Διαφήμιση
Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 00:25

Το Quadrophenia των Who σε 4-φωνική αναπαραγωγή με SD7

Οπου TCT σημαίνει Teenage Cancer Trust και αποτελεί ένα φιλανθρωπικό event που διεξάγεται για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο Roger Daltrey (τραγουδιστής) των θρυλικών The Who. Το concept περιλαμβάνει 10 διαφορετικά live σ’ ένα περίπου μήνα, στα οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες και μπάντες πολύ υψηλού προφίλ, όπως οι Noel Gallagher, The Specials, οι επανακάμψαντες Suede, JLS, Arctic Monkeys, Lemar, Diana Vickers, οι κωμικοί Jimmy Carr, Rhod Gilbert, Noel Fielding καθώς και πολλοί καλεσμένοι και guest καλλιτέχνες.
Τις εκδηλώσεις έκλεισαν οι ίδιοι οι Who παίζοντας ολόκληρο το θρυλικό τους άλμπουμ Quadrophenia (πρόκειται για το 6ο στούντιο άλμπουμ τον the Who, το οποίο ήταν ουσιαστικά η δεύτερή τους ροκ όπερα, που κυκλοφόρησε το 1973 σε διπλό δίσκο βινυλίου) σε…quadraphonic περιβάλλον.
Ο Front of House ηχολήπτης της μπάντας, ο επίσης θρυλικός Paul Ramsay επέλεξε για τη συγκεκριμένη συναυλία μια DiGiCo SD7 για το FoH και ένα ζευγάρι D5 για τον έλεγχο των μόνιτορ. Το σύνολο των καναλιών εισόδου στη FoH κονσόλα έφτασαν αισίως στις 88, μαζί με τις επιστροφές των effects και τις…υποχρεώσεις για VT και recording. Τον εξοπλισμό προμήθευσε η Entec Light & Sound, με το PA σύστημα να ανήκει στην d&b. Συγκεκριμένα στο L-R τοποθετήθηκαν καμπίνες J8, ένα κεντρικό cluster με J-SUBs, ενώ περιμετρικά χρησιμοποιήθηκαν τα Q1s και B2 subs κάτω από το stage. Για τη χορωδία χρησιμοποιήθηκαν Q7 και Q10, ενώ Q10 και Q-SUB μαζί με Q7s χρησιμοποιήθηκαν ως nearfield.
Οσον αφορά το τετραφωνικό σύστημα, αυτό ολοκληρώθηκε με την παρουσία αναρτημένων T10 ως μικρών line array συστοιχιών για την αναπαραγωγή των πίσω καναλιών του surround στο τετραφωνικό σύστημα που στήθηκε.
Στην SD7 ο Paul Ramsay μίξαρε το Live στέλνοντας τη μίξη του στο δεξί και αριστερό κανάλι του PA, ενώ το σήμα μοιραζόταν σε διαφορετικές ζώνες προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή κάλυψη του ομολογουμένως δύσκολου venue. Επιπλέον, η SD7 διαχειριζόταν τα VT feeds, μια στερεοφωνική ηχογράφηση του show, ένα submix και 112 κανάλια multitrack recording μέσω MADI και μέσω δυο καρτών MADI RME το show γράφτηκε στο Nuendo της Steinberg.
Οσο για την SD7, ο Paul Ramsay το ξεκαθάρισε «έχω κάνει A/B τεστ ανάμεσα στην SD7 και οποιαδήποτε άλλη κονσόλα και για μένα είναι η καλύτερη που υπάρχει ηχητικά. Με δεδομένο ότι υπερτερεί και σ’ όλους τους άλλους τομείς όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες, είναι προφανές ότι αποτελεί την καλύτερη κονσόλα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».
Περισσότερα για τις κονσόλες της DiGiCo θα σας πουν στην DNA Systems

Επαφή
DNA Systems,
www.dnasystems.gr, www.digico.biz

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση