Διαφήμιση
Τετάρτη, 05 Μάιος 2010 02:35

Φως & Εικόνα για τους Australian Pink Floyd

Κάποτε, πριν από πολλά χρόνια, ο πάντα φλεγματικός (έως και ερειστικός) Roger Waters είχε δηλώσει γι’ αυτούς, ότι καλύτερα θα ήταν να γράφουν τη δική τους μουσική από το να αναπαράγουν μουσικές άλλων. Ωστόσο οι πολυπληθείς fans των Floyd φαίνεται ότι δεν έχουν την ίδια άποψη, αφού εδώ και χρόνια τους ακολουθούν φανατικά, με αποτέλεσμα οι Australian Pink Floyd να θεωρούνται μια ισχυρή αξία στο συναυλιακό χρηματιστήριο, με τις συναυλίες τους να είναι πάντα sold out και τα shows τους να υπολείπονται ελάχιστα από αυτά που έδιναν κάποτε οι αυθεντικοί Pink Floyd.
Στα πλαίσια της νέας Ευρωπαικής τους τουρνέ για το 2010, οι Αυστραλοί Floyd έχουν δώσει όπως είναι αναμενόμενο ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του φωτισμού και της εικόνας. Η εταιρία που τους προμηθεύει με φωτιστικό εξοπλισμό και εξοπλισμό εικόνας είναι η Entec.
Όπως εξηγεί ο Phil White, lighting designer της μπάντας, η φετινή περιοδεία του γκρούπ είναι επηρεασμένη από την περιοδεία του 1994 των αυθεντικών Pink Floyd, η οποία είχε τίτλο "Pulse"/"Division Bell" tour.

Lighting με στόχο το back-lit show
Για την εν λόγω περιοδεία λοιπόν, η Entec επένδυσε σε μια εκτεταμένη γκάμα από νέα Martin Professional MAC 250 upgrade kits, καθώς μετέτρεψε 38 MAC 250  moving lights σε MAC 250 Beams, ενώ παράγγειλε και νέα flight cases γι’ αυτά στα πλαίσια της εν λόγω περιοδείας. Στο κέντρο της σκηνής όσον αφορά το support σύστημα, έχει τοποθετηθεί μια κυκλική διάταξη από τράσες με διάμετρο 6 μέτρα, ενώ στο πίσω τμήμα κυριαρχεί μια μεγάλη αψίδα. Εδώ έχουν μοιραστεί και τα MAC 250 Beams, με 22 από αυτά να βρίσκονται στην αψίδα και τα υπόλοιπα 16 να είναι τοποθετημένα στην περίμετρο του κύκλου.
Ενας από τους λόγους που επιλέχθηκαν τα MAC 250 Beams ήταν εκτός από τις επιδόσεις τους και οι διαστάσεις τους, καθώς αυτή είναι μια τουρνέ 2 φορτηγών όπως χαρακτηριστικά καθόρισε η παραγωγή βάση budget. Ετσι, στο ένα από τα δυο φορτηγά βρίσκονται τα φώτα, το support και το video, ενώ στο δεύτερο όλος ο ήχος. Οσον αφορά τα υπόλοιπα moving lights, χρησιμοποιούνται 4 x MAC 700 Washes και 6 x MAC 700 Spots ως floor φώτα, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα 3 x MAC 700 Washes στην μπροστινή τράσα που φωτίζουν τη μπάντα, μαζί με 10 ETC Source Four key lights, που αποτελούν και τα μοναδικά front light σ’ αυτό το show, που όσον αφορά το φωτισμό είναι ένα ξεκάθαρα back-lit show.
Στα εφέ που χρησιμοποιούνται συμπεριλαμβάνονται 6 Atomic strobes (2 στο stage και 4 στην αψίδα), 15 i-Pix Satellite LED (12 για τον κύκλο και 3 για το drum kit). Στο μπροστινό τμήμα της σκηνής χρησιμοποιούνται ακόμα 15 Source Four PAR narrows και 12 ανεξάρτητα CP60 PARs στο πίσω τμήμα της σκηνής.
Τέλος, δυο Novalight Nova Flower 2Ks χρησιμοποιούνται στο τέλος του σετ για να φωτίσουν τη μπάντα αλλά και την mirror ball στο «Comfortably Numb». Το φωτιστικό rider ολοκληρώνεται από 11 x 2-lites που βρίσκονται περιμετρικά της αψίδας και από άλλα 8 που εδράζονται στην κυκλική τράσα φωτίζοντας το αλουμινένιο support. Οσον αφορά την κονσόλα που χρησιμοποιεί ο White, αυτή είναι μια grandMA full size.

Video
Οσον αφορά τον τομέα της εικόνας, η grandMA στο FOH είναι δικτυωμένη με μια grandMA light που βρίσκεται δίπλα στη σκηνή και ‘τριγκάρει’ έναν RADlite media server που ‘τρέχει’ όλα τα video μέσω MIDI από ένα Fostex που βρίσκεται στο stage και επίσης παράγει το click track. Η προβολή γίνεται μέσω 3 Barco R10 projectors. Ενας χρησιμοποιείται για τις προβολές στην κυκλική τράσα και οι άλλοι δύο στήνουν τη μεγάλη εικόνα τους στην αψίδα. Ολοι τους διαθέτουν DMX κάρτες για τον έλεγχο του κλείστρου του φακού τους και τον αυτόματο καθορισμό των ενδεδειγμένων blackout.
Τον ηχητικό εξοπλισμό για τις εμφανίσεις της μπάντας προμηθεύει η εταιρία Wigwam. Στο FOH της μπάντας συναντάμε τον Gareth Darlington και στα μόνιτορ τον Matt Coton.

Επαφή
Entec, www.entec-soundandlight.com

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση