Διαφήμιση
Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 09:39

ELLA: η TW μας προσκαλεί στο elegant installation

Η νέα ΕLegant Line Array σειρά της TW Audio χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο ELLA και αποτελεί ένα πραγματικά διαφορετικό installation concept για τη Γερμανική εταιρία.
Και αυτό διότι το ELLA6 είναι κομψό, compact (20x20 εκατοστά εμπρόσθια μπάφλα) και πανάλαφρο (μόλις 5 κιλά ανά καμπίνα). Το ELLA αποτέλεσε το highlite της εταιρίας στις διεθνείς εκθέσεις ISE και στην Prolight+sound της Φρανκφούρτης όπου το είδαμε και το ‘περιεργαστήκαμε’ από κοντά…

ELLA στο ΕLegant Installation
Το ELLA απευθύνεται σε κάθε είδους χώρους και venues, για εταιρικά event, gala, αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων, εκκλησίες, DJ και Live περιβάλλον κλπ
Για να ανταπεξέλθει καλύτερα σε δύσκολους χώρους ακρόασης, χρησιμοποιεί ειδικό venting σύστημα στο πίσω τμήμα της καμπίνας του, ενσωματώνοντας τα κατάλληλα ακουστικά υλικά που αλληλεπιδρούν προκειμένου να διαμορφώσουν το επιθυμητό διάγραμμα διασποράς.
Αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής, είναι η πραγματική καρδιοειδής κατευθυντικότητα σε όλο το συχνοτικό φάσμα αναπαραγωγής του, μειώνοντας δραστικά την εκπομπή ήχου στο πίσω τμήμα του ηχείου. Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, το ELLA έχει εξαιρετικά μειωμένη εκπομπή στον πίσω άξονα, σε σύγκριση με αντίστοιχα συστήματα του όγκου και της κατηγορίας του. 
Τα πλεονεκτήματα του συστήματος, είναι περισσότερο gain πριν το feedback (ακόμα και σε Live εφαρμογές με ανοικτά μικρόφωνα) και γενικά η καλύτερη πιστότητα ήχου στο δύσκολο ακουστικό περιβάλλον (μιας εκκλησίας, ή ενός χώρου με υψηλό reverberation time στον οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει το ELLA) με το σύστημα να μπορεί να τοποθετηθεί ως κύριο σύστημα PA, για μουσική, DJ ή ομιλία, καθώς απευθύνεται σε κάθου είδους εγκαταστάσεις.
Το καινοτόμο κρεμαστικό του σύστημα το καθιστά απόλυτα κλιμακωτό και απλό στην εγκατάσταση και τη χρήση, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρία, και αυτό το σύστημα ακολουθεί τη βασική φιλοσοφία των συστημάτων της TW AUDiO: αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο που δεν μένει στην αποθήκη.

Μεγάφωνα – Σχεδίαση - Χαρακτηριστικά
Το ELLA6 φιλοξενεί ένα 6.5“ lowmid για τη χαμηλομεσαία περιοχή και ένα ειδικά σχεδιασμένο κυματοδηγό που φορτίζει πέντε 1ιντσα τουίτερ μεταξένιου θόλου σε μια πραγματικά συμμετρική και compact διαστάσεων καμπίνα με τετράγωνη εμπρόσθια επιφάνεια μόλις 20 × 20 cm.
Χάρη στον νέας γενιάς κυματοδηγό του και τα τουίτερ θόλου που χρησιμοποιεί, η TW Audio αναφέρει ότι το σύστημα αναπαράγει ομαλά, καθαρά, με ευκρίνεια και με την ελάχιστη δυνατή παραμόρφωση το υψηλότερο τμήμα του ακουστικού φάσματος έως τα 20 kHz, με την ελάχιστη δυνατή παραμόρφωση.

Με αντίσταση 24 Ohms ανά box, έως και 12 ELLA6 μπορούν να οδηγηθούν από ένα και μόνο κανάλι ενισχυτή.
Το διάγραμμα κάλυψής του ανέρχεται σε 120° × 10° μοίρες με το ELLA6 να αποτελεί ιδανικό front fill ή under balcony σύστημα.
Η συμμετρική κατασκευή των line source καμπινών του συστήματος επιτρέπει κάθετες κλίσης έως 10° ανά καμπίνα, ενώ η οδήγηση του συστήματος γίνεται με dedicated TW AUDiO presets για Lab.gruppen ή Powersoft ενισχυτές.
Το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 129dB / 1m και η συχνοτική του απόκριση εκτείνεται από τα 90Hz - 20kHz, ενώ ως προς το χαμηλό, μπορεί να συμπληρωθεί με οποιοδήποτε sub της εταιρίας χάρη στη συνοχή της φασικής του απόκρισης με τα sub της TW.
Φυσικά, διατίθεται κατόπιν παραγγελίας σε οποιοδήποτε RAL χρωματισμό καμπίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο TW Audio ELLA θα σας δώσουν στην Digikal…

Επαφή
Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση