Διαφήμιση
Τετάρτη, 21 Ιούλιος 2021 11:54

Pro-AV αγορά EMEA: δεδομένα και προοπτικές

Η αγορά του EMEA (Ευρώπης, Μ. Ανατολής, Αφρικής) πλήττεται περισσότερο από τον Covid, σύμφωνα με σχετική έκθεση της AVIXA.

Τα έσοδα της βιομηχανίας Pro-AV μειώθηκαν σε 214 δισεκατομμύρια δολάρια (180 δισ. Ευρώ) παγκοσμίως το 2020 λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το AV Industry Outlook and Trends Analysis (IOTA) για το 2021, που αποτελεί έρευνα της AVIXA. Τα έσοδα της εν λόγω αγοράς AV προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 232 δισεκατομμύρια δολάρια (196 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2021 και θα αυξηθούν σε 329 δισεκατομμύρια δολάρια (278 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2026, αντιπροσωπεύοντας ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 7,2% (CAGR).

Η έρευνα – έκθεση του IOTA διερευνά τις παγκόσμιες τάσεις εντός της βιομηχανίας AV, παρέχοντας μια επισκόπηση των τρεχουσών πενταετών προβλέψεων εσόδων για προϊόντα και υπηρεσίες της AVIXA, μαζί με τις κυρίαρχες τάσεις που οδηγούν αυτές τις προβλέψεις.

 «Πίσω στις αρχές του 2020, υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία ότι τα αρχικά κλειδώματα και άλλα μέτρα θα βοηθήσουν τις περισσότερες περιοχές να περάσουν από τη χειρότερη φάση της πανδημίας, επιτρέποντας έτσι στις οικονομίες να ανακάμψουν και να ωφεληθεί ο κλάδος του AV. Αν και αυτό συνέβη σε διάφορα μέρη της Ασίας, εντούτοις δεν συνέβη σε μεγάλο τμήμα του υπόλοιπου κόσμου, με αποτέλεσμα ο κλάδος του AV να έχει χειρότερα αποτελέσματα απ’ ότι έδειχναν οι αρχικές προβλέψεις μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sean Wargo της AVIXA. «Τα καλά νέα ωστόσο, είναι ότι τώρα βλέπουμε μια σημαντική ανάκαμψη που μας κάνει να αναθρωρούμε τις σχετικές εκτιμήσεις μας για το μέλλον”.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η έκθεση, η περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) χτυπήθηκε περισσότερο από άλλες περιοχές και εμπορικές ζώνες ανά τον κόσμο, καθώς οι δαπάνες του 2020 για pro-AV εξοπλισμό και υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 19,7% σε 57 δισεκατομμύρια δολάρια (48 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ωστόσο, υπάρχουν και θετικά νέα, καθώς τα εικονικά, ψηφιακά συνέδρεια και οι τηλεδιασκέψεις στον εργασιακό και εκπαιδευτικό κλάδο δημιούργησαν μια νέα δυναμική για συνεδριακό εξοπλισμό και εξοπλισμό τηλεδιασκέψεων κάθε κατηγορίας, με αποτέλεσμα η δεδομένη αύξηση των επενδύσεων να προβλέπεται να αποφέρει 43,5 δισεκατομμύρια δολάρια (36,7 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2021 και να φτάσει έως και τα 49,9 δισεκατομμύρια δολάρια (42,1 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2026.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το ψηφιακό σύστημα σηματοδότησης είναι έτοιμο για ισχυρή αύξηση εσόδων, με πρόβλεψη 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων (27 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2021, που αυξάνεται σε 44,7 δολάρια (37,7 δισεκατομμύρια ευρώ) έως το 2026. Η αγορά της ψηφιακής σήμανσης είχε μεγάλη δυναμική στην πανδημία, η οποία δυναμική αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.
Οι διακομιστές πολυμέσων είναι η κορυφαία κατηγορία προϊόντων για ψηφιακή σήμανση - με έσοδα 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,8 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2021.

Αντίστοιχα υψηλά έσοδα αναμένται να δημιουργήσει και το υλικό διαχείρισης περιεχομένου, η αποθήκευση και η διανομή, τα επόμενα πέντε χρόνια με συνολικό κύκλο εργασιών 62,3 δισεκατομμύρια δολάρια (από 52,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 με CAGR 10,4%).

Οι ζωντανές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, το touring και τα event γενικώς είχαν τις περισσότερες επιπτώσεις το 2020, με συνολική μείωση των ετήσιων εσόδων 49,7%.
Αυτός ο τομές της αγοράς, σύμφωνα με την έρευνα, προβλέπεται να έχει την βραδύτερη ανάκαμψη στα προ-πανδημικά επίπεδα λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών, αλλά και της σχετικής απροθυμίας και φόβου ενός μεγάλου μέρους του κοινού να συμμετάσχει σε μεγάλα γεγονότα μαζί με πλήθος κοινού.
Ωστόσο, ο εν λόγω τομέας θα ανακάμψει ουσιαστικά, δημιουργώντας νέα δυναμική τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι το 2026, οι ζωντανές εκδηλώσεις θα αποφέρουν έσοδα 33,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων (28,6 δισεκατομμύρια ευρώ) και η ψυχαγωγία γενικώς 30,6 δισεκατομμύρια δολάρια (25,8 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η έκθεση IOTA εκπονήθηκε από την AVIXA σε συνεργασία με την Omdia (πρώην IHS Markit), μια παγκόσμια ερευνητική εταιρεία.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση