Διαφήμιση
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2022 14:44

Η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το BON STUDIO, ανέλαβε τον μετασχηματισμό των Studio 1 & 3 του Μεγάρου της ΕΡΤ με νέες Led Wall οθόνες...

Από την εταιρία Bon Studio λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την εγκατάσταση νέων Led Wall οθονών της Samsung Electronics στα Studio 1 & 3 του Μεγάρου της ΕΡΤ…

Δελτίο Τύπου – Bon Studio
«Η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία επαγγελματικών συστημάτων ήχου και εικόνας, BON STUDIO S.A., ανέλαβε τον ολικό μετασχηματισμό των Studio 1 και 3 του Μεγάρου της ΕΡΤ, με την παροχή και εγκατάσταση μίας σειράς Led Wall οθονών. Το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία BON STUDIO κατόπιν διαγωνισμού που προκήρυξε η ΕΡΤ και αφορούσε το σχεδιασμό των κύριων οθονών των στούντιο του σταθμού με κάθετες λύσεις που καλύπτουν τηλεοπτικές ανάγκες και διασφαλίζουν την εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.

Η Samsung από κοινού με το BON STUDIO ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του έργου, εγκαθιστώντας εκατό ογδόντα εφτά (187) LED οθόνες IF020R που συνέθεσαν συνολικά 8 LED Walls συνολικού εμβαδού 79 τετραγωνικών μέτρων. Οι LED οθόνες SAMSUNG IF020R παρέχουν κορυφαία ποιότητα εικόνας στην κατηγορία τους και υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Επίσης, διασφαλίζουν ευκολία στην εγκατάσταση ανεξαρτήτως περιορισμών του χώρου, αλλά και κάλυψη μελλοντικών αναγκών του σταθμού. Χάρη στην υψηλή ανάλυση που διαθέτουν οι συγκεκριμένες LED οθόνες και στην πυκνότητα των LED (pixel pitch), αποτελούν την ιδανική λύση για τηλεοπτικά πλατό, αφού ελαχιστοποιείται το scaling και το φαινόμενο Moire (κάτι πολύ σημαντικό στο χώρο του Broadcasting), εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή απεικόνιση μέσω των καμερών.

H νέα τηλεοπτική σεζόν, που ξεκίνησε από τις 4 Σεπτεμβρίου, βρίσκει τα studio της ΕΡΤ εξοπλισμένα με λύσεις τελευταίας τεχνολογίας και ποιότητα υψηλών προδιαγραφών. Οι κορυφαίες λύσεις ψηφιακής σήμανσης της Samsung σε συνδυασμό με τη βαθιά τεχνογνωσία του BON STUDIO σε συστήματα ήχου και εικόνας, εγγυώνται την καλύτερη δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία. Παράλληλα, η εύκολη εγκατάστασή τους συνέβαλλε στην έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί.

Η Samsung, κατέχοντας ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά ως κατασκευαστής ψηφιακών σημάνσεων, προωθεί καινοτόμες τεχνολογίες και εξατομικευμένες λύσεις ψηφιακής σήμανσης, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό και φαινομενικά ατελείωτο σκηνικό για εμβληματική απεικόνιση περιεχομένου. Τα Led Walls που εγκαταστάθηκαν στα studio της δημόσιας τηλεόρασης εξασφαλίζουν αδιάληπτη λειτουργία του συστήματος, το οποίο είναι απαραίτητο και προαπαιτούμενο σε τηλεοπτικές εγκαταστάσεις.

Ο Άρης Κοντιζάς, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στον τομέα λειτουργίας της ΕΡΤ, αναφέρει: «Σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των LED Walls στα studio 1 & 3 της ΕΡΤ τα οποία παράγουν το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ επιπρόσθετα και του νέου 24ωρου καναλιού ERTnews οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μας είναι οι καλύτερες. Ήθελα αρχικά να σας αναφέρω ότι ο χρόνος παράδοσης και εγκατάστασης τηρήθηκε στο ακέραιο πράγμα σημαντικό για ένα σταθμό σε πλήρη λειτουργία. Το συνεργείο εγκατάστασης κατά την διάρκεια της εφαρμογής των LED στην υπερκείμενη σιδηροκατασκευή έλυσε όλες τις μικρές αλλά υπαρκτές δυσκολίες που προέκυψαν. Τέλος το αποτέλεσμα της εικόνας μπροστά στο οποίο βρεθήκαμε όλοι είναι πέραν πάσης προσδοκίας τέλειο. Ίσως είναι υπερβολική η έκφραση αλλά αποτυπώνει κυρίως την έκπληξη μας για την ποιότητα της εικόνας συγκριτικά με όσα μέχρι εκείνη την στιγμή είχε χρησιμοποιήσει ο σταθμός μας ως LED Walls. Ελπίζω η επιλογή μας να έχει και την ανάλογη αντοχή στο βάθος του χρόνου.»

Ο Γιώργος Τσαούσης, Επικεφαλής του τμήματος Consumer Electronics της Samsung Electronics σε Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμμετέχουμε, σε συνεργασία με το BON STUDIO, στην υλοποίηση του έργου για τον μετασχηματισμό των studios της ΕΡΤ. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των κορυφαίων λύσεων ψηφιακής σήμανσης της Samsung, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας και δημιουργίας συναρπαστικών εμπειριών θέασης. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την εμπιστοσύνη της και τo BON STUDIO για την άριστη συνεργασία, που συνέβαλε στο εντυπωσιακό τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα των νέων studios της ΕΡΤ».

Περισσότερες πληροφρίες θα σας δώσουν στην εταιρία BON STUDIO…

Επαφή
BON STUDIO

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση