Διαφήμιση
Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2020 23:04

Το Nakal, το φημισμένο ‘state of mind’ εστιατόριο - beach bar στο Πόρτο Ράφτη, εμπιστεύθηκε τον ήχο του εξ' ολοκλήρου στην Outline…

Το Nakal βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά εστιατόρια - beach bar της Αθήνας, ένα πολυτελές hub που αυτοπροσδιορίζεται ως “a state of mind” και εξασφαλίζει στους θαμώνες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία επάνω στην παραλία, μέρα και νύχτα.
Ο περιβάλλον χώρος του Nakal είναι ειδυλλιακός, θυμίζοντας διάσημους εξωτερικούς προορισμούς και είναι σε αρμονία με το γύρω ελληνικό τοπίο.
Το εστιατόριο προσφέρει μια γευστική multi-cuisine εμπειρία με την υπογραφή του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, στο μπάρ του σας περιμένει μια ατελείωτη λίστα κλασικών και επώνυμων κοκτέιλ που ετοιμάζει ο bartender Άρης Χατζιαντωνίου, ενώ υπεύθυνοι για τις μουσικές επιλογές είναι οι DJ’s Μαρία Παπαδάκη και VKD.

Στο Nakal, τοποθετήθηκε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ήχου Outline εγκατεστημένο από την Ελληνική αντιπροσωπεία Mega Event.
Ο sound designer και μηχανικός ήχου Γιάννης Καράμπελας, με έδρα το Λονδίνο, έκανε την πρώτη επαφή με τη Mega Event γύρω στο Δεκέμβριο, ζητώντας μια προκαταρκτική πρόταση για μια υψηλής ποιότητας λύση ήχου για το Nakal.
Η ομάδα της Mega Event για το έργο περιελάμβανε τους Κωνσταντίνο Βαϊδάνη & Παναγιώτη Γαλιάδη και τον Βασίλη Μιχαηλίδη, υπεύθυνο για τη ρύθμιση του συστήματος.

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κατασκευή χτίστηκε από το έδαφος προς τα πάνω, ενώ λάβαμε τα πρώτα σχέδια τον Ιανουάριο και απαντήσαμε αμέσως, λαμβάνοντας υπόψη τα ακουστικά δεδομένα του λογισμικού Outline OpenArray 3D και τον περιορισμό του κατασκευαστικού σχεδιασμού. Ενημερώνοντας συνεχώς το σχεδιασμό μας, καθώς προχωρούσε το έργο, γύρω στο Φεβρουάριο είχαμε δύο βασικά σενάρια, και τα δύο με τα ηχεία της σειράς Vegas της Outline.
Τελικά επιλέξαμε τη σειρά Vegas CX ως την καλύτερη λύση όσον αφορά την κάλυψη και το μέγεθος. "

Ο Γ. Καραμπέλας ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο και είχα τρεις βασικές ανησυχίες. Πρώτον, πώς θα διασφαλιστεί μια ομαλή απόκριση με τόσες εσωτερικές ανακλαστικές επιφάνειες, δεύτερον πώς θα επιτευχθεί ισορροπημένη κάλυψη και, τέλος είχα ανησυχίες για τον ανεξάρτητο έλεγχο όλων των διαφορετικών χώρων και ζωνών, ειδικά των εξωτερικών ηχείων, λόγω περιορισμών στη στάθμη.
Με τη βοήθεια της ομάδας της Mega Event και την ποικιλία λύσεων από πλευράς Outline, επιλέξαμε μια στρατηγική πολλαπλών πηγών με διαφορετικά μεγέθη ηχείων.
Ετσι, το audio set-up αποτελείται από έναν συνδυασμό ηχείων και συγκεκριμένα από Outline Vegas 15 CX και 12 CX, με προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP55 για τους εξωτερικούς χώρους, Vegas 15 CX, Vegas 8 CX και Vegas 6,5 για όλες τις εσωτερικές ζώνες, ενώ για το low end του συστήματος επιλέχθηκαν τρία Eidos 215 S που αποδείχθηκαν η καλύτερη λύση με βάση την απόδοσή τους και το μέγεθός τους.
Ο κύριος στόχος μας ήταν η επίτευξη ελεγχόμενου SPL στις διάφορες ζώνες, επομένως οι ενισχυτές Outline GTA Otto και Quattro εξασφάλισαν όλα τα απαραίτητα εργαλεία επεξεργασίας, όπως ζώνες, τηλεχειρισμό και ανάκληση των διαφορετικών προγραμματισμένων σεναρίων».

Ωστόσο, η βασική πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα της Mega Event ήταν ο χρόνος. Λόγω των περιορισμών εξαιτίας του Covid-19, αν δεν υπήρχε λεπτομερής προγραμματισμός και απόλυτη ακρίβεια στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα ήταν σε κίνδυνο όσον αφορά την προθεσμία παράδοσης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, καθώς όλοι δούλεψαν σαν μια ομάδα, διατηρώντας συνεχή επαφή με την Outline και τον Γ. Καράμπελα με καθημερινές τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom.

Όσον αφορά την επιλογή των συστημάτων της Outline για το χώρο, ο Β. Μιχαηλίδης ήταν ξεκάθαρος… «η τεχνολογία σημειακών πηγών της Outline ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, καθώς τα προϊόντα της συνδυάζουν κορυφαία ποιότητα και τεχνολογία αιχμής. Ο σχεδιασμός των καμπινών, η τεχνολογία και η αξιοπιστία τους καθώς και το φιλικό προς το χρήστη σύστημα ελέγχου και οδήγησης μέσω των ενισχυτών DSP GTA, μιλούν από μόνα τους», για να συμπληρώσει «όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν 100% για την εγκατάσταση του Nakal και αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία όλων των έργων στα οποία έχουμε εμπλακεί.
Όλοι στο χώρο εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του ήχου και την ελεγχόμενα ισορροπημένη απόκριση του συστήματος ήχου της Outline"

Αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσε και ο sound designer του project, Γ. Καραμπέλας αναφέροντας χαρακτηριστικά…«ήμουν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο σχεδιασμός μας εκπληρώθηκε στο έπακρο»…

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα αλλά και για τα ηχεία της Outline θα σας δώσουν στη Mega Event…

Επαφή
Mega Event

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση