Διαφήμιση
Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 13:21

O Peter Gabriel «στο δρόμο» με DiGiCo SD7

Ψάχνοντας κονσόλα για μια σειρά από επιλεγμένα Live για τη νέα του τουρνέ με τίτλο “New Blood tour”, o Peter Gabriel, και πιο συγκεκριμένα ο FoH ηχολήπτης του Richard Sharratt, είχε να λύσει μια σειρά από πολύπλοκα θέματα, καθώς ο Gabriel δεν περιοδεύει με μια τυπική ροκ μπάντα, αλλά με μια μεγάλη ορχήστρα 54 μουσικών. Οι απαιτήσει της New Blood Orchestra λοιπόν, είναι εκ πρωϊμίου υψηλές και ακόμα υψηλότερες για τη FoH κονσόλα, αφού μαζί με τις επιστροφές των εξωτερικών μονάδων εφέ και τα Playback από σκληρούς δίσκους και CD οι είσοδοι ξεπερνούσαν τις 130. Ετσι λοιπόν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Richard Sharratt, «η επιλογή FoH κονσόλας ήταν ένας μονόδρομος που οδηγούσε στην SD7, φυσικά όχι μόνο για τις δυνατότητές της, αλλά και για την ηχητική της πιστότητα».
 Η προμήθεια της κονσόλας αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού έγινε από την Britannia Row, και μετά από τις πρόβες που έγιναν στο Shepperton, ακολούθησε το πρώτο gig στο Παρίσι και ακολουθούν το Bercy επίσης στο Παρίσι, η O2 αρένα του Βερολίνου, το London O2 Arena, το Montreal Bell Centre, το Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης και το Hollywood Bowl στο LA που θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της εν λόγω περιοδείας.
Οσον αφορά το string section της ορχήστρας, αυτό περιλαμβάνει 10 πρώτα βιολιά, 10 δεύτερα, 8 βιόλες, 8 τσέλα και 4 κόντρα μπάσα. Σε όλα τα έγχορδα έχουν τοποθετηθεί τα μικρόφωνα CMC5/MK4 της Schoeps, ενώ επιπρόσθετα στα βιολιά και στις βιόλες χρησιμοποιούνται και τα DPA 4060.
Για τη μίξη ο Richard χρησιμοποιεί snapshots σε κάθε τραγούδι έχοντας προγραμματίσει για κάθε τρακ μια σειρά από λειτουργίες, όπως mutes, pans, aux sends και τη στάθμη των fader βεβαίως, ενώ είναι δεδομένο το reassigning των  groups και η αλλαγή των reverbs (τόσο των onboard όσο και των εξωτερικών, μέσω midi πρωτοκόλλου). Από κει πέρα βεβαίως κάνει και πολύ δουλειά «on the fly» όσον αφορά τη μίξη, αφού πάντα ακολουθεί τα δυναμικά της ορχήστρας και του Peter Gabriel. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι ενορχηστρώσεις έχουν τόσα δυναμικά και τόσες λεπτομέρειες, που το να βρείς χώρο για να τοποθετήσεις τις φωνές από πάνω, αποτελούσε από μόνο του τη μέγιστη πρόκληση, ενώ το να διαχειριστείς Live μια τέτοια ορχήστρα είναι επίσης δύσκολο. Ολα αυτά έγιναν ευκολότερα με την SD7 καθώς διαθέτει τόσα πολλά inputs, groups, auxes και matrixes, ενώ είχα πάντα εκεί που ήθελα, τα faders που ήθελα μαζί με 24 control groups που ήταν πάντα μπροστά μου για κάθε τραγούδι». Τέλος επισήμανε ότι ηχητικά η SD7 πηγαίνει ακόμα παρακάτω το πολύ καλό άκουσμα της D5, ενώ σε επίπεδο δυνατοτήτων η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Περισσότερα για DiGiCo ρωτήστε στη DNA.

Επαφή
DNA Systems
www.dnasystems.gr, www.digico.biz

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση