Διαφήμιση
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2023 17:50

“Πολυτελείς Ακροάσεις” από τη Meyer Sound

Ως το νεότερο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι, το Atlantis The Royal προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες του, αιχμαλωτίζοντας όλες τις αισθήσεις. Το οικοδόμημα των 43 ορόφων, με τα 795 δωμάτια, τραβά τα βλέμματα με μια επιβλητική αλλά σύγχρονη πρόσοψη, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται και 17 εστιατόρια.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ωστόσο δεν ‘ξέχασαν’ τα αυτιά των επισκεπτών τους και έτσι σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου δημιούργησαν ελεγχόμενο ακουστικό περιβάλλον και εγκατέστησαν περισσότερα από 400 (διακριτικά τοποθετημένα) αυτοενισχυόμενα ηχεία της Meyer Sound.

Περιτριγυρισμένο από τα νερά του Περσικού Κόλπου, το Atlantis The Royal άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2023. Οι επενδυτές του ξενοδοχείου (η εταιρία Investment Corporation of Dubai), κατέστησαν σαφές σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι μόνο τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των προμηθευτών κάθε είδους και κάθε προϊόντος που θα έμπαινε στο ξενοδοχείο.

Οσον αφορά τα ηχοσυστήματα, αυτά δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να παρέμβουν στην οπτική αισθητική των χώρων, και αυτό αφορούσε τόσο τα εστιατόρια, όσο και τους πιο κοινόχρηστους χώρους.
Ετσι, η εταιρία Mediatech (η media consultant του έργου) προδιέγραψε τέσσερα μοντέλα που ενσωματώνουν την αποκλειστική τεχνολογία IntelligentDC της Meyer Sound: το λιλιπούτειο ηχείο MM‑4XP, το εξαιρετικά συμπαγές UP-4XP, το μεγάφωνο οροφής Ashby‑8C και το υπογούφερ μινιατούρα MM‑10. Για τους μεγαλύτερους χώρους (αίθουσες χορού κλπ) προτάθηκαν οι στήλες CAL της Meyer Sound.

Ο συνεργάτης της Meyer Sound στην περιοχή, η Systech Μέσης Ανατολής, συντόνισε όλα τα logistics που αφορούν τα μεγάφωνα, συνεργαζόμενη με τους AV και IT integrators του έργου, την εταιρία GBM.

Οι κομψοί χώροι φαγητού παρουσίαζαν την κύρια πρόκληση της παροχής μιας ακουστικής εμπειρίας που γεμίζει το δωμάτιο με γεμάτο ήχο που ήταν ευχάριστα υποβλητικός αλλά ποτέ επιθετικός. «Στο Atlantis The Royal προσφέρουμε εξατομικευμένες εμπειρίες στους επισκέπτες μας», σημειώνει ο Richard Carter, Διευθυντής Audio Visual Facilities ATR, Atlantis Dubai. «Ως μέρος αυτών των εμπειριών, η ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας στα εστιατόριά μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς. Η χρήση των διακριτικών συστημάτων ήχου της Meyer για την αναπαραγωγή μουσικής σε αυτούος τους χώρους, έχει αποδειχθεί μεγάλο πλεονέκτημα».

Η ενημέρωση για τα συστήματα ήχου παραδόθηκε στη Mediatech το 2017 και το τεράστιο έργο αυτό καθυστέρησε, όπως είναι κατανοητό, λόγω των παγκόσμιων επιπτώσεων της πανδημίας. Όταν η κατασκευή είχε προχωρήσει στο σημείο όπου απαιτούνταν τα ηχεία, η Meyer Sound είχε διακόψει την παραγωγή του UP-4XP και το αντικατέστησε με το στενότερο UP-4slim. Αν και οι τεχνικές επιδόσεις ήταν συγκρίσιμες, οι αλλαγές στις διαστάσεις απαιτούσαν ορισμένες προσαρμογές στις κατασκευές.
Για να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες, η Meyer Sound επανέφερε το UP-4XP από τη ‘συνταξιοδότηση’, δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη παρτίδα αποκλειστικά για το εν λόγω έργο, ενώ το φινίρισμα των καμπινών τους έγινε με τα χρώματα RAL που απαιτήθηκαν από τον πελάτη.

Μεταξύ των πολλών χώρων εστίασης, το Gastronomy του τρίτου ορόφου — με καθίσματα για 950 άτομα — παρουσίαζε μια ιδιαίτερη πρόκληση στον τομέα του ήχου, λόγω του μεγέθους του και των πολλαπλών θεματικών του περιοχών. Για να παρέχει τη μέγιστη ευελιξία, το σύστημα χωρίστηκε σε 15 διακριτές περιοχές. «Οι προκλήσεις για την παροχή ήχου στo Gastronomy αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με τη Meyer Sound», ανέφερε ο Richard Carter. «Και, όπου χρειαζόταν, μπορούσαμε να ελέγχουμε μεμονωμένα κάθε ηχείο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να καλύπτουμε και να ελέγχουμε με ακρίβεια κάθε περιοχή».

Στους άλλους χώρους εστίασης όπως στο Dinner by Heston Blumenthal, εγκαταστάθηκαν 32 λιλιπούτεια MM-4XP και τέσσερα υπογούφερ MM-10, ενώ στο La Mer με θέμα το Περού, τοποθετήθηκαν 21 MM-4XP και τρία MM-10. Παρόμοια συστήματα τοποθετήθηκαν στο Jaleo, στο Cloud 22 του 22ου ορόφου και τις κοντινές καμπάνες δίπλα στην πισίνα με 32 καμπίνες UP-4XP και 45 MM-4XP που υποστηρίζονται από 23 υπογούφερ MM-10, να φροντίζουν για τον ήχο.

Στους περισσότερους χώρους εστίασης, ο ήχος αποτελεί μια ευχάριστη υπόκρουση, με δεδομένα τη σωστή κάλυψη και την πιστότητα της Meyer.
Ωστόσο, στο Resonance Bar της Heston, ο ενθουσιασμός (και η στάθμη) μπορεί να αυξηθεί λίγο παραπάνω όταν ο ήλιος δύει και αναλάβει τη διασκέδαση των θαμώνων ο μόνιμος DJ. Με δώδεκα ηχεία UP-4XP συνοδευόμενα από τέσσερα υπογούφερ MM-10, το επίπεδο της στάθμης μπορεί να φτάσει άνετα έως τα 105dB με μηδενική παραμόρφωση.

Για μεγαλύτερες εσωτερικές συγκεντρώσεις (διαλέξεις, συνέδρια, εορταστικά δείπνα, κ.λπ.), το Atlantis The Royal προσφέρει μια αίθουσα χορού 10.000 m2 που μπορεί να χωριστεί σε τρεις ξεχωριστούς χώρους με κινητά διαχωριστικά. Κάθε μία εξ αυτών, είναι εξοπλισμένη με ένα ζεύγος ηχείων column array CAL 32 της Meyer Sound.

«Αυτό το έργο δεν ήταν χωρίς προκλήσεις για εμάς, αλλά χάρη στην επιμέλεια και τις ικανότητες των συνεργατών μας, τα διαχειριστήκαμε όλα με τον κατάλληλο τρόπο και όλα πήγανε εξαιρετικά», λέει ο Granata της Meyer Sound.
«Στη Meyer Sound, ήμασταν στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε σε ένα έργο που - σε γενικές γραμμές - έχει ανεβάσει σε υψηλότατα επίπεδα τον πήχη στον κλάδο της φιλοξενίας”.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Meyer sound για την εν λόγω εγκατάσταση μπορείτε να το δείτε εδώ...

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της Meyer Sound στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση