Διαφήμιση
Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 11:10

Τα μικρόφωνα της beyerdynamic μονοπώλησαν το 'The Voice of Greece' και το γιατί μας το εξηγεί ο ηχολήπτης του show, Κυριάκος Κυριακού…

Ακόμα ένα "The Voice of Greece" ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τον μεγάλο τελικό να πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν το τέλος της χρονιάς (2018).

Μια από τις ιδιαιτερότητες του φετινού show είχε να κάνει με τα μικρόφωνα της beyerdynamic τα οποία κυριάρχησαν στο φετινό "The Voice of Greece", καθώς χρησιμοποιήθηκαν και από τους 4 coaches, τους Κωστή Μαραβέγια, Πάνο Μουζουράκη, Έλενα Παπαρίζου και Σάκη Ρουβά, από τον παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη και από τη Λάουρα Νάργες από το family room και φυσικά απ’ όλους τους συμμετέχοντες – παίκτες – τραγουδιστές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.
Η εταιρία Papadimas Audio εγκατέστησε όλο τον ηχητικό εξοπλισμό, καθώς και το φωτισμό αλλά και τα LED walls.

Φουλ των Beyerdynamic TG-1000
Όπως είπαμε, τα μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του show και των Live, ήταν τα Beyerdynamic TG-1000 μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα συνοδά τους από την εν λόγω σειρά (διπλούς ψηφιακούς δέκτες, transmitters χειρός και ‘ταμπακιέρες’ κεραίες, combiner κλπ). 
Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 12 συστήματα TG-1000 και συγκεκριμένα τα 6 χρησιμοποιήθηκαν από τους παίκτες, τα 4 από τους coaches και τα 2 από τους παρουσιαστές.
Τα 6 TG-1000 των παικτών, ‘φόραγαν’ την κάψα TG V70w που αποτελεί δυναμική, υπερκαρδιοειδή κάψα, που σύμφωνα με την εταιρία απευθύνεται σε Live εφαρμογές.
Τα TG-1000 του των παρουσιαστών Γιώργου Καπουτζίδη και Λάουρα Νάργες (family room) ‘φόραγαν’ την πυκνωτική, καρδιοειδή κάψα TG V96W. 
Για τους κριτές (coaches) χρησιμοποιήθηκαν 4 μικρόφωνα TG-1000 με τα αντίστοιχα pack της σειράς, στα οποία ‘κούμπωναν’ τα χειλόφωνα της DPA (πυκνωτικά της σειράς d:Fine).

Οσον αφορά τον υπόλοιπο ηχητικό εξοπλισμό η main κονσόλα που χειριζόταν ο ηχολήπτης Κυριάκος Κυριακού ήταν μια Yamaha QL-5 η οποία δεχόταν από τα spliter όλα τα όργανα της ορχήστρας και τις φωνές, με το σύνολο των εισόδων να φτάνει τις 56.

Η εν λόγω κονσόλα οδηγούσε το PA σύστημα των KUDO της L-Acoustics, ενώ ήταν υπεύθυνη και για τον ήχο στα μόνιτορ των κριτών, καθώς και τον ήχο του τηλεοπτικού ‘αέρα’.
Μια Yamaha PM1 είχε αναλάβει χρέη stage κονσόλας όπου οι απαιτήσεις ήταν πράγματι πολλές, ενώ ένα σύστημα με 3 dV-DOSC και 1dV Sub ανά πλευρά εκτελούσε χρέη side fill. Τη μίξη των μουσικών ανέλαβαν τα AVIOM A320 (16-κάναλα) με αποτέλεσμα το stage να είναι απολύτως ‘καθαρό’.

Ο Κυριάκος Κυριακού δηλώνει στο aLive γιατί επέλεξε τα μικρόφωνα της Beyerdynamic
Μιλώντας στο aLive, o Κυριάκος Κυριακού ανέφερε τα εξής…
«Πρίν το ‘The Voice of Greece’ είχα κάνει κάποιες συναυλίες με τις ‘Μέλισσες’ όπου χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο μικρόφωνο, το οποίο είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά και ανοχή ως προς το feedback, ενώ είχε και πολύ καλή και ισορροπημένη χροιά.
Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι το μικρόφωνο είχε εξίσου καλή συχνοτική απόκριση και ‘ανοχή’ όταν ο τραγουδιστής το κράταγε λάθος (κάτι που συμβαίνει συχνά) και έκλεινε το πίσω μέρος της κάψας.
Ετσι λοιπόν, ζήτησα τα TG-1000 από την εταιρία Papadimas Audio που υποστήριξε (και) ηχητικά την παραγωγή. Ηταν καθαρά δική μου επιλογή. Αυτό που μου άρεσε επίσης στο μικρόφωνο είναι ότι έχει τον επιθυμητό όγκο που βοηθάει πολύ σε αδύνατες φωνές, ενώ διαθέτει πολύ καθαρές υψηλές και φυσικά μεσαίες.
Επίσης, το μικρόφωνο είναι πολύ ‘γρήγορο’ και από τη στιγμή που ενεργοποιείται έχει άμεσα audio signal και δυνατή λήψη.
Στους 3 μήνες που διήρκησε η παραγωγή και τα Live του Voice, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, παρόλο που αρκετοί από τους παίκτες δεν είχαν εμπειρία στο κράτημα και το χειρισμό του μικροφώνου. Σκέψου ότι η Λεμονιά Μπέζα, η κοπέλα που κέρδισε το διαγωνισμό, δεν είχε ξαναπιάσει ποτέ της μικρόφωνο. Παρεμπιπτόντως, στο Box που δουλεύω με τις ‘Μέλισσες’ όλα το πακέτο των μικροφώνων είναι Beyer και είμαι πολύ ευχαριστημένος ενώ κι εκεί όλα δουλεύουν απροβλημάτιστα».

To αναλυτικό set-up της beyerdynamics στο "The Voice of Greece"
Το setup της Beyerdynamics που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες του The Voice, ήταν το εξής:

* 6 PCS x TG 1000 Dual Receiver, Dante, Region A: digital receiver, UHF 470-789 MHz 
* 8 PCS x TG 1000 Handheld Transmitter, Region A: UHF 470-789 MHz 
* 4 PCS x TG 1000 Beltpack Transmitter, Region A UHF 470-789 MHz
* 6 PCS x TG V70w: Beyerdynamic Interchangeable capsule (dynamic, hypercardioid)
* 2 PCS x TG V96w: Beyerdynamic Interchangeable capsule (true condenser, cardioid)
* 4 PCS x Adaptors DPA to SHURE
*  4 PCS x DPA D:FINE
* 1 PC x WA-AS6/2 470-790 MHz: Beyerdynamic 6-way wideband antenna splitter, 2-way antenna combiner for wireless systems
* 4 PCS x WA-ATDA 470-1000 MHz: active directional antenna with integrated adjustable amplifier for all beyerdynamic wireless systems.
   (Οι δυο ήταν υπεύθυνες για τους πομπούς των παιτών και οι άλλες δυο για τα packs των κριτών. Και οι τέσσερις κεραίες κατέληγαν στον combiner).
* Συνολικό μήκος καλωδίου κεραίες 100 μέτρα Aircell 7 cable, low attenuation.

Βασικοί συντελεστές (όσον αφορά το audio κομμάτι του show)
Κλείνοντας, ο Κυριάκος μας ανέφερε και τους υπόλοιπους συντελεστές του show όσον αφορά τον ηχητικό τομέα που ήταν οι Χρήστος Μυλωνάς (υπεύθυνος για το stage και μόνιτορ ηχολήπτης), Ανδρέας Κουταλάς (τεχνικός υπεύθυνος για το σύστημα και όλο το audio) και Γιάννης Χουντάλας (από τον οποίο περνούσε όλο το υλικό και γινόταν η μίξη όλων των διαλόγων κλπ για να βγεί στον αέρα).
Η εταιρία Παραγωγής του παιχνιδιού είναι Acun Medya που έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού και για τη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μικρόφωνα της beyerdynamic στη χώρα μας θα σας δώσουν στην εταιρία RM Audio – Αφοι Ρέσσου…

Επαφή
RM Audio – Αφοι Ρέσσου

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση