Διαφήμιση
Τρίτη, 25 Αύγουστος 2020 23:11

Principote σημαίνει πολυτέλεια, υψηλή αισθητική & γαστρονομική εμπειρία. Από φέτος το Principote είναι συνώνυμο και της υψηλής ηχητικής πιστότητας…

του Βασίλη Λαδονικόλα

To Principote, ένα από τα καλύτερα και δημοφιλέστερα beach club-restaurant της Μυκόνου, βρίσκεται στην παρθένα παραλία του Πανόρμου και είναι πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό κάλλος του τοπίου, δίνοντας την εντύπωση ότι αποτελεί τη φυσική του συνέχεια…

Η υψηλή αισθητική του, η ξεχωριστή του διακόσμηση, οι άυλοι θησαυροί του, το πολυτελές και συνάμα οικείο περιβάλλον του μαζί με τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία και τη διακριτική εξυπηρέτηση που προσφέρει στους θαμώνες του, δικαίως το κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς της Μυκόνου.

Πλέον από φέτος, ο απαιτητικός επισκέπτης έχει ακόμα ένα σοβαρό κίνητρο για να βρεθεί στο Principote: τον κορυφαίο ήχο του, που ήρθε να προστεθεί στους άυλους θησαυρούς του «πριγκιπάτου».

Και τον εντάσσουμε στους ‘αύλους’, διότι η υψηλή ηχητική πιστότητα είναι για τα αυτιά, ότι και οι εξεζητημένες γεύσεις για τη Γαστρονομία…
Και αν τον ‘καλό ήχο’ τον κατανοούν άμεσα και συνειδητά οι ‘πιουρίστες’ του audio με την καλλιεργημένη αισθητική και το εκπαιδευμένο αυτί, οι πλειοψηφία των θαμώνων ενός beach club-restaurant όπως το Principote, τον αντιλαμβάνονται βιωματικά, μέσω μιας μη συνειδητής διεργασίας, που τους κάνει να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο και να υποδεχθούν τα συναισθήματα της μουσικής και τα vibes του χώρου με μεγαλύτερη ευεξία…

Principote και Adamson
Όπως είπαμε, φέτος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό και την εστίαση σε παγκόσμιο επίπεδο, το Principote αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά μόνιμου ηχητικού εξοπλισμού ανάλογου του περιβάλλοντος και της κλάσης του και αυτό δημιούργησε μια ευχάριστη και μοναδική πρόκληση, με τα ζητούμενα που ετέθησαν στην εταιρία του Μελέτη Καριώτη (ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΙΚΕ) που ανέλαβε το σχεδιασμό, τη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού, να είναι τα εξής:

1. Να παραδοθεί ένα σύστημα υψηλής ποιότητας ήχου, εφάμιλλο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του χώρου.

2. Να είναι ομοιόμορφος ο ήχος σε όλα τα επίπεδα του μαγαζιού και στην παραλία, όμως να μπορεί να ελεγχθεί τμηματικά σε 11 ζώνες.

3. Να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες καθώς το Principote βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στην άμμο.

4. Και τέλος, να είναι πλήρως εναρμονισμένο με την αισθητική του χώρου.

Η installation σειρά της ADAMSON με τις υψηλότερες προδιαγραφές κατασκευής, την υψηλή πιστότητα ήχου και τις Kevlar μεγαφωνικές μονάδες κατέστησαν την επιλογή της μονόδρομο από την εταιρία του Μελέτη Καριώτη, όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο ίδιος.

Τα ατού του Kevlar
Όπως μας ανέφερε ο εγκαταστάτης, το Kevlar ως υλικό κατασκευής των κώνων των μεγαφώνων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή του συστήματος, τόσο από τους υπεύθυνους του χώρου, όσο και από τον ίδιο τον εγκαταστάτη.
Ως γνωστόν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν και δημιουργήθηκε ως εταιρία, η Adamson χρησιμοποιεί Kevlar στα μεγάφωνα που κατασκευάζει, καθώς πρόκειται για ένα υλικό με υψηλό συντελεστή ακαμψίας, γραμμική συμπεριφορά κατά την κίνησή του, ιδιαίτερα ανθεκτικό τόσο στις καταπονήσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και στις ‘δύσκολες’ συνθήκες περιβάλλοντος (υγρασία, πίεση κλπ), ενώ ως προς την ηχητική του συμπεριφορά παραμένει αρκετά ουδέτερο και ‘αχρωμάτιστο’.

Τα συστήματα της Adamson στις 11 ανεξάρτητες ζώνες του Principote...
Στα επιμέρους σημεία και τις 11 ανεξάρτητες ζώνες κάλυψης του Principote, εγκαταστάθηκαν συνολικά 76 ηχεία, που είναι τα εξής:

22 καμπίνες Point Source IS10P
Το IS10p είναι ένα 2δρομο, full range point source ηχείο, που ενσωματώνει 2x ND10-LM Low-Mid drivers (2x 16 Ω) και ένα compression driver, το NH3-8 1.4” (8 Ω). Ο σφαιροειδής κυματοδηγός του επιτυγχάνει διάγραμμα κάλυψης 70° x 40° ή 100° x 50° σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα, ενώ είναι περιστρεφόμενος σε ‘βήματα’ των 90°.
Επιπλέον, ο σχεδιασμός του κυματοδηγού διασφαλίζει αρμονική τονική ισορροπία ακόμα και όταν ο ακροατής κινείται έξω από το προβλεπόμενο διάγραμμα κάλυψης, διασφαλίζοντας έτσι έναν φυσικό ήχο χωρίς περιθλάσεις και ανεπιθύμητους λοβούς.
Η καμπίνα του είναι ιδιαίτερα στιβαρή καθώς κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ σημύδας, η υψηλή της ακαμψία διασφαλίζεται από τη χρήση αλουμινίου και χάλυβα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο σύστημα rigging..
Η απόκριση συχνότητας του ηχείου εκτείνεται μεταξύ 60Hz - 18kHz, το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 139dB και το βάρος του φτάνει στα 25 κιλά, ενώ υποστηρίζει και Lake processing επεξεργασία, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς IS της Adamson.

30 καμπίνες Point Source IS7P
Το IS7p είναι το μικρότερο αδελφάκι του IS10p με το οποίο μοιράζονται το ίδιο HF compression driver.
Συγκεκριμένα, είναι κι αυτό μια 2δρομη, full range point source υλοποίηση, που ‘φοράει’ 2x ND7-LM Low-Mid drivers (2x 16 Ω) και το NH3-8 1.4” (8 Ω) compression driver.
Χρησιμοποιεί τον ίδιο κυματοδηγό με το μεγαλύτερο αδελφό του και ως εκ τούτου έχει το ίδιο διάγραμμα κάλυψης (70° x 40° ή 100° x 50° σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα, ενώ κι εδώ ο κυματοδηγός είναι περιστροφικά ρυθμιζόμενος κατά 90°).

Η απόκριση συχνότητας του ηχείου εκτείνεται μεταξύ 80Hz - 18kHz, το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 136,5dB και το βάρος του δεν ξεπερνά τα 15 κιλά.

14 καμπίνες
IS119 Sub
Το IS119 αποτελεί το μεγαλύτερο subwoofer της σειράς IS-Series της Adamson.
«Φοράει» ένα 19” ND19-S Kevlar Neodymium driver στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής Advanced Cone Architecture της Adamson. Πρόκειται για μια front-loaded υλοποίηση αρχιτεκτονικής φόρτισης ανάκλασης χαμηλών (με τις οπές εκτόνωσης να βρίσκονται στην μπροστινή μπάφλα δίπλα στο γούφερ) και είναι σχεδιασμένο για την καθαρή αναπαραγωγής της low end μουσικής πληροφορίας.
Διαθέτει δυο ζεύγη Speakon NL4 connectors (ένα ζεύγος εμπρός κι ένα πίσω ώστε να παραμένει λειτουργική η διασυνδεσιμότητά του και σε καρδιοειδές set-up)

Η απόκριση συχνότητας του sub εκτείνεται μεταξύ 30Hz - 100kHz, το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 138dB, το μέγεθός του είναι αρκετά ‘μαζεμένο’ και το βάρος του είναι 46,5 κιλά.

10 καμπίνες IS118 sub
Το IS118 είναι το συνοδό subwoofer του IS7.
«Φοράει» ένα 18” γούφερ και συγκεκριμένα το ND18-S Kevlar Neodymium driver στα πρότυπα της αρχιτεκτονικής Advanced Cone Architecture της Adamson. Κι αυτό αποτελεί front-loaded υλοποίηση αρχιτεκτονικής φόρτισης ανάκλασης χαμηλών στα πρότυπα του μεγαλύτερου ‘αδελφού’ του.
Η απόκριση συχνότητας του sub εκτείνεται μεταξύ 35Hz - 100kHz, το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 133dB, το μέγεθός του είναι ακόμα πιο ‘μαζεμένο’ από το IS119 και το βάρος του είναι μόλις 30 κιλά.

Σημειωτέον, ότι όλες οι μονάδες παραδόθηκαν με ειδική παραγγελία χρώματος από το εργοστάσιο, που είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες…

Οι ενισχυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την οδήγηση και τον έλεγχο του συστήματος είναι συνολικά 15 4κάναλοι Lab Gruppen της κορυφαίας σειράς PLM με ενσωματωμένη ψηφιακή μονάδα επεξεργασίας Lake Processing.
Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν:
3 PLM20000Q Lab Gruppen και
12 PLM10000Q Lab Gruppen

Η διαχείριση των σημάτων και η οδήγηση του συστήματος σε 11 ανεξάρτητες ζώνες ανατέθηκε σε μια DiGiCo S21, η οποία επιλέχθηκε για να έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως τις ανάγκες και απαιτήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών event που διοργανώνει το Principote.

H μετάδοση ήχου στους ενισχυτές γίνεται ψηφιακά με πρωτόκολλο DANTE στα 96 kHz, μέσω της DMI κάρτας DANTE που φοράει η DiGiCo, ενώ ο έλεγχος των ζωνών γίνεται απομακρυσμένα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής της S21 από ένα iPad.

Principote Sound System
Με την επιλογή του εν λόγω εξοπλισμού το PINCIPOTE MYKONOS εντάχθηκε στα κορυφαία club restaurant με ADAMSON SOUND SYSTEM στην Ευρώπη, όπως το Ushuaia IBIZA μεταξύ άλλων.

Όπως μας ανέφεραν τόσο ο Μάριος Καριώτης που επιμελήθηκε του set-up, των μετρήσεων κλπ, όσο και ο Μελέτης Καριώτης που είχε την γενικότερη επιμέλεια και εποπτεία της όλης εγκατάστασης… «το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και δικαίωσε τους πάντες, τόσο το ίδιο το Principote που πραγματοποίησε μια τόσο μεγάλη επένδυση σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο, και πλέον έχει ένα μόνιμο δικό του σύστημα ήχου αντάξιο του επιπέδου του και των λοιπών παροχών του, όσο και εμάς τους ίδιους για την επιλογή μας.
Ο ήχος είναι ομοιόμορφος και καθαρός σε όλα τα επίπεδα και τις ζώνες του χώρου, και σε όλα τα επίπεδα ηχητικής πίεσης, ακόμα στα υψηλότερα, ενώ η διαχείριση είναι πλήρης για κάθε ζώνη και επιτυγχάνεται με τον πλέον εύχρηστο και ευέλικτο τρόπο. Το πιο σημαντικό όλων όμως, είναι ότι εντάξαμε αρμονικά και αποτελεσματικά ένα εξαιρετικό ηχητικό σύστημα, όπως αυτό της Adamson, στο ξεχωριστό πνεύμα του Principote»…


Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα του Principote, θα σας δώσουν στην εταιρία του Μελέτη Καριώτη (ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΙΚΕ), ενώ πληροφορίες για τα συστήματα της Adamson θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting που αντιπροσωπεύει την Adamson στη χώρα μας…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση