Διαφήμιση
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2016 11:00

Η νέα line array ναυαρχίδα της VUE Audiotechnik έκανε ντεμπούτο στην Infocomm και περιλαμβάνει διαφράγματα βηρυλλίου…

Η VUE Audiotechnik παρουσίασε το al-12 στην πρόσφατη έκθεση InfoComm 2016. Το ηχείο έχει σχεδιαστεί για large-scale εφαρμογές γι αυτό και όλα τα του τα τμήματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό και έχουν χρησιμοποιηθεί κορυφία υλικά παντού, από την κατασκευή της καμπίνας έως τις μονάδες. Ενα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι το γεγονός της πλήρους συμβατότητάς του με όλα τα υπόλοιπα μέλη της σειράς al-Class χάρη στην αρχές της Ακουστικής Γραμμικότητας που εφαρμόζει η VUE.

Κάθε ένα από τα 12ιντσα drivers που χρησιμοποιεί έχει σχεδιαστεί εξαρχής για ακόμα υψηλότερη πρόσληψη ισχύος, αυξημένη ευαισθησία και μεγαλύτερη αντοχή στις καταπονήσεις.
Για την αναπαραγωγή των μεσαίων χρησιμοποιούνται 6 midrange με κώνους από Kevlar και μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου.
Η καινοτομία πάντως του εν λόγω ηχείου της VUE, έχει να κάνει με τα δυο 3ιντσα (1.4-exit) compression drivers που χρησιμοποιούν διαφράγματα βηρυλλίου, ενώ επανασχεδιασμένα είναι και τα phase plug που χρησιμοποιούν. Ως γνωστόν το βηρύλιο (Be) είναι ένα αρκετά σπάνιο υλικό που βρίσκεται τόσο στο σύμπαν όσο και στο φλοιό της γής. Σε δομικές εφαρμογές, το βηρύλλιο έχει υψηλή καμπτική ακαμψία, θερμική σταθερότητα, θερμική αγωγιμότητα και χαμηλή πυκνότητα, ιδιότητες που το κάνουν ένα υψηλής ποιότητας υλικό για αεροδιαστημικές εφαρμογές. Στην περίπτωση του ήχου, που χρησιμοποιείται στα διαφράγματα των μονάδων αναπαραγωγής υψηλών, αυξάνει κατά μια οκτάβα την αναπαραγωγή, αλλά και τη γενικότερη καθαρότητα και ακρίβεια των υψηλών κάτι που σύμφωνα με την εταιρία, δύσκολα μπορούν να αποδώσουν άλλα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνται ως στάνταρ στα διαφράγματα (αλουμίνιο, τιτάνιο κλπ).
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ, καθώς και στη DNA Systems που αντιπροσωπεύει τα προιόντα της VUE στην Ελληνική αγορά…

Επαφή
DNA Systems

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση