Διαφήμιση
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 23:22

Ενα κολοσσιαίο RCF σύστημα ισχύος 1 εκ. Watt για το Vasco Rossi στο San Siro του Μιλάνο...

O Vasco Rossi, αν δεν τον ξέρετε, είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τραγουδιστής της Ιταλικής ροκ σκηνής, ο οποίος εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες πρώτης γραμμής της Ιταλίας, με εκατομμύρια πουλημένα άλμπουμ και άπειρα sold out όπου κι αν εμφανίζεται. Ο τελευταίος σταθμός του πρώτου σκέλους της φετινής περιοδείας του που ονομάζεται “Live KOM 011” ήταν (την περασμένη εβδομάδα) το Μιλάνο της Ιταλίας και συγκεκριμένα το στάδιο Σαν Σίρο που ως γνωστόν αποτελεί την έδρα των ποδοσφαιρικών ομάδων Μίλαν και Ιντερ του Μιλάνου.
Εκεί ο Vasco Rossi εμφανίστηκε για 4 συνεχόμενες βραδιές κόβοντας συνολικά περισσότερα από 250.000 εισιτήρια. Τον εξοπλισμό για τις εμφανίσεις του στο Σαν Σίρο (αλλά και την περιοδεία του γενικώς), προμήθευσε και εγκατέστησε η Ιταλική rental εταιρία Nuovo Service, και όσον αφορά το ηχητικό σύστημα σε PA και stage, αυτό ήταν ένα full RCF σύστημα και μάλιστα κολοσσιαίο, αφού οι ανάγκες κάλυψης ενός σταδίου όπως το Σαν Σίρο, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μάλιστα για μια απαιτητική παραγωγή σαν του Vasco Rossi. Φυσικά την όλη παραγωγή υποστήριξε τεχνικά και η ίδια η RCF, η οποία δοθείσης της ευκαιρίας προσκάλεσε τους αντιπροσώπους και συνεργάτες της απ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να βιώσουν εκ των έσω μια τέτοια μεγαλειώδη παραγωγή κι ένα Live demo του συστήματος TTL55A και των sub της ίδιας σειράς. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Ελληνας αντιπρόσωπος της RCF, Παντελής Καριώτης ο οποίος και τράβηξε όλες τις φωτογραφίες που ακολουθούν πιο κάτω, ενώ μας έδωσε και όλες τις κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, τον τρόπο δουλειάς των Ιταλών και τη γενικότερη εμπειρία του από την παραγωγή μιας τέτοιας συναυλίας...

Το κολοσσιαίο σύστημα της RCF αναλυτικά
Οπως είπαμε, το line array σύστημα της RCF που εγκαταστάθηκε ήταν πραγματικά τεράστιο, ξεπερνώντας σε ισχύ το 1 εκατομμύριο Watt! Το σύστημα όπως μπορείτε να δείτε και στην αναλυτική περιγραφή που ακολουθεί αμέσως πιο κάτω, περιελάμβανε συνολικά 120 καμπίνες TTL 55-A, 60 subwoofer TTS 56-A (με δυο γούφερ των 21 ιντσών έκαστο) και 20 TTL36-AS μεταξύ άλλων.
Ιδού αναλυτικά το πλήρες σύστημα της RCF που εγκαταστάθηκε στο στάδιο Σαν Σίρο:

MAIN LEFT – RIGHT
20 + 20 TTL55-A πλαισιωμένα από 10 + 10 TTL36-AS (πρόκειται για τα sub woofer που βλέπετε αναρτημένα δίπλα στα TTL55-A) και 21 + 21 subwoofer TTS56-A τοποθετημένα ως stack ανά τρία, μπροστά από το stage, ενώ πάνω στο κάθε stack υπήρχε ένα TTL55-A ως front fill...

SIDE LEFT – RIGHT
16 + 16 TTL55-A, 9 + 9 TTS56-A

LEFT- CENTRE- RIGHT DELAY
12 + 12 + 12 TTL55-A

VASCO MONITORING
6 + 6 TTL33-A αναρτημένα στο πλάι ως side fill, 10 TT45SMA και 4 TTS36-A


Ο Andrea Corsellini, FOH ηχολήπτης του Vasco Rossi ανέφερε χαρακτηριστικά: «είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του συστήματος της RCF. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που παίζω με ένα τόσο τεράστιο σύστημα και μετά από αυτή την εμπειρία αναμφίβολα θεωρώ ότι τα TTL55A αποτελούν κορυφαία ηχεία για τέτοιου βεληνεκούς εφαρμογές».
Αντίστοιχα ευχαριστημένος από τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη της RCF και των τεχνικών της, δήλωσε ο Willy Gubellini της rental εταιρίας Nuovo Service Rental που έχει αναλάβει την περιοδεία του Vasco Rossi.  

Επίσης, όπως ανέφερε ο Camporese Angelo (Υπεύθυνος ήχου της Nuovo Service), «το γεγονός ότι τα ηχεία ενσωματώνουν DSP επεξεργαστή και ενισχυτικές βαθμίδες, αλλάζουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε πλέον μεγάλα κονσέρτα σαν κι αυτό, καθώς μειώνεται δραστικά ο χρόνος εγκατάστασης και σεταρίσματος του συστήματος, ταυτόχρονα με το μικρότερο χώρο που καταλαμβάνει το ηχητικό σύστημα στα φορτηγά που μεταφέρουν τον εξοπλισμό. Ολα τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και υπολογίσιμα πλέον σε μια περιοδεία και κάνουν ευκολότερη τη ζωή όλων μας στο δρόμο...».

Τέλος, ο Παντελής Καριώτης αναφερόμενος στην εμπειρία του Σαν Σίρο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το σύστημα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε SPL, καταληπτότητα και ‘γέμισε’ αβίαστα όλο το στάδιο. Κερασάκι στην τούρτα ήταν το βαθύ χαμηλό που υπήρχε ακόμα και στα 90 μέτρα από τη σκηνή, όπου με 30.000 κόσμο μπροστά μου ένιωθα να με χτυπάει με δύναμη στο στομάχι. Υπεύθυνα γι’ αυτό ήταν κυρίως τα 42 subwoofer TTS56-A με το διπλό γούφερ 21 ιντσών που ήταν στημένα ανά 3 σε stack μπροστά από τη σκηνή... Αναμφίβολα με αυτή τη σειρά ηχείων και με τέτοιες παραγωγές στο ενεργητικό της, η RCF περνάει πλέον για τα καλά στην πρώτη γραμμή των κατασκευαστών ηχείων».

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στο photo gallery και τις λεζάντες που ακολουθούν, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αλλά και τα προιόντα της RCF θα σας πουν στην εταιρία Καριώτης Audio & Lighting του Παντελή Καριώτη, τον οποίο και ευχαριστούμε για τις αποκλειστικές φωτογραφίες και τις πληροφορίες που μας έδωσε...

Επαφή
Καριώτης Audio Lighting
τηλ. 210 5542855
http://www.kariotis.gr/

Rate this item
(7 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση