Διαφήμιση
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2023 13:58

Ένα μικρό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη, αποτέλεσε για 50ή φορά το παγκόσμιο κέντρο κιν/φου, με τη Meyer Sound να φροντίζει τον ήχο του φεστιβάλ…

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένα μικρό θέρετρο που βρίσκεται ψηλά στα Βραχώδη Όρη του Κολοράντο ήταν το κέντρο του κόσμου του κινηματογράφου, καθώς δεκάδες πρόσωπα της κινηματογραφικής βιομηχανίας συγκεντρώθηκαν για την 50ή επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride.
Η Meyer Sound ήταν και πάλι βασικός υποστηρικτής του φεστιβάλ, επιστρέφοντας φέτος ως Signature Sponsor και Cinema Sound Partner. Τα ηχητικά συστήματα κινηματογράφου Meyer Sound μετέφεραν τα soundtrack σε τέσσερα από τα κύρια θέατρα του φεστιβάλ, τρία από τα οποία ήταν χώροι που ανακαινίστηκαν προσωρινά για τις εορταστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

 «Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride εκτιμά πολύ τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Meyer Sound», ανέφερε η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Julie Huntsinger, «καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τα εξαιρετικά ηχητικά τους συστήματα στο περιβάλλον του φεστιβάλ μας για να υποστηρίξουμε τους παγκοσμίου φήμης κινηματογραφιστές μας».

Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride έχει κερδίσει τη φήμη της «πύλης προς τη σεζόν των βραβείων», με μια εντυπωσιακή λίστα ταινιών που βραβεύτηκαν με Όσκαρ που κάνουν το ντεμπούτο τους είτε στον κόσμο είτε στο δυτικό ημισφαίριο, εδώ σ’ αυτήν την πάλαι ποτέ πόλη εξόρυξης.

Ορισμένες ταινίες που αποκαλύφθηκαν στο Telluride και υπόσχονται να διεκδικήσουν κορυφαίες διακρίσεις τη βραδιά των Όσκαρ είναι οι Rustin, Saltburn, All of Us Strangers, Poor Things, The Holdovers και Nyad. Η σημασία του φεστιβάλ υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι σκηνοθέτες παραβρέθηκαν στο  Telluride για τις πρεμιέρες ταινιών τους.

«Συγχαίρουμε όλους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride για τον μισό αιώνα επιτυχίας τους», ανέφερε σε δήλωσή της η Helen Meyer, για να συμπλήρώσει «είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος του για πάνω από 10 χρόνια. Το Telluride μας δίνει μια σπάνια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες ήχου του κινηματογράφου στην παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα».
Τρία από τα μεγάλα προσωρινά θέατρα, το Palm (650 θέσεις), το Galaxy (500 θέσεις) και το Werner Herzog Theatre (650 θέσεις) είναι εξοπλισμένα με συστήματα cinema loudspeakers της Meyer Sound και LFE ηχεία. Και τα τρία έχουν κινηματογραφικά ηχεία Acheron και Acheron LF για τα κανάλια LCR και όλα διαθέτουν κινηματογραφικά υπογούφερ X-800C (από 10 στο Palm και στο Herzog και 9 στο Galaxy. Για τα κανάλια του surround χρησιμοποιούνται τα ηχεία HMS-10.

Το οικείο Nugget (165 θέσεων), ο μοναδικός μόνιμος κινηματογράφος της μικρής αυτής πόλης, διαθέτει επίσης μεγάφωνα οθόνης Acheron, αλλά χωρίς μονάδες LFE, και μόνο πέντε από τα κινηματογραφικά υπογούφερ X 800C. Τα Surround που χρησιμοποιούνται εδώ είναι τα πιο μικροκαμωμένα μοντέλα, HMS-5.

Για τα συνέδρεια και τα Q&A sessions που έλαβαν χώρα μετά τις προβολές, χρησιμοποιήθηκαν συστήματα UPQ-1P και UPJ-1P, συνοδευόμενα από τα sub 750-LFC και τα Amie-Sub.

Σημειωτέοον ότι τα συστήματα της Meyer χρησιμοποιούνται σε πολλούς εμβληματικούς χώρους της κιν/φικής βιομηχανίας και κορυφαίες αίθουσες προβολής, όπως το DGA Theatre στο Λος Άντζελες, που λειτουργεί από το Director's Guild of America, το Rose Theatre of Jazz στο Lincoln Center, που αποτελεί μια προτιμώμενη τοποθεσία για πολλές πρεμιέρες ταινιών στη Νέα Υόρκη και σε πολλές ακόμα κιν/φικές αίθουσες. Επίσης, τα monitor συστήματα της Meyer Sound χρησιμοποιούνται σε κορυφαία στούντιο παραγωγής σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Skywalker Sound και Newman Scoring Stage στο Fox Studio Lot στην Καλιφόρνια όπου πραγματοποιούνται οι παραγωγές της  Warner Bros, τα De Lane Lea στο Λονδίνο, Rotor Film στο Πότσνταμ στη Γερμανία, Semillero Estudios στη Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό, Toei Studios στο Κιότο στην Ιαπωνία και Soundfirm στη Μελβούρνη της Αυστραλίας μεταξύ πολλών άλλων.

Η δια βίου δέσμευση του συνιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Meyer Sound John Meyer για τη βελτίωση του κινηματογραφικού ήχου αναγνωρίστηκε προσφάτων με κάθε επισημότητα, όταν του απονεμήθηκε το 2022 το Samuel L. Warner Memorial Medal από την SMPTE.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της Meyer Sound στα μέρη μας θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems…

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση