Διαφήμιση
Τρίτη, 11 Αύγουστος 2015 20:45

Woodstock Festival Poland: το φεστιβάλ με 700.000 κοινό. Ο Δημήτρης Πεϊνιρτζής εργάστηκε στο φετινό Woodstock και μας το περιγράφει εκ των έσω…

συνέντευξη στο Βασίλη Λαδονικόλα

Το διάσημο φεστιβάλ Woodstock διεξήχθη και φέτος για 21η φορά στο Kostrzyn nad Odrą της Πολωνίας και το aLive έχει ανταπόκριση από ‘μέσα’ καθώς ο ‘δικός μας’ Δημήτρης Πεϊνιρτζής, βρέθηκε στο φεστιβάλ, το έζησε και ‘το δούλεψε’ από μέσα και μάλιστα συνεργάστηκε με την εταιρία Fotis Sound του Ελληνα του Φώτη Τζόκα  που εδρεύει στην Πολωνία και αποτελεί τη μεγαλύτερη rental εταιρία εκείνης της γωνιάς της βορειοανατολικής ευρώπης και βεβαίως μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες…
Σημειωτέον ότι μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης με την προσέλευση του κοινού (και) φέτος να αγγίζει τις 700.000. 

Λίγα λόγια για το Woodstock Festival Poland
Πρόκειται για ένα τεράστιο καλοκαιρινό φεστιβάλ που πραγματοποιείται τα τελευταία 21 χρόνια στις αρχές κάθε Αυγούστου στην τοποθεσία Kostrzyn nad Odrą στην Πολωνία.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Great Orchestra of Christmas Charity Foundation ως αναγνώριση και ανταμοιβή όλων των εθελοντών και υποστηρικτών του ετήσιου έρανου «Grand Finale» που λαμβάνει χώρα κάθε Ιανουάριο.

Η αναγνώριση...
Στο Woodstock Festival της Πολωνίας έχει απονεμηθεί το International Music Industry Award στην MUSEXPO 2015 του Los Angeles για το Best Festival Promoter.

Η ασφάλεια...
Καθότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο, οι διοργανωτές έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία σε μερικούς κρίσιμους τομείς όπως αυτός της ασφάλειας, που έχει ανατεθεί στους εθελοντές της Peace Patrol (μια ειδική ομάδα εθελοντών που είναι εκεί και φροντίζει για την ασφάλεια όλων των Woodstockers).
Οι τελευταία συνεργάζονται με μια μεγάλη ιδιωτική εταιρία security καθώς και με την Πολωνική αστυνομία.

Η Μουσική...
Κάθε χρόνο το Woodstock Festival της Πολωνίας φιλοξενεί στις σκηνές τους (συνολικά 4 stages) δεκάδες μπάντες και καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, ενώ από το 2009 γίνεται και ειδικός διαγωνισμός με το κοινό να επιλέγει τις νέες μπάντες και τους νέους καλλιτέχνες που θα παίξουν σε ειδική σκηνή στο προσεχές φεστιβάλ.  
Ανάμεσα στις μπάντες που έχουν εμφανιστεί στο Woodstock όλα αυτά τα χρόνια είναι οι εξής: THE PRODIGY, PAPA ROACH, AIRBOURNE, GENTLEMAN, GUANO APES, JULIETTE LEWIS, TYPE O NEGATIVE, DAMIAN MARLEY, ASIAN DUB FOUNDATION, MACHINE HEAD, ANTI FLAG, MINISTRY, SHANTEL, THE DARKNESS, SABATON, HELLOWEEN, LIFE OF AGONY, VOLBEAT, SKINDRED, HEAVEN SHALL BURN, KILLING JOKE, DIE TOTEN HOSEN, KORPIKLAANI, CALIBAN, TYPE O NEGATIVE, THE SUBWAYS, KREATOR, THE FUTUREHEADS, GUANO APES, VADER, MORGAN HERITAGE, DUB-FX, CLAWFINGER, NIGEL KENNEDY, BABYLON CIRCUS, VADER, DOG EAT DOG, H-BLOCKX, KONTRUST, TONIC, BEATSTEAKS, THE STRANGLERS, SHAM 69, KAISER CHIEFS, ENTER SHIKARI, ANTHRAX, UGLY KID JOE, EMIR KUSTURICA, DANKO JONES, ATARI TEENAGE RIOT and THIRD WORLD και δεκάδες άλλοι…

Πως ένα φεστιβάλ δίχως εισιτήριο έχει έσοδα?
Το Woodstock Festival είναι ένα μη εμπορικό φεστιβάλ με την κλασική έννοια του όρου. Τα έσοδά του δεν προέρχονται από εισιτήρια, αλλά από χορηγίες και σπόνσορες (Lech, Play, Allegro, MasterCard, Bank Pekao S.A για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους υποστηρικτές πρώτης γραμμής του φεστιβάλ). Πιο πάνω αναφέρθηκε ότι η ιδέα του φεστιβάλ ξεκίνησε ως ανταμοιβή για τους εθελοντές του ετήσιου εράνου. Σημειωτέον ότι τα χρήματα που προέρχονται από τον ετήσιο φιλανθρωπικό έρανο δεν έχουν καμία σχέση με το Woodstock, αντιθέτως δαπανώνται αποκλειστικά σε ιατρικό εξοπλισμό για τα Πολωνικά δημόσια νοσοκομεία. Τέλος, να επισημάνουμε ότι το Woodstock Festival δεν έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη μουσική, καθώς πολλοί επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο για να συμμετάσχουν και στην Academy of the Finest Arts. 

Περισσότερα για το φετινό Woodstock της Πολωνίας θα μας πεί ο Δημήτρης Πεϊνιρτζής που συνεργάστηκε ως ηχολήπτης και τεχνικός για τις ανάγκες του φεστιβάλ με την εταιρία Fotis Sound (που είχε εγκαταστήσει τα περισσότερα συστήματα του φεστιβάλ) του επίσης ‘δικού μας» Φώτη Τζόκα. H Fotis Sound είναι μια από τις μεγαλύτερες rental εταιρίες της Ευρώπης και αναμφίβολα η μεγαλύτερη σε εκείνη την Ευρωπαϊκή γωνιά, όπου με έδρα την Πολωνία, δραστηριοποιείται με επιτυχία σε ολόκληρη την βορειο-ανατολική Ευρώπη…

aLive: Δημήτρη τι ακριβώς πήγες να κάνεις στο φετινό Woodstock και πως προέκυψε?
Με την Fotissound συνεργάζομαι εδώ και 4 χρόνια. Στην αρχή είχαμε καθαρά εμπορική συνεργασία μιας και στην εταιρία που απασχολούμαι σαν ελεύθερος συνεργάτης ακόμα και σήμερα εμπορευόμαστε με μεταχειρισμένα. Οταν έμαθε πως δουλεύω σαν τεχνικός υπεύθυνος και ηχολήπτης με είχε κλείσει για μια δουλειά και από τότε έχουμε κάνει πολλά με τον Φώτη και ανήκω πλέον στο team του σαν ελεύθερος συνεργάτης, άλλοτε σαν τεχνικός υπεύθυνος, άλλοτε σαν ηχολήπτης και κάποιες άλλες φορές ως τεχνικός. Άλλες φορές με ‘κλείνει’ αυτός και άλλες εγώ. Υπάρχει εμπιστοσύνη και από τις δυο πλευρές. Είναι από τις εταιρίες που μπορείς να εμπιστευθείς από όλες τις απόψεις. Ο άρτιος τεχνικός εξοπλισμός του και η οργάνωση της εταιρίας ήταν βασικός παράγοντας ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία μας.Εγω στο συγκεκριμένο φεστιβάλ πήγα σαν ηχολήπτης FOH για να μιξάρω τα γκρουπ που δεν είχαν δικό τους ηχολήπτη, αλλά και σαν babysitter.

aLive: Μοναδική εμπειρία?
Πραγματικά Μοναδική εμπειρία. Είναι απίστευτη η ενέργεια που δημιουργείται από τον τόσο πολύ κόσμο!

aLive: Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με αρκετά ονόματα πρώτης γραμμής που δεν έχει εισιτήριο, σωστά? Εχεις καταλάβει πως ‘βγαίνουν’ οι διοργανωτές όταν δεν έχουν καθόλου έσοδα από εισιτήρια? Αρκούν οι χορηγίες?
Είναι ένα πράγμα που αναρωτιόμουν τόσο καιρό και φέτος κατάλαβα τι γίνεται. Υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος λέει πως όταν κάνεις κάποιες δουλειές για φιλανθρωπικό σκοπό έχεις δικαίωμα να κρατήσεις το 15% ώστε να καλύψεις τα έξοδά σου. Οταν εταιρίες όπως οι Mastercard, Nikon, Bayer και άλλες αντίστοιχης δυναμικής είναι χορηγοί, τότε αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολα μαζεύεται από τους διοργανωτές ένα 7ψηφιο ποσό. Οπότε καταλαβαίνεις…

aLive: Βλέποντας την εταιρία Fotis Sound του ‘δικού’ μας Φώτη Τζόκα εν δράσει και εκ των έσω στα πλαίσια του φεστιβάλ, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου?
Οπως είπα η Fotissound έχει άρτιο εξοπλισμό και το προσωπικό κατέχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους και μεγέθους φεστιβάλ και διοργανώσεις. Changeover των 15 λεπτών είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις σετ τέτοια φεστιβάλ, και όντως αυτό γινόταν σε 15 λεπτά. Εκει φαίνεται πραγματικά η εμπειρία των τεχνικών και πως λειτουργεί ο καθένας στον τομέα της αρμοδιότητάς του. Και κάπως έτσι στο τέλος βλέπεις ένα τέλειο αποτέλεσμα. 

aLive: Πόσες σκηνές περιλαμβάνει το φεστιβάλ?
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 5 σκηνές αλλά όχι όλες με Live, καθώς υπήρχαν και σκηνές που τις έτρεχαν αποκλειστικά οι χορηγοί με djset.

aLive: Ο Fotis είχε αναλάβει την κάλυψη όλων των σκηνών, ή υπήρχαν συνεργασίες με άλλες rental εταιρίες στον τομέα αυτό?
Δεν είχε παροχή υπηρεσιών από το Φωτη. Εκεί απλά έκανε dryhire σε κάποιες εταιρίες που χρειάστηκαν καμπίνες

aLive: Τι σύστημα χρησιμοποιήθηκε στο main stage για την κάλυψη ενός τόσο μεγάλου κοινού και πως σεταρίστηκε αυτό?
Είχαμε αποκλειστικά στην διάθεση μας συστήματα της L-Acoustics.
Ως Main PA χρησιμοποιήσαμε τα εξής:
L-R: 24 K1+12 K2 downfill
LL-RR: 24 K1 + 12 K2
Frontfill: 5 Arcs II στην κάθε πλευρά
Centercluster: 9 KARA
Συνολικά χρησιμοποιήσαμε και 128 SB28
Χρησιμοποιήθηκε επίσης 1 Delayline με 8 tower με τον κάθε tower να περιλαμβάνει 2 cluster line array ηχείων. Το κάθε cluster περιελάμβανε 14 V DOSC

Πίσω ακριβώς από το FOH Tower χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα AERO8A της DAS AUDIO (5 καμπίνες σε κάθε πλευρά). Ολο το σύστημα που περιέγραψα οδηγήθηκε από ενισχυτές LA8 και από επεξεργαστές χρησιμοποιήθηκαν 4 Galileo 616 και 1 Dolby Lake 412. Οι systemengineer χρησιμοποίησαν κατά βάση Smaart και Tuning capture.

aLive: Και από monitoring?
Οσον αφορά το Monitoring είχαμε στην διάθεση των καλλιτεχνών πληθώρα από wedge XT115 HiQ. Οσον αφορά τα Sidefill χρησιμοποιήσαμε 2 SB28 και 2 ARCSII ανά πλευρά και 2 SB18 + Arcs wide και όλο αυτό x 2 όσον αφορά τα drumfill ή το dj monitoring. Εφεδρικό βρισκόταν και ένα dvsub + 3 dvdosc x2 για τον οποιοδήποτε drummer ή dj το επιθυμούσε…

aLive Ποια ήταν τα συστήματα στις επιμέρους σκηνές?
Στις επιμέρους σκηνές υπήρχαν L-Acoustics KARA που επίσης είχαν νοικιαστεί από το Φώτη, ενώ είχε προμηθεύσει εξοπλισμό και μια άλλη εταιρία με ηχεία της Outline. 

aLive: Κάπου ανέφερες ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν υπήρξαν καθόλου αναλογικές κονσόλες στο φεστιβάλ. Κάτι δείχνει αυτό μάλλον έτσι?
Η αλήθεια είναι πως στενοχωρήθηκα που δεν είδα μια XL4! Θα έπαιζα προσωπικά μόνο σε αυτή (χα χα χα)…. Ναι όντως δεν είχε και δεν ήρθε και κανένας με μια αναλογική κονσόλα και ήταν κρίμα. Ως Maindesk είχαμε μια Avid Venue D-Show και μια Profile και ατο stage μια Venue profile. Οφείλω να πω πως αυτοί που ήρθαν έφερναν DiGiCo SD7, SD10 και SD5 και είχε απίστευτα πολλά γκρουπ με Midas Pro2 και Pro1. Για παράδειγμα, αν έπαιξαν 20 συγκροτήματα οι 10 είχαν μια Midas Pro2 ή Pro1, είτε σαν FOH είτε σαν Monitor κονσόλα. Εκτός από αυτές, μια μπάντα έφερε και μια Soundcraft Vi1. Από εκεί καταλαβαίνεις πλέον πως τα γκρουπ που παίζουν σε μεγάλα φεστιβάλ πλέον δεν έχουν το κόμπλεξ αν είναι η κονσόλα μικρή. Ενας φίλος Γερμανός που βγαίνει world tour με ένα γκρουπ Γερμανικό που παίζει punk, βγαίνει με μια SL3 Avid. Ακούει διάφορα κατά καιρούς, όπως «πότισε την να μεγαλώσει ή μην στεναχωριέσαι θα γίνει και αυτή μεγάλη όπως οι άλλες» και κάτι τέτοια… Αλλα εκεί πάει το πράγμα όταν βλέπεις μεγάλες μπάντες να έρχονται με τα μιξεράκια τους θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα.

aLive: Αλήθεια πόσο μεγάλη είναι η εταιρία του Φώτη και δεν αναφέρομαι μόνο σε εξοπλισμό αλλά και σε οργάνωση και νοοτροπία…
Εχει 40 άτομα μόνιμο προσωπικό. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Από αυτούς οι 4 αν δεν κάνω λάθος είναι ηλεκτρονικοί. Και έχει και έναν που κατασκευάζει όλα τα flightcase.Επίσης έχει δυο τεράστιες αποθήκες κι ένα στόλο από αυτοκίνητα (3 νταλίκες 12μετρες, ένα στόλο από 814 και άλλα πολλά…). Η Πολωνία σαν γεωγραφικό σημείο και η έδρα του στο Πόζναν της Πολωνίας, του επιτρέπει να κινηθεί σε όλη εκείνη την γωνιά. Από Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, χώρες της Βαλτικής, Ρωσία, Ουκρανία, Σκανδιναβικές χώρες κλπ Η γεωγραφική τοποθεσία μιας χώρας παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη ενός κράτους αλλά και μιας εταιρίας, έτσι όταν είσαι καλός και παρέχεις άρτιο εξοπλισμό και καλές παροχές υπηρεσιών αναπτύσσεσαι άνετα και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις γειτονικές χώρες. Αυτό ισχύει απόλυτα και για το Φώτη. Και πιστεύω αυτό είναι που τον έκανε ότι τον έκανε το οτι αναπτύχθηκε και εκτός Πολωνίας και έτσι αναγκαστικά θέλοντας και μη αναπτύχθηκε έτσι η εταιρία. Περιττό να σου πω πως καλλιτέχνες πρώτης γραμμής που θα κάνουν κάποια δουλειά στη ‘γωνιά του’ ζητάνε αποκλειστικά το Φώτη.
Καλλιτέχνες και μπάντες πρώτης κλάσης όπως οι Metallica, Bruce Spingsteen, Elton John, Bocceli, και δεκάδες άλλοι.  Τον εμπιστεύονται πάρα πολλά καλλιτεχνικά γραφεία και εταιρίες παραγωγής. Και πίστεψέ με, σ’ αυτά τα μεγέθη το κόστος είναι δευτερεύων παράγοντας. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η ποιότητα της δουλειάς και αυτό απέδειξε ο Φώτης πως το ‘έχει’ σε υψηλό επίπεδο και όσον αφορά τον εξοπλισμό και όσον αφορά το προσωπικό.
Ενα επίσης θετικό γεγονός είναι ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες σε rental εταιρίες τέτοιου διαμετρήματος προσφέρουν συχνά σεμινάρια, προκειμένου οι τεχνικοί να είναι πάντα ενημερωμένοι και άριστα προετοιμασμένοι. Ενα ακόμα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας όχι μόνο του Φώτη αλλά όλων των εταιριών, οφείλεται στο ότι δεν ανακατεύτηκαν με πολλά πράγματα. Είπαν θα κάνουν μόνο ήχο κι εκεί έμειναν. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ βασικό αυτό για πολλούς λόγους Πρώτον διότι όταν ανακατεύεσαι με πολλά ουσιαστικά μένεις στάσιμος σε όλα και παράλληλα σου φεύγουν και αρκετά χρήματα και κάπου χάνεται ο έλεγχος.

aLive:
Πες μας τις εντυπώσεις σου για τη γενικότερη εγκατάσταση και την τεχνική οργάνωση ενός τόσο απαιτητικού φεστιβάλ (φώτα, visual, ρευμα.κλπ)…
Ολη η εγκατάσταση ξεκίνησε 12 μέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Ηταν όλα προγραμματισμένα στο λεπτό. Υπήρχε από την πρώτη μέρα 18ωρο cattering, όσο δηλαδή ήταν εκεί εργάτες και τεχνικοί.  Σ’ αυτό το Φεστιβαλ κυρίαρχο ρόλο παίζει ο ηχητικός εξοπλισμός, αλλά και τα φώτα δεν ήταν φτωχά. Ειχε σίγουρα 150 κεφαλές μέσα. Κυριάρχησαν τα Sharpy της Clay Paky, τα VL3500 και VL3500 wash της Varilite. Εντυπωσιακά ήταν τα Matrix της Jarag ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αρκετά Αtomic 3000. Δεν υπήρξε κάτι τρελό, απλά κρεμασμένες οριζόντιες τράσες. Ηταν καθαρά rock&roll φάση, χωρίς πολλά – πολλά… Βεβαίως, αρκετά συγκροτήματα έφεραν δικά τους επιπλέον Φώτα, σαν κομμάτι του show τους. Ηρθαν λοιπόν αρκετά Mythos της Clay Paky, αρκετά Viper της Martin, ενώ ένα γκρουπ θυμάμαι ότι έφερε 100 Martin MAC101 Led wash. Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιοι ήταν… Από κονσόλες φωτισμού δεν είδα τι χρησιμοποιήθηκα γιατί ήταν στον πρώτο όροφο και δεν είχα την ευκαιρία να πάω εκεί. Το Visual χρησιμοποιήθηκε καθαρά και μόνο σαν αναμετάδοση του γεγονότος της σκηνής, με τις οθόνες να εγκαθίστανται αριστερά – δεξιά της σκηνής και πίσω ακριβώς από το FOH tower.

aLive: Οσον αφορά τη διοργάνωση τι σου έκανε εντύπωση?
Αυτό που μου έκανε εντύπωση επίσης, ήταν οι ομάδες ασφαλείας και ο τρόπος που επενέβαιναν. Υπήρχαν διάφοροι παρατηρητές από ψηλά και έδιναν σήμα αν έβλεπαν κάτι ύποπτο, περίεργο ή υπερβολικό. Μέσα σε 2-3 λεπτά ήταν εκεί οι ομάδες ασφαλείας και βλέποντάς τους από ψηλά η επέμβασή τους έμοιαζε με φίδι που περνούσε ανάμεσα από τον κόσμο για να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο της επέμβασης. Αντίστοιχα εξαιρετική δουλειά έκαναν και οι διασώστες. Η ασφάλεια, η πυροσβεστική, οι γιατροί, τα ασθενοφόρα, όλοι ήταν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Ξέρεις με τέτοιο μέγεθος κοινού κυριολεκτικά χάνεις τη μπάλα. Σε όλους αυτούς τους τομείς φάνηκε ξεκάθαρα η εμπειρία του διοργανωτή και των συνεργατών του..

aLive: Ντίμη, έχοντας αντίστοιχες εμπειρίες από το εξωτερικό, ενώ γνωρίζεις παράλληλα και την Ελληνική νοοτροπία, που πιστεύεις ότι διαφέρει ή υστερεί η Ελληνική αγορά…
Η Ελληνική αγορά και ειδικά οι εταιρίες PA νομίζω ότι πρέπει να γυρίσουν στο ρεαλισμό και να καταλάβουν επιτέλους την έννοια του budget. Να πάρουνε στυλό, χαρτί και κομπιουτεράκι και να κάνουν έναν υπολογισμό. Να δούνε πραγματικά τι μένει και αν συμφέρει να κάνουν αυτό που κάνουν έτσι όπως το κάνουν. Και να μη μένουν ικανοποιημένοι όταν μένουν 300-500 ευρώ ανά δουλειά. Για να πάρουν 300-500€ δεν χρειάζεται να κάνουν επενδύσεις 6ψήφιες. Και στο τελος να έχουν να πληρώνουν ΟΑΕΕ, ρεύμα, πετρέλαιο, αναλώσιμα, ανταλλακτικά, φθορές κτλ και να μη μένει τίποτα. Να γίνονται επενδύσεις, δε λέω το αντίθετο. Απλά να γίνονται μόνο όταν το μηχάνημα που θα αποκτηθεί θα φέρει τα λεφτά του και θα τους δώσει και ένα ικανό μεροκάματο. Δεν είναι δυνατόν για να κάνει κάποιος μια περιοδεία να δίνει ένα σκασμό λεφτά σε επενδύσεις και στο τέλος να μην του μένει τίποτα. Είναι λάθος επιχειρηματικό αυτό. Επίσης θεωρώ ότι οι Ελληνες PAτζήδες πρέπει να μάθουν να λένε και μια ακόμα λέξη: ΟΧΙ δεν μπορώ με αυτά τα λεφτά, ή αν θέλετε έχω αυτό και τέλος…

Το άλλο μοντέλο που μπορεί να σώσει την κατάσταση στα μέρη μας, είναι το μοντέλο του dry hire. Δεν είναι ανάγκη να αγοράζονται όλα και μετά να μένουν στην αποθήκη μας. Μπορούν κάλλιστα να νοικιάζονται. Αλλα για να δεις τι συμφέρει, πρέπει να τα υπολογίσεις. Ισως είναι η μοναδική αγορά που ακόμα και μέσα στην κρίση μπορεί να προοδεύσει και να υπάρξει ανάπτυξη.
Ας δούμε μπροστά επιτέλους και μην νοσταλγούμε άρρωστα επιχειρηματικά χρόνια της τελευταίας εικοσαετίας! Ευχαριστώ….

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση