των προϊόντος της όταν αυτά χρησιμοποιούνται σε τόσο μεγάλες εκδηλώσεις . Και αυτό το φεστιβάλ ήταν πραγματικά μια τεράστια εκδήλωση», δήλωσε ο Πάολο Del Picchia, διευθυντής του μάρκετινγκ, Sennheiser  για τη Λατινική Αμερική. Ο Daniel Reis, ειδικός τεχνικός της Sennheiser στην Βραζιλία, σημείωσε, «Ο συνδυασμός του SKM 5200 με την κάψα MD 5235 έκοψε οποιονδήποτε ανεπιθύμητο θόρυβο υπήρχε στο stage μεταφέροντας πεντακάθαρο ήχο στους χιλιάδες θαυμαστές που ούρλιαζαν ευχαριστημένοι κάτω από την σκηνή».
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Sennheiser στη χώρα μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας
τηλ. 210-6686000

Rate this item
(6 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση