Διαφήμιση
Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2023 10:38

Η 1η εγκατάσταση PANTHER σε club. Μόνο που δεν πρόκειται για οποιοδήποτε club...

Το The Fillmore, ένα ξεχωριστό τοπόσημο του Σαν Φρανσίσκο, και αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος χώρος στην ιστορία της ροκ, υπόσχεται να ενισχύσει περαιτέρω την εμβληματική του θέση στο μέλλον χάρη στην αναβάθμιση του ηχητικού του συστήματος με τη νέα ναυαρχίδα της Meyer Sound, το PANTHER.

Το The Fillmore, το οποίο ανήκει και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Live Nation από το 2007, δεν στηρίζεται μόνο στο θρυλικό παρελθόν του, αντιθέτως συμβάλει ενεργά στην ανάδεξη ανερχόμενων καλλιτεχνών του σήμερα, αλλά και καταξιωμένων σταρ παγκόσμιας κλάσης. Εξ’ και η ηχητική του εγκατάσταση θα έπρεπε να ήταν ανάλογη.

«Το προηγούμενο σύστημα Meyer Sound που είχαμε κράτησε τη φήμη μας ψηλά για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια», σημειώνει ο Matt Lawsky, που από το 1999 ανήκει στο προσωπικό του The Fillmore, ενώ από το 2011 είναι ο διευθυντής παραγωγής του club. «Αλλά ήταν ξεκάθαρα καιρός να προχωρήσουμε. Είχαμε εξετάσει πρώτα τα LEOPARD ως την καλύτερη δυνατή λύση, αλλά ο συγχρονισμός λειτούργησε τέλεια, διότι  τη στιγμή που η Live Nation μας έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση σε νέο σύστημα, είχε μόλις βγεί το PANTHER. Ετσι, η εταιρία Ultra Sound που μας προμήθευσε το σύστημα και ανέλαβε και την εγκατάσταση και το σετάρισμά του, μας υπέδειξε ότι το PANTHER θα κάλυπτε ακόμα καλύτερα τις ανάκγες μας, ενώ μας είπε ότι θα χρειαζόμαστε μόνο επτά καμπίνες ανά πλευρά, ενώ με το LEOPARD θα χρειαζόμασταν 10 ή περισσότερες καμπίνες στην πλευρά. Έτσι, χρησιμοποιήσαμε την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Meyer Sound.”

Σημειωτέον πως όταν το The Fillmore άνοιξε ξανά το 1994, μετά από ένα πενταετές κλείσιμο λόγω ζημιών από σεισμό, η UltraSound εγκατέστησε ένα σύστημα Meyer Sound MSL-3 στο χώρο. Η ίδια εταιρία τα επόμενα χρόνια εγκατέστησε ένα σύστημα MICA με M3D Subs, για να φτάσουμε έτσι στο σήμερα και στο φετινό σύστημα PANTHER. «Ήταν τιμή μου που παρείχα όλα τα συστήματα ήχου στο The Fillmore για σχεδόν τρεις δεκαετίες», ανέφερε ο CEO της UltraSound, Derek Featherstone. «Και όλα προέρχονται από τη Meyer Sound».

Σημειωτέον, ότι το εργαστάσιο και τα κεντρικά γραφεία της Meyer Sound βρίσκονται στην ίδια γειτονιά με το διάσημο club, «μια πολυτέλεια που έχουν ελάχιστα club στον κόσμο και φυσικά δεν θα την αφήναμε ανεκμετάλλευτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Matt Lawsky.
Με χωρητικότητα μόλις 1.200 ατόμων, το The Fillmore δραστηριοποιείται ως club και ως Live venue και αποτελεί τον πρώτο τέτοιο χώρο στον κόσμο, που φιλοξενεί ένα σύστημα PANTHER. Εκτός από τις δυο συστοιχίες PANTHER δεξιά – αριστερά που περιλαμβάνουν επτά καμπίνες η καθεμία, χρησιμοποιούνται και δύο ηχεία ULTRA X40 ως front fill καθώς κι ένα τρίτο ULTRA-X40 ως center fill.

To low end έχει ανατεθεί προσωρινά στα 1100 LFC, εν αναμονή της αντικατάστασής τους από τα νέα sub 2100 LFC που αναμένονται αργότερα φέτος. Στη σκηνή για τους καλλιτέχνες χρησιμοποιούνται 10 monitor MJF 210.

Για τους ιδρυτές της Meyer Sound, John και Helen Meyer, η τελευταία αναβάθμιση του χώρου συνεχίζει μια μακρά παράδοση υποστήριξης των τεχνών στην περιοχή Bay Area. «Εργχόμαστα σε συναυλίας και παραστάσεις εδώ, ήδη από τη δεκαετία του 60, οπότε όλο αυτό είναι ξεχωριστό για εμάς», θυμήθηκε η Helen Meyer στην τελετή εγκαινίων του συστήματος. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εδώ στο The Fillmore, τη Live Nation και την UltraSound. Είμαστε όλοι μας ντόπιοι εδώ στη Bay Area, και αυτό είναι που μας αρέσει να κάνουμε. Είναι στο DNA μας. Ελπίζουμε όλοι να απολαύσουν το αποτέλεσμα» συμπλήρωσε η Helen Meyer.
Κατά τη διάρκεια των 6 δεκαετιών της ιστορίας του, το The Fillmore έχει φιλοξενήσει κυριολεκτικά τους πάντες από τη ρόκ σκηνή, αλλά και όλους τους θρύλους της μπλουζ, της τζαζ, της σόουλ και της ραπ. Σήμερα, ο χώρος συνεχίζει αυτή την παράδοση με ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα που καλύπτει όχι μόνο τη ροκ μουσική και όλα τα είδη της, αλλά και τη Latin, τη ρέγκε, το hip-hop, το R&B και την ποπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της Meyer Sound στα μέρη μας θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems…

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση